1. Uit het leger... En nu?

Uit het leger... En nu?

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik uit het leger ben gestapt. De reden voor vele mensen was nogal onduidelijk maar voor mij dood simpel, ik vond er niks meer aan. Het lastigste van mijn hele besluit om te stoppen was dat ik het moest vertellen tegen mijn familie en vrienden. Gelukkig is het allemaal nog goed terecht gekomen. En nu was natuurlijk de vraag, ik ben uit het leger maar wat moet ik nu gaan doen?

In het weekend na het mijn ontslag uit dienst was het zwaar, ik moest binnen één weekend bedenken wat ik nu moest gaan doen. Terug naar school, aan het werk of een jaartje werken om rustig te kunnen gaan kijken voor een opleiding. Inmiddels heb ik al een richting gevonden binnen de beveiliging of mijn tweede keuze iets met computers te gaan doen. Voordat ik dit wist heb ik verschillende gesprekken gehad met de ROC’s in mijn omgeving voor wat eigenlijk het slimste zou zijn voor mij. Na heel wat gesprekken via de telefoon en het internet te hebben afgezocht naar iets wat bij mij paste, was ik er uit. Ik ging eerst een jaartje werken om zo voor een opleiding te gaan zoeken.

Een baan zoeken ging me makkelijk af, in mijn omgeving zitten twee winkel centra met supermarkten, drankzaakjes en nog veel meer die mensen zochten. Uiteindelijk ben ik bij de AH uitgekomen omdat ik er veel goede verhalen over heb gehoord en ik ken er ook veel mensen. Dus hier ben ik nu een jaar aan het uitzitten wachtend tot de inschrijvingen voor misschien wel mijn toekomstige opleiding. Maar dat ik in de tussentijd een lekker centje verdien voor mijn rijbewijs en voor een eventuele vakantie met vrienden.

Maar hoe kwam het nou? Ik was altijd, volgens familie, vrienden en mensen op IG, erg te spreken over het leger en het was echt iets voor mij had ik het gevoel. Misschien kwam het doordat toen ik veertien was al moest weten wat ik voor de rest van mijn leven ging doen. Dat is waar veel mensen op het VMBO mee te maken hebben, dat ze op veel te jonge leeftijd al moeten weten wat ze willen gaan doen. In mij geval was het wel zo dat ik een vooropleiding had gedaan (Vrede en Veiligheid) maar viel kreeg ik in ieder geval niet te zien. Dus eigenlijk ging ik naar Oirschot deels onwetend wat mij te wachten stond.

Maar nu heb ik dus meer tijd om rustig te kijken en zal het wel allemaal goed komen. Het is ook niet allemaal negatief, ik heb weer meer tijd om met mijn vrienden weg te gaan. Ik kan ook weer lekker een stukje muziek gaan maken, ik kan weer lekker sporten en nog denk ik wel één van de belangrijkste: Een lekker potje gamen!

Een belangrijke les dus voor mij en voor anderen:

Weet wat je wilt gaan doen en sta er voor de volle 100% achter

Dit artikel delen

Over de auteur