1. [:.THUD. :] Froid Feet

[:.THUD. :] Froid Feet

Gisteren 31 januari ben ik naar een feest gegaan en daar ging nog wat vooraf en mis.

Oké, dus het zit zo. Twee meiden organiseren een feest, waarbij een in mijn klas zit en de andere niet. Ik was ook uitgenodigd samen met een paar vrienden van mij, zouden we er heengaan. Maar een van die vrienden was op die dag ook jarig en die vroeg of ik met twee anderen naar hem toegingen. Dat doe ik er ook wel bij. Vrijdag op msn gekeken van hoe en wat, daarna ging ik naar bed om te slapen.

De volgende ochtend, de dag van gisteren, 31 januari. Ik werd eerst een paar keer geroepen door mijn moeder dat ze boodschappen ging doen, lekker boeiend ignore. Half 12 word ik wakker gebeld door een van die vrienden. Half wakker neem ik de telefoon op en hij vroeg wanneer ik wegging. Waarop ik zei:'Ja ergens rond 12'en.' Hij antwoordde erop dat hij al bij de bus stond en de bus eerder naar rockanje zou nemen. Rockanje is de bestemming waar de jarige vriend woont en dat is zo'n 30-50 minuten met de bus vanaf Spijkenisse, waar de beschaving leeft. Ik zeg doei en hang op, ik ga naar beneden en zet de pc aan. Ik log in op msn. Ik zoek een andere vriend die met mij meeging naar rockanje. 'We nemen de bus wel van kwart over 12', typt hij. 'Ik ben net wakker', typ ik terug. Waarop hij antwoordt:'boeiend.' Mooi is dat, kan ik mij gaan haasten. Ik scheer mezelf even, stap onder de douche, kom er weer uit, kleed me aan en jezus wat is het altijd koud als je uit de douche stapt. Ik ren naar beneden, pak even de spullen die ik nodig heb, neem een banaan en vergeet een riem aan te doen. Vlug naar boven dan maar, controleren of ik niets ben vergeten, jas en schoenen aan, sleutels mee en gaan. Ik had dus de bus van 14 over 12 vlakbij mijn huis, richting metro centrum. Ik kom daar aan, tien voor half 1. Kut. Volgende bus kwam pas om kwart voor 1. Dus ik moest daar met mijn haren, nog nat van de douche, 25 minuten gaan wachten.

En het was mij een partij koud zeg. Ik was mijn handschoenen en sjaal dus nog vergeten. Ik ging op het bankje zit bij lijn 103. Het was koud, de koud verspreidde zich over mijn lichaam. Neus, oren, voeten, handen en mijn natte haren. Wanneer men koud voelt, leef je werkelijk. Nou ik mijn portie leven wel gehad. 10 minuten later komt die vriend die met mij mee is gegaan naast mij zitten, hij had 2 bussen gemist. Ik had mezelf dus voor niets gehaast. De bus komt eindelijk en mijn tenen waar inmiddels aan elkaar gevroren. Zo'n 40 minuten later stappen we uit in rockanje, lopen naar het huis van die vriend en bellen aan. We worden binnengelaten, feliciteren hem en zijn ouders plus broertje en wij nuttigen een stukje appelkruimeltaart met wat drinken. Hoewel, de vriend die eerder zou vertrekken was er nog niet. Naderhand belt hij op, is verdwaald en vraagt aanwijzingen. 30 minuten later komt hij in rockanje aan. Wij geven het cadeau, maken lol met mario kart, muziek en 4chan. De vriend die later kwam moest al weg door zijn werk, we waren nog met zijn drieën.

Het was al avond geworden, we hadden gegeten en we moesten daar vanaf 10 uur zijn in Blaak. We nemen de bus richting Spijkenisse van kwart voor negen of zo. Op de weg naar Spijkenisse, stapten een groepje debielen de bus in. 'Paraparapara.' Gelukkig stapte ze uit in Brielle om daar verder te zuipen. Wij komen aan bij metro centrum spijkenisse, ontmoeten nog wat mensen die naar het feest gaan. Vragen ze of we meedoen met het cadeau, blijkbaar hadden ze dat. Dat vonden we wel goed, maar er moest nog zowel op de T-shirts als de kaart op geschreven worden. Bij Tussenwater moesten we wachten op mensen die meegingen, wat een perfecte gelegenheid was om de T-shirts vol te maken en de kaart te schrijven. Koud dat het was, we hadden een tijdje staan wachten op de ontbrekende mensen. Mijn tenen die net ontdooid werden, raakte weer bevroren. Uiteindelijk stappen we in de metro, laatste beetjes van het cadeau worden gedaan, terwijl we raar aangekeken werden door de andere reizigers. We stappen uit bij Blaak, gaan naar de oude haven, Kade 4 en het feest begint.

Het was daar lekker gezellig, warm en knus. Feliciteerde de dames die het feest vierde. WIN. We waren daar om kwart voor elf aangekomen en gingen daar om 1 uur/half 2 weer weg. Een deel van de grote groep, ging naar huis. De rest, waaronder ik en mijn vrienden(inclusief de latere vriend die later kwam), gingen stappen. Leuk. We zouden naar watt gaan, gaan we daar naar toe, komen we onderweg mensen tegen die niet binnenkwamen daar. Het was vol. Mooi. Weer een discussie... oké gaan we wel naar 't fust. Komen we daar, een rij die niet opschiet. Nou ja aansluiten dan maar. Het was koud. Mijn tenen zaten nu definitief vast aan elkaar, als ik te hard neer zou komen op de grond met mijn voeten zouden ze in stukjes eraf vliegen. En wat een kut muziek. We hebben daar een lang tijdje gestaan en toch besloten om niet naar binnen te gaan. Eten en wegwezen. Win. Dus het werd een turkse pizza en daarna met de bobbus naar huis. Ik stapte uit ging naar huis toe. Sms'te mijn moeder, sms ze terug.... is ze wakker gebleven. half 5 ben ik thuis, mijn tenen waren zo hard als steen. Praatje gemaakt met mijn moeder en 5 uur gaan slapen na het luisteren van assassin.

Het was mij een dagje koukleumen.

Dit artikel delen

Over de auteur