1. Gametalk : interview met...Pim P

Gametalk : interview met...Pim P

Hoi Pim hoe ziet het leven van een grafisch programmeur eruit ?

Over het algemeen houd ik mij elke week bezig met het oplossen van problemen, toevoegen van nieuwe pagina's voor speciale acties en activiteiten waar InsideGamer wel bij is betrokken, maar niet direct met InsideGamer.nl te maken hebben.

Ik houd me voornamelijk bezig met HTML en CSS, maar soms ook een klein beetje PHP. De HTML en CSS is wat je ziet op een site, de code die de site opmaakt

Hoe ben je eigenlijk bij IG terechtgekomen ?

Alweer bijna zo'n 2,5 jaar geleden zag ik een oproep op mijn favoriete gamessite dat ze een HTML-/CSS'er zochten. Ik wist dat die baan op mijn buik was geschreven en had ook direct gereageerd. Na een soort sollicitatiegesprek kon ik vrijwel meteen aan de slag. Toentertijd zat het kantoor van InsideGamer nog in Utrecht.

IG is een gamesite, is er sprake van concurrentie met andere sites ?

Jazeker. Onze grootste concurrent is Gamer.nl. Gelukkig is het wel gezonde concurrentie en hebben zowel InsideGamer en Gamer een andere doelgroep.

Heb je een favoriet gamegenre ?

Niet bepaald. Ik vind shooters erg tof, zij het first of third person. Alle andere genres behalve RTS en MMORPG vind ik ook erg tof.

Een bepaald IG lid zei dat LittleBigPlanet a LittleBitShit was, wat vindt jij daarvan ?

Als ik een PlayStation 3 had gehad, had ik me waarschijnlijk uren vermaakt met dit toffe spel. De stijl en de gameplay spreken mij erg aan. Jammer dat de level editor zo ingewikkeld en omslachtig is.

Is Sony goed bezig of zouden ze ook zoals Nintendo oudere mensen moeten aanspreken ?

Sony is, wat de PS3 betreft, goed bezig. Ze moeten juist zoveel mogelijk de hardcore doelgroep blijven aanspreken, zodat deze niet het gevoel krijgt dat ze hun geweldige console moeten delen met mensen die er "toch geen verstand van hebben".

Welke games staan er op jouw verlanglijstje ?

Hoewel ik mijn verlanglijstje op IG niet echt bijhoud, zijn er wel een aantal games waar ik naar uitkijk. Halo 3: ODST, Resident Evil 5, de uitbreiding van Mirror's Edge, Mad World en bijvoorbeeld GTA IV: Lost and Damned.

Van welke film moet er een game komen ?

Een góede game bedoel je? Ik mis nog de echt goede game van de eerste Star Wars-trilogie (chronologisch gezien dan).

Welk gamepersonage zou je graag willen zijn ?

Max Payne. Film noir op z'n coolst.

Even over de IGF-Awards, wie wint er de Lifetime achievement award ?

Moeilijke vraag, vooral gezien het feit dat ik niet bijzonder actief ben op IGF. Maar persoonlijk vind ik dat Rano wel een onderscheiding verdient voor zijn tomeloze inzet voor dit forum.

Prettige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar !

Ja, sorry dat ik zo laat pas reageer, maar alsnog, hetzelfde!

Geef je top 5 2008 games.

Mijn top 5? Lastig. Ik ga een poging wagen, en let wel, dit zijn games die ik aandachtig gespeeld en zelfs uitgespeeld heb.

1. The Legend of Zelda: Twilight Princess

2. Super Mario Galaxy

3. Yoshi's Island

4. Halo: Combat Evolved

5. Max Payne

Bedankt Pim.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.