1. Games uitstellen voor geld ten koste van de consument

Games uitstellen voor geld ten koste van de consument

In deze weblog wil ik het hebben over het nieuwe soort uitstellen. Deze soort van uitstellen wordt met trots geïntroduceerd door EA. Het betreft hier namelijk The Godfather 2.

Normaal gesproken wordt een game uitgesteld omdat hij bijvoorbeeld nog niet af is, te veel bugs bevat, niet lekker loopt, etc. Maar EA stelt uit om (in hun ogen) meer geld te verdienen. Het idee op zich vind ik al compleet achterlijk.

The Godfather 2 zou eigenlijk 26 februari 2009 uitkomen. Ze hadden de game eerst gepland voor 6 maart 2009, om de release vervolgens de volgende dag te verschuiven naar 26 feb 2009. Op dat moment is daar natuurlijk niks mis mee, maar achteraf gezien gewoon is het gewoon gemeen.

Het spel was zo goed als af, het enige wat nog nodig was, was de 'finishing touch'. Volgens mij is EA de eerste die het voor elkaar krijgt een spel dat al aan alle kanten af is uit te stellen. En waarvoor?? Voor GELD! En het geld dat ze er dan zogenaamd extra aan verdienen, weten ze toch wel weer te verspillen aan een of ander kutproject! You know it's EA!

Ze hebben 2 dagen lang Gametrailers vol gebombardeerd met gameplay filmpjes, om vervolgens die game uit te stellen voor 'extra' geld!!!! En niet eventjes uitstellen, hij komt nu uit tussen 1 april en 31 juni! Ik wist en weet nog steeds niet wat hier gebeurd. Dit is bruut, schandalig en dom!

De hoofdreden zou zijn dat de game in een te 'drukke periode'' zou uitkomen. Maar WTF, toen ze de release bekend maakten van 6 maart (later 26 feb), wisten ze toch dat al die games zouden uitkomen! Daarbij vraag ik me af of ze nu echt zoveel extra geld ophalen als ze de game in een zogenaamd 'rustige periode' uitbrengen. Maar het is toch puur persoonlijk of het wel of niet een drukke periode is? De mensen die die game wilden halen, halen hem toch wel (of niet meer), degene die hem niet wilden kopen, kopen hem nu ook niet hoor!

Daarbij vind ik het respectloos tegenover de mensen die weet ik hoelang en hoevaak aan die game gewerkt hebben. Al die mensen zien nu hoe hun eigen game die notabene al af is, op een 'wachtlijst' wordt gezet. Waarvoor? Voor geld.

Zoals jullie merken ben ik echt pissed off. Om 2 redenen. Ik verheug me hartstikke erg op die game, en dan stellen ze om zo'n onnozele reden uit. Ten tweede omdat ik schandalig vindt. Niet alleen omdat ik die game graag wil spelen, ook omdat ik het respectloos vind t.o.v. consument en producent. Dit doe je gewoon niet, en alweer is EA de grote boeman! En niet voor niks! Na The Godfather 2 mogen ze van mij wegrotten. Langzaam, langzaam doodgaan!

Dit artikel delen

Over de auteur