1. Lekker normaal!

Lekker normaal!

Met de turbulente tijd waarin we op het moment zitten in verband met religie komen er veel boven. Mensen vragen elkaar naar elkaars denkbeelden en proberen elkaar te getuigen over hun gelijk. Dit ga ik ook pogen alleen op een andere manier dan jullie denken. Ik ga jullie niet overtuigen van mijn geloof, maar van het feit dat iedereen vrijheid heeft van denken. Dit recht staat op de wind en dat vind ik niet acceptabel.

Laten we dit even uit de weg werken; ik ben atheïst. Dat betekend dat ik niet geloof in een of meer goden of hogere wezens. Dit word vaak (tot mijn irritatie) verward met anti-theistme of wel het tegen het geloven in god zijn. Ik heb vaak gehoord; "Jij haat god"! Dat lijkt me vrij moeilijk als ik er niet in geloof. Het tweede wat ik duidelijk wil maken is dat wat ik aanhang ook een geloof is, want een geloof is niks meer als een wereldbeeld waarin je geloofd. Dus niemand is een ongelovige! Dat is onmogelijk.

Waarom hamer ik zo op deze twee punten? Omdat mensen die conventionele religies aanhangen (Christendom, Jodendom, Islam etc) het idee hebben dat ze "ons ongelovigen" mogen aanspreken over ons denkbeeld en de wijze waarop we denken, maar vervolgens dat het niet bij hun gedaan mag worden. Afgezien van het feit dat dit arrogant is, is het ook nog eens onwettig. Het veel gebruikte argument is: "Je krengt een gelovige in het diepste van zijn ziel". Pardon? Kan ik niet gekrenkt worden "in het diepste van mijn ziel" omdat ik niet in een god geloof? Jullie mogen alles zeggen over mijn leven, maar ik moet bij jullie de grens leggen bij iets subjectiefs als geloof? Kom op zeg!

Dit brengt mij naar het punt Wilders. Deze man word vervolgd om zijn mening over de Koran. Hij zegt dat dit boek een voorwerp van haat is. Nu ben ik het daar niet helemaal mee eens maar ik kan veel passages opzoeken die wel in die categorie vallen (Ja, ik heb 'm gelezen). Dit gaat ook voor de Bijbel op. Maar door de kanttekeningen die hij zet bij de religie, word hij vervolgd voor het beledigen van gelovigen. Dit terwijl de Imams die hij het vuur aan de schenen wil leggen, omdat ze mensen/volken dood wensen(!!), mogen blijven prediken! Dit riekt naar voorkeursbehandeling. Gelijke monniken, gelijke kappen! Vervolgen die lui en iedere Christen of Jood die mij een ongelovige noemt om dat ik Atheïst ben. Of mijn buurman omdat -ie zijn auto op zondag wast.

OF ZULLEN WE GEWOON NORMAAL DOEN EN GEWOON ZEGGEN WAT WE WILLEN!

Misschien leren we nog wat van elkaar...

Dit artikel delen

Over de auteur