1. Terug- en vooruit kijken: Mafia en Mafia II

Terug- en vooruit kijken: Mafia en Mafia II

In deze log wil ik het met jullie over één van de beste games uit de gamegeschiedenis hebben, en hopelijk ook één van de beste games uit de 'gametoekomst' kijken. Jullie snapen natuurlijk al waar ik het over heb Mafia en Mafia II.

Mafia kwam op 6 november 2002 uit de PC. Het was hierdoor meteen een geduchte concurrent voor Grand Theft Auto III. Deze kwam hetzelfde jaar uit en had succes, maar Mafia was ook een free-roaming game en hij kwam verassend goed uit de bus voor veel mensen. Dit komt natuurlijk door het prettige maffia-sfeertje dat in deze game hangt en het prachtige verhaal over Tommy Angelo, de hoofdpersoon in de game. Deze man is taxichauffeur en lijdt een normaal en rustig leventje. Totdat hij op een avond aan het werk is en te maken krijgt met twee leden van de Salieri familie deze twee mannen zijn op de vlucht voor een andere familie en ze moeten zo snel mogelijk naar het Salieri-café worden vervoerd. Natuurlijk lijdt dit tot een hevige achtervolging en als deze eenmaal afgelopen is zet je de twee mannen netjes af bij het café. De volgende dag moet je zoals gewoonlijk weer werken maar deze dag wordt geen normale werkdag. Want een paar leden van de andere familie waar je gisteravond voor bent gevlucht komen je even een lesje leren. Hierdoor kom je gedwongen bij de Salieri familie en zit je in het 'maffia-circuit'. Het verhaal van Mafia blijft je boeien van begint tot het eind, voor veel mensen is dit daarom één van hun favoriete games uit de geschiedenis. Deze mensen zullen dus ook met smacht uitkijken naar zijn opvolger: Mafia II. En ik hoor daar dus ook bij. Mafia was vooral een serieuze game waarbij je het leven van Tommy volgde en dit vind ik meestal de mooiste verhalen. Als je de veel belovende en prachtig trailers van Mafia II bekijkt zie je dat er toch veel humor in de game zit, maar dit toch zeker op een hele goede manier.

Een recensie over Mafia bekijken?

http://www.insidegamer.nl/playstation2/mafia/memberrecensies/5454

Dan hebben we natuurlijk Mafia's opvolger: Mafia II. Deze game komt volgens Bol.com op 16 oktober 2009 uit voor de Playstation 3, XBOX 360 en PC. Uiteraard heb ik deze voor de PS3 al gereserveerd...

Mafia II wordt een game met hetzelfde maffia-sfeertje als in het eerste deel zat. Hierdoor wordt de game meteen aantrekkelijk voor veel mensen, uiteraard wordt deze sfeer gemaakt door de prachtige stad die je in dit deel krijgt en de prachtige graphics mogen ook niet achterwegen blijven. In de game zal je de rol aannemen van Vito een Tweede Wereldoorlog verteraan die graag bij de maffia zijn diensten wil bewijzen, in een fictieve stad in Amerika. Het verhaal speelt zich rond de jaren '50, dus dit is net na de WOII. Net zoals in deel één van Mafia zul je in het begin weer de kleine (rot) klusjes mogen opknappen waardoor je steeds hoger op de lader moet komen in het 'maffia-circuit'. Hierbij komt natuurlijk veel schietpartijen in voor die zeer realistisch zullen lijken, dit natuurlijk omdat het spel van zichzelf er al heel erg realistisch uitziet dankzij de verbluffende graphics Het realistische gedeelte komt overal in terug, dus natuurlijk ook in de auto's, waar je mee zult moeten tanken en daarbij het schademodel beter zal worden dan in Burnout Paradise, dus dat beloofd wat, ook zul je je auto ook af en toe moeten wassen. Tenzij je met een ongelooflijk smerige auto wilt rondrijden. Aan de trailers en screenshots kunnen we zien dat Mafia II veel belovend is. Dus ik ben zeer benieuwd naar deze game, en jullie waarschijnlijk ook!

Een recensie over Mafia II bekijken?

Deze kun je in de toekomst zeker van mij verwachten!

Dit artikel delen

Over de auteur