1. Een vergeten fantasy

Een vergeten fantasy

Als er één verslaving voor mij is geweest de afgelopen jaren, dan is het Final Fantasy XI wel. De gehele Final Fantasy serie heeft mij altijd weten te boeien. Maar XI springt er voor mij tussenuit. Mede omdat ik er een avontuur mee heb beleefd dat ik nog nooit in een game heb ervaren.

Final Fantasy XI is de vergeten Final Fantasy uit de gehele reeks. Dit komt mede omdat het een MMORPG is. Maar wat heel veel niet weten is dat Final Fantasy XI een gehele andere MMORPG is dan de standaard World of Warcraft clones op de markt. Naast het behalen van levels en de juiste uitrusting, wat ongelofelijk veel tijd kost, heeft het spel ook ongelofelijk lang verhaal, langer dan welke MMORPG dan ook. Met de vier uitbreidingen en de gigantische wereld van Vana’diel is dit een avontuur dat ongekend is. En daar blijven maar verhalen bij komen.

Mensen die Final Fantasy XI afschuwen omdat het een MMORPG is kijken niet verder dan hun neus lang is. Final Fantasy XI is een waardige Final Fantasy in de reeks geweldige games. Hier onder heb je een kort filmpje dat laat zien wat Final Fantasy XI, qua verhaal, allemaal om gaat. En zoals je kunt zien doet het niet onder aan andere Final Fantasy games.

Schaamteloos plug voor mijn verslaving, misschien kan je het zo noemen. Maar de game blijft mij terug trekken en dit gevoel wil ik graag delen met iedereen. De game heeft een 14 dagen trial, maar vergeet niet dat de game ongeloofelijk lastig is om mee te beginnen. http://ff11europe.com/index_en.html

Dit artikel delen

Over de auteur