1. Gametalk : interview met...Slimdavy

Gametalk : interview met...Slimdavy

Hallo Slimdavy, wanneer begon je met gamen ?

Ik ben vrijwel op vroege leeftijd begonnen met gamen, maar ben pas echt bewust beginnen gamen toen de PlayStation in Europa werd gelanceerd.

Heb je je dan niet vermaakt met de Game Boy ?

Jawel hoor, de Game Boy maakte natuurlijk een deel uit van mijn jeugd, maar echt bewust gamen kon je dat niet noemen. Af en toe een spelletje Mario of één van de eerdere FIFA-games, en dan heb je het wel gehad.

Wat was op de Playstation je favoriete game ?

Goh, dat zijn er heel wat. Ik heb erg mooie herinneringen aan de Crash Bandicoot-, Resident Evil- en Final Fantasy-serie. Vooral Final Fantasy VII stond aan de basis van een gameverslaving om u tegen te zeggen; wat een geweldig verhaal, wat een emoties, wat een game!

Heb je een voorkeur voor een bepaald genre ?

Niet echt. Ik heb een erg brede smaak als het over games gaat. Er is in principe maar een gamegenre dat ik volledig negeer, en dat is het real time strategy-genre. Ik snap echt niet wat mensen zo leuk vinden aan spellen als Red Alert bijvoorbeeld. Wellicht ligt het feit dat ik een rasechte consolegamer ben aan de basis van deze afkeer.

Wat is een podcast ?

Zo, het interview gaat plots een andere richting uit. De term podcast wordt momenteel als algemene term gebruikt voor alle manieren waarbij je geluidsbestanden van Internet kunt halen en kunt beluisteren. Vele gamesites hebben tegenwoordig een podcast waarin ze praten over recente aankondigen, nieuwe games en andere game-gerelateerde onderwerpen.

Samen met een aantal IG-members (Scandal, Jakfire) heb ik onlangs ook een podcast gemaakt. De belangstelling voor Loading viel echter tegen, waardoor we geen nieuwe aflevering hebben opgenomen. Jammer.

Hoe ben je eigenlijk op IG gekomen ?

Toen ik thuis eindelijk internet had, was het natuurlijk meteen zoeken naar een leuke website; en hoewel ik meerdere bronnen had, kwam ik toch steeds terug naar InsideGamer. Een erg leuke site met een goed lopende community. Na een tijdje werd het mogelijk om memberrecensies te schrijven en vanaf dan werd IG mijn favoriete webstek. Mijn plaatsje bij de IG-redactie heb ik namelijk te danken aan deze uitgebreide memberfuncties.

Hoe raakte je dan bij de redactie ?

Mijn memberrecensies werden erg goed ontvangen door de members. Tot tweemaal toe werd ik genomineerd voor memberrecensie van de maand en wist ik ze tevens winnend af te sluiten. Ondertussen was ik ook erg behulpzaam en hielp ik andere members om hun recensies te verbeteren. Op die manier kwam ik ook in de aandacht bij de vaste redactie, en toen er een plaatsje vrijkwam, vroegen ze of ik het zag zitten om de redactie te versterken.

Is het niet moeilijk om redactielid te zijn ?

Hmm, moeilijke vraag. Ik vind het eerder leuk om redactielid te zijn, al kan ik mij best voorstellen dat het op kantoor soms gekkenwerk is. Daar ben ik voorlopig van gespaard gebleven, waardoor mijn takenpakket alleen bestaat uit het plaatsen van nieuws, recensies schrijven over nieuwe games, impressies over aankomende games, enzovoorts.

Het is alleen niet makkelijk om te combineren met de andere taken in het leven (werken, studie, ...). Hierdoor was ik de laatste maanden niet meteen het actiefste redactielid.

Bedankt !

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.