1. Forza Motorsport later in de winkels

Forza Motorsport later in de winkels

Forza Motorsport is vertraagd. De tegenhanger van Gran Turismo op de Xbox wordt nu in april 2005 in de winkels verwacht.

Tegelijkertijd met bekendmaking van de vertraging heeft Microsoft de website geopend. Op de site zijn diverse filmpjes te vinden. Ook informatie over de auto's in het spel en van diverse tracks ontbreekt niet.

Op de site staat ook de Carbuilder. Met de Carbuilder kun je standaard auto's aanpassen met diverse onderdelen. Als laatste kun je er ook gegevens vinden over de online optie in Xbox Live.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Best wel minder dit :P

 • Ja. Weet je hoe vet die game wordt! De demo op PUG was iig tha bomb.

 • GT4 lijkt me toch beter dan deze X-Box (GT)

 • bwa, lijkt volgens mij veel op PGR2

 • Stretch ik zie je vandaag voor het eerst en ik vind je nu al dom :D  Veel racegames die zijn gewoon slecht.  Forza wordt een van de betere racegames. Dus het is niet zomaar nog één racegame.


 • ik denk dat dit eens van de laatste nieuwe games word voor de xbx. De rest komt volgend jaar als launchtitel voor de xbx 2

 • Ach, ik kan er wel op wachten..

 • dit is minder, maar ik kan wel wachten op zo'n topgame, als ze hem nog beter maken

 • Er komen nog genoeg vette games dus ik vind het niet erg..

 • xenon, dream on biatch

 • jeetje zeg wordt zo ziek van dit gekibbel. jullie zijn net kinderen. Wat maakt het uit of het beter wordt dan GT4. De Xbox heeft geen spel dat lijkt op GT4 dus is het wel goed dat ze zo een spel maken voor de xbox eigenaren. En trouwens hebben jullie Forza al gespeeld? of trouwens GT4 al gespeeld? Dat bedoel ik. Voor zover ik weet is GT4 al tig keer uitgesteld en is het nog niet zeker of hij gelijk uitkomt met een online funktie (had gehoord dat ze daarna een extra versie zou uitkomen met een online gedeelte komen. En Forza moet zich ook gaan bewijzen. Het is moeilijk om GT serie te overtreffen maar niet onmogelijk. Laat me raden jullie blijven zekker heel jullie leven GT spelen tot deel 30 dadelijk. Nou ik ben wel blij met concurrentie want anders koop ik geen spelcomputer. Dan hou ik het wel bij een nintendo 8 bit of zo. Jullie moeten blij zijn met zulke concurentiestrijd. Krijg je alleen maar betere spellen. (trouwens degene die voor GT4 prologue hebben gekocht zeg ik maar 1 ding. Jullie zijn zo vreselijk genaaid. Een demo kopen van een spel voor 45 euro. Sony weet heel goed mensen te hersenspoelen.)

 • Hahahahahaha @ Cecil

 • Het spel is 2 maanden vertraagd en er zal dus nog volop aan gewerkt worden om de puntjes op de i te zetten. Nu al voorbarig roepen dat het spel het niet gaat worden kunnen we simpelweg nog niet. Echter omgekeerd kunnen we ook niet zeggen dat dit spel van hetzelfde niveau gaat worden als Gran Turismo.

 • feit is dat GT-reeks zich al bewezen heeft.

  van GT4 verwacht men dan ook dat het diezelfde kwaliteit verder zet..

  Forza moet zich bewijzen.

 • Wat cecil blijkbaar niet begrijpt is dat de game nog lang niet helemaal af is.

 • Hehe, je kunt inderdaad moeilijk van een wat oudere download waarvan de uiteindelijke versie pas over 4 maanden uitkomt zeggen dat ie bij compleet is.  Ik weet niet of Forza de GT4 killer wordt. Wat ik wel weet is dat Forza alles in zich heeft om dat te kunnen worden. Denk alleen al aan de mogelijkheid om via Live te spelen. Racen tegen de computer is leuk hoor, maar het wordt pas echt leuk tegen echte mensen. Alleen hierom gaat mijn voorkeur al uit naar Forza. Daarnaast zijn de beloofde mogelijkheden met betrekking tot het tunen van je wagen dusdanig uitgebreid dat Forza op dit gebied GT4 alle hoeken van de kamer laat zien. Dit is echter alleen op papier nog zo.

  Uiteindelijk zal moeten blijken wat MS allemaal waar kan maken van wat ze beloven. Kunnen ze alle beloften waarmaken, dan is het zo goed als zeker dat GT4 van de troon geblazen wordt. Maar goed… Ontwikkelaars beloven wel meer dus eerst zien, dan geloven. Dit geldt overigens ook voor GT4. Ik vind de hoeveelheid auto's die GT4 meer heeft dan Forza geen voordeel voor GT4. Ik denk dat het namelijk maar weinig gamers interesseert of ze bijv. in een Honda Civic uit 1996 of 1997 rijden. Dan gaat mijn voorkeur meer uit naar 10 strakke italiaanse bolides dan 100 weinig verschillende japanners.

  Daarnaast gaat het argument van de ervaring van het team achter de GT serie ook niet helemaal op. De mannen achter Forza zijn namelijk zeker ook niet onervaren op het gebied van racegames. Zo bestaat het team achter Forza uit mensen die aan MSR, PGR, PGR2, RSC, RSC2 en DTM2 hebben gewerkt, dus een goede racegame bouwen kun je aan die mensen wel toevertrouwen.

  Maar nogmaals, het blijft afwachten. Beide games zijn nog niet uit, dus valt er nog weinig over te zeggen. • hmm jammer dat ie uit is gesteld maar toch.. hoe kun je dit nou met de GT reeks vergelijken?  Hoe speel je deze game? met een xbox controller??

  dan kun je net zo goed niet racen!.  als ze nou een Force feedback stuur voor Forza hadden maakt dan kon je "misschien" Forza in de zelfde zin noemen als GranTurismo4.. nu absoluut niet.  Forza ziet er heel mooi uit hoor maar een race game moet ook goed te spelen (ervaren) zijn.

 • och ja, waar is de tijd dat sega GT als de GT killer werd voorgesteld..

  Was ook wel lachen

 • @Maxcre8:  je vraagt je af hoe je een racegame moet spelen? Nou, gewoon met de xbox controller..gaat anders prima, hoe anders moet je al die andere racegames spelen zoals PGR1/2, NFSU1/2, Burnout etc..  @xbox……..:

  cijfers zeggen niets, het gaat erom wat jij ervan vindt. • @_avextrax burnout is een arcade racer die is best pittig met stuur en speeld heerlijk met een controller :)

  maar forza en de gt reeks hebben toch iets meer een sim style toch :)

  je moet gewoon eens de import van gt4 spelen komt 28dec uit in japan met een GTpro stuurtje dan weet je wat je mist ;)  zelf had ik ook nooit het idee dat zo'n stuurtje veel soeps was tot ik het voor het eerst probeerde met gt3 daarna wil je niet meer anders.. met een stuur voel je om de een of andere rede het gewicht en de grip van de auto.. wat je met een controller niet hebt, dat alleen al maakt het een wereld van verschil :)


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren