1. De waarheid over IeGee

De waarheid over IeGee

IeGee. Dat komt eraan. In mijn vorige blog zagen jullie reeds een teaser naar wat er komen gaat. Wat IeGee dan is ga ik jullie in deze log vertellen, want dat IeGee eraan komt is een ding dat vast staat. Volgens Joey-Sensei moet een een weblog inhoudelijk sterk zijn (terechte opmerking) en omdat ik een voorbeeldfunctie heb geldt dat voor mij nog net even wat meer. Ook terecht, volgende week start ik -als schijnend voorbeeld van de IG Community- de politieke stroming Ja, Allemaal! Trots Op Games! (JaTog!) Die zich in gaat zetten voor de massa-acceptatie van games als digitaal medium. En en passant nog iets voor de dieren gaat doen, want dat doet het altijd goed bij de stemmers.

Maar goed terug naar IeGee. Waarom ik er zo'n ophef over maak? Omdat IeGee volgens mij het grootste project ooit is binnen de IG Community. En een project als dat moet wat buzz genereren. Ik wil dat, straks wanneer IeGee dan ook echt komt, iedereen ervoor in de rij staat. Die spreekwoordelijk rij moet, als men die zou oplijnen over de A2, van Amsterdam tot Maastricht en terug reiken. Dat is wat ik wil, en vandaar ook de voorgaande teaser en deze weblog.

Maar Aiii, hoe lang laat je ons nog wachten op dat geweldige IeGee van je? Ach ja, lang is een relatief begrip. Je kan lang zien in termen als hoogte, zo was Andre The Giant erg lang, en is Rey Mysterio erg kort. Maar voor een meisje op mijn middelbare school (1,55m... Poe poe, opa Aiii graaft even in zijn geheugen. Wel een ontzettend knappe meid trouwens. Wat zou die nowadays uitspoken?) was ik al een reus, met mijn één meter vijfentachtig. Een ander voorbeeld van relatieve langheid is de weg van Swalmen naar Maastricht, pre-A73 duurde zo'n ritje makkelijk tussen een uur en anderhalf uur. File voor de inrit van de MediaMarkt Maastricht meegerekend. Erg lang dus, tsjonge, wat ligt dat Maastricht ver hiervandaan. Afgelopen zaterdag, post-A73 met geopende tunnels, was ik er in 37 minuten precies. Lekker dichtbij dus. Of neem de Afstand Swalmen naar Arnhem, met de trein was ik vroeger tussen de twee en tweeënhalf uur onderweg voordat ik op station Arnhem Presikhaaf voet aan de grond zette. Met de auto (A73 vanaf afrit Beesel) was dat één uur en tien minuten. Zelfde afstand, andere perceptie van lang.

Shit, ik dwaal af, waar had ik het ook alweer over? Oh ja, wachten op IeGee, dat duurt nog maar eventjes, vanuit mijn opzicht gezien dan. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan dit monsterproject. Want dat is het, een monsterproject. Monster als in groot (André The Giant groot, niet Rey Mysterio groot overigens) niet als in Freddie. Trouwens, speaking of which, heeft iemand de nieuwste Saw al gezien? Ik ben zelf niet verder gekomen dan deel twee en toen afgehaakt. Zit er nog leven in die serie? Is het nog wel de moeite waard? Over vervolgen gesproken, Wes Craven heeft het geld op en dus komt er een vervolg op het VERSCHRIKKELIJK SLECHTE (caps ja, zo slecht was het) derde deel van Scream, Scream nummero vier dus. Het speelt zich tien jaar na dat NOG STEEDS VERSCHRIKKELIJK SLECHTE derde deel en voor de hoofdrolspelers uit het origineel is er zowaar een cameo beschikbaar. Cheap rip-off met een nieuwe cast dus. Waarom doe je ons dit aan Wes? Laat het origineel nu rusten, dat is legendarisch. Ben toendertijd zowaar tijdens het Vasteloavundj nog verkleed gegaan als Ghostface, compleet met masker. Tart nu niet met mijn goede herinnering... Ach ja, alles is beter dan een legendarische klassieker te verneuken door een remake te maken met in de hoofdrol Keanu Reeves en een plot met een dikte van een Eurostuiver.

Met dat even allemaal terzijde. IeGee komt er aan, waarschijnlijk tegen eind Februari. Februari overigens, mijn favoriete maand. Die maand heeft gewoon alles mee, nah ja, op één keer in de vier jaar na dan. Dankzij zijn 28 dagen is het de enige maand die precies vier weken lang is, dat is makkelijker rekenen dan de 30/31 dagen variant die we de overige 11 maanden hebben en bovendien krijg je tussen Januari en Februari veel sneller je loon (en je rekeningen, maar laat de pret niet drukken) kost Februari je relatief minder benzine en afschrijving (minder dagen = minder rijden = minder brandstof = minder slijtage) op je auto. Daarintegen kost een maandje World of Warcraft je relatief meer (in Januari kost WoW ongeveer 0,38 cent per dag en in Februari 0,43 cent). Voor die stuiver kreeg je vroeger anderhalve kikker bij het snoepwinkeltje bij fietswinkel Eggels in Swalmen.

Eén keer in de vier jaar wordt dan weer alles verneukt (behalve als die tijdens de eeuwwisseling valt), want dan is Februari een dag langer, wat weer erg lullig is als je geboren bent op die dag, want dan ga je dus rond je twintigste al dood en ben je eigenlijk nooit jarig, want in jarig zit jaar en je bent het niet ieder jaar dus kun je technisch gezien niet jarig zijn. Erg lullig all-around dus. Ja-Rule bijvoorbeeld, is pas 8 keer vierjarig geweest. Best netjes, als je ziet hoeveel die in die tijd al verdient heeft.

Maar ik was aan het vertellen over IeGee. Inmiddels is het project al een goede twee weken echt loos aan het gaan. Loos, misschien niet bij iedereen bekend, maar betekent dat iets onderweg is. Klinkt wel een beetje als het Engelse Lost overigens. Lost, is inmiddels in Amerika begonnen aan zijn vijfde en éénerlaatste seizoen. Echt een geweldige serie, nu ben ik sowieso een grote film en serieliefhebber en staat ontspanning bij mij gelijk aan het kijken naar een serie als Lost. Lost bovenal omdat het zo lekker complex is, er zit zoveel achter die serie dat je het makkelijk meerdere keren kunt kijken en iets helemaal nieuws kunt ontdekken. En dan daarna op internet helemaal los gaan in de vele discussies over de betekenis van het eiland en de gebeurtenissen. Man, daar kun je hele weken mee bezig zijn en hele weblogs mee volschrijven.

Maar dat ga ik nu niet doen, we hebben het immers over IeGee en niet over Lost. IeGee bestaat uit… Het bestaan, denken jullie daar ook wel eens over na? Er zijn zoveel religies die allemaal een antwoord hebben op de reden over ons bestaan, ik vind dat altijd zo lastig kiezen. Moet ik daar eigenlijk wel bij stilstaan? Verpesten we misschien dat hele bestaan door er een reden voor te verzinnen, bestaan we misschien alleen maar om het bestaan en niet voor één of andere mystieke reden? Of bestaan we helemaal niet, en hadden Wachowski Brothers het bij het rechte eind met hun Matrix-trilogie, misschien ben ik wel ingeplugged in een gigantische batterij en droom ik dit allemaal? En als ik dit droom, waarom droom ik mezelf dan niet net even wat rijker en machtiger dan ik nu ben? Waarom droom ik niet een ontzettend lekker ding naast me in bed ’s avonds?

Over babes gesproken, de meerderheid van de mannen van Nederland zou, als ze de keus hadden tussen alle bekende Nederlanders, het liefste Yolanthe de vismiep naast zich hebben zitten tijdens een lange vliegreis. Voor vrouwen was dit Paul de Leeuw. Hebben al die vrouwen een chronisch psychisch mankement ofzo? Paul de Leeuw prima, ieder zijn ding en een uurtje op televisie is vast nog wel te doen. Maar stel je eens voor dat je twaalf uur lang langs Paul de Leeuw moet zitten, daar wordt je toch totaal gestressed van? Die man is zo druk, zo ontzettend vrij (iets waar meerdere televisiehomo’s last van schijnen te hebben) in zijn uitspraken, dat werkt toch ontzettend op je in? Dat ben je toch zo beu?

Over beu gesproken, mijn pauze is inmiddels voorbij en ik moet weer terug gaan werken. Ik ben helaas te ver afgedwaald om jullie wat meer inhoudelijk te vertellen over IeGee. Dat doe ik in de volgende weblog dan wel even.

Dit artikel delen

Over de auteur