1. Nieuwsoverzicht vierde kwartaal

Nieuwsoverzicht vierde kwartaal

Met dit laatste deel sluiten we onze vierluik af. Deze keer bespreken we ‘slechts’ de maanden oktober en november, en laten we december voor wat het is. De reden hiervoor is dat we nog volop in december zitten en iedereen het nieuws van deze maand nog wel kan herinneren.

Oktober

Oktober begon met een rechtszaak van Tecmo. Zij hadden namelijk een bedrijf, dat een hack had gemaakt waarmee je Kasumi in Dead or Alive 2 zonder kleren kon spelen. De rechter stelde Tecmo in het gelijk en veroordeelde het bedrijf tot een boete van vijftienduizend euro. Het bedrijf had die boete makkelijk kunnen betalen als het mee had gedaan aan de WCG. Nederland was daar het meest succesvol met drie keer goud en één keer brons, goed voor meer dan 60.000 dollar. Of Chirac volgend jaar mee zal doen, is nog niet bekend. Maar na het zien van deze foto verwachten dat hij de eer van Frankrijk zeker kan verdedigen. Viewtiful Joe was op de GameCube de één van de toppers van 2003. De aankondiging van het tweede deel werd dan ook bejubeld. Helaas werden de fans iets stiller toen de co-op mode werd geschrapt.

Nu Bungie klaar is met Halo 2 hebben ze besloten om flink vakantie te vieren. Halo 3 laat dus nog even op zich wachten. Het is tevens nog niet bekend waar Bungie nu aan gaat werken. Misschien dat ze samen gaan werken met Molyneux, of hem in ieder geval helpen om zo min mogelijk over een spel te vertellen voordat het uitkomt. Want waar Bungie erg mysterieus was omtrent Halo 2, kon Molyneux geen twee seconden zijn mond houden over Fable. Uiteindelijk bleek dat Molyneux te veel dingen had beloofd en waren vele fans teleurgesteld. En om het voor de fans nog vervelender te maken, kwam Molyneux drie weken later met het bericht dat de ontwikkeling van B.C. stil werd gezet. Microsoft kreeg in oktober met een zware domper te maken. Halo 2 was gelekt en op het internet te downloaden. Het is niet bekend hoeveel schade Microsoft hierdoor heeft opgelopen.

De Sony en Microsoft fans vonden het niet leuk nieuws, maar de rest was blij dat Nintendo meer winst maakte dan verwacht. Vooral als je bedenkt dat Nintendo in dezelfde periode van het jaar daarvoor verlies maakte. En ook 2005 ziet er positief uit, alleen al omdat een nieuw Pokémon avontuur voor de Nintendo Dual Screen aankondigde. Helaas wilde Nintendo er verder niks over zeggen. Gelukkig denkt Nintendo ook aan bloedlustige gamers en komt Resident Evil 4 met een heuse kettingzaag controller.

In oktober kwam er veel Nintendo Dual Screen nieuws naar buiten. Zo werd bekend dat Advance Wars DS over een online mode beschikt, waardoor het spel nog gewilder is dan dat het al was. Het belangrijkste nieuws was de bevestiging dat de Nintendo Dual Screen regio vrij is. Zodoende hebben vele Nederlanders de handheld al uit Amerika of Japan gehaald.

De PlayStation Portable had niet echt een krachtig weerwoord op de Dual Screen. Of het moet liggen in de aankondiging van een Final Fantasy spel, dat zich voor de avonturen van Final Fantasy VII afspeelt.

Je zou denken dat na het lekken va Halo 2 de nodige voorzorgsmaatregelen zouden worden getroffen. Maar bij het lekken van GTA San Andreas werd het tegenovergestelde bevestigd.

Een serie waar niet zo heel veel delen van zijn verschenen, maar die keer op keer veel verkoopt is Civilization. Inmiddels zijn de makers bezig met het vierde deel.

Aankondigingen van de maand

Nick werd helemaal gek toen er een tweede uitbreiding voor Spellforce werd aangekondigd. Shadow of Phoenix moet binnenkort uitkomen.

Voor horrorfans valt er in 2005 ook weer genoeg te beleven. Cold Fear is één van de titels waarnaar uitgekeken kan worden.

Nadat de NBA en NFL al door EA Sport Big werden opgepikt, moet nu ook FIFA er aan geloven. In FIFA Street wordt er op een typische EA Big manier gevoetbald.

Details zijn er nog niet, maar de aankondiging van de vierde Burnout is interessant genoeg om te vermelden.

Dragon Ball Z is in Nederland nog altijd immens populair. We verwachten daarom dat Dragon Ball Z Advance Adventures gewoon hier zal uitkomen.

De laatste Medal of Honor spellen waar niet echt geweldig, maar Electronic Arts belooft dat zij met Medal of Honor: Dogs of War weer een kunststukje zullen afleveren.

November

En we besluiten deze vierdelige serie met de maand november. Een maand waarin nogal wat gebeurde. Het grootste nieuws was de aankondiging dat Resident Evil 4 op de PlayStation 2 zal verschijnen. Eind 2005 kunnen PlayStation 2 eigenaren er mee beginnen. Sony had deze maand ook een enorme blunder gemaakt. Zij gaven een demo uit die er voor zorgde dat je memorycard werd gewist. Vervolgens maakten ze het goed met het verstrekken van een gratis spel. Sony is dus een sociaal bedrijf, wat zij na de aardbevingen in Japan wederom bevestigde. Zij veilden een aantal PlayStation Portables en gaven de opbrengst aan een fonds ten behoeve van de slachtoffers.

November was ook de maand dat de Nintendo Dual Screen in de Verenigde Staten uit kwam. Dat ging alleen niet compleet vlekkeloos. Zo bleek al snel dat er te weinig exemplaren beschikbaar waren, zodat online winkelketens geen bestellingen meer accepteerden. Uiteindelijk werd de lancering een groot succes en zijn er nu bijna twee miljoen exemplaren verkocht.

Op 11 november kwam het langverwachte Halo 2 uit. Het gevolg was dat duizenden Amerikanen uren in de rij stonden. Een paar foto’s daarvan kun je hier bekijken.

Xbox Live is een enorm succes, terwijl de GameCube niks van online moet weten. Nintendo had vervolgens het lef om Live te bekritiseren. Volgens het Japanse bedrijf is het niet gezellig om online tegen elkaar te spelen. Nee, Nintendo houdt er meer van om gezellig op de bank te spelen met bekende Nintendo karakters. Daarom kondigde zij drie nieuwe spellen aan, met in de hoofdrol Mario, Donkey en Kirby.

Aankondigingen van de maand

Na het succes van de eerdere delen, komt Eidos met Hitman Blood Money. Het spel zal een aantal RPG elementen bevatten.

Chronicles of Riddick wist op de Xbox vele spelers te overtuigen. Een PC versie was dus het logische gevolg.

Nintendo heeft Pokémon als grote melkmachine. Sony doet hetzelfde met Eye Toy. Kinetic wordt het nieuwste deel, waarmee je lekker kan fitnessen.

Ook Electronic Arts weet van uitmelken. Zo komen ze elk jaar met een nieuw FIFA spel en om de twee jaar met een EK of WK spel. En vanaf 2005 ook met UEFA Champion’s League.

Majesco is met een heuse Advent trilogie bezig. Advent Shadow is het spel dat op de PlayStation Portable verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Weer leuk om te lezen. Was toch wel een leuk jaar waarin veel gebeurde. Ik zou zeggen Bring on 2005!

 • idd :D

 • nah 2005 met brothers in arms voor mij :D :) :P

 • nou nintendo ziet er uit als de beste deze jaar

 • En we besluiten deze vierdelige serie met de maand november.  /\/\

  Er klopt iets niet aan deze zin.

  Wat is het besluiten van de maand november? :S:S


 • **winer**

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren