1. De toekomstige muziek

De toekomstige muziek

Wat moet muziek in de toekomst worden? Als je het mij vraagt weinig soeps. Ik merk nu al dat ik bij bijna elk nieuw nummer iets gesampled hoor - ik overdrijf nu een beetje - maar als dat nu het geval is: dan luister je over twintig jaar naar nummers die eigenlijk gewoon zijn hergebruikt met een nieuw melodietje erbij. Ook heb ik weinig vertrouwen in het terugkeren van die swingende muziek uit de jaren '80, oftewel Oldschool. Tenminste, het zal er wel zijn, maar zwaar underground. Niet erg bekend dus.

Muziek in het algemeen, oké. Waar ik me het meest zorgen over maak is echter de toekomst van HipHop. Er zijn anno 2009 nog een paar 'echte' rappers bezig met hun carrière, maar de rest is één en al 'kijk mij en mijn rijke, wiet-smokende bitches' die niet eens hun eigen teksten schrijven en rappen alsof ze net zijn ... . Als dat zo doorgaat is HipHop over tien jaar gelijk aan R & B. Dat zou een ramp zijn, want enkel de oldschool-hiphop luisteren is geen oplossing. Dat begint nu al redelijk te vervelen.

De toekomst lijkt af te hangen van samplen. Keer op keer weer samplen - het hergebruiken van melodiën uit andere nummers. Ooit is het afgelopen met het uitvinden van echt nieuwe deuntjes en is het dus eigenlijk keer op keer oude muziek in een nieuw hoesje luisteren.

Tenslotte nog een vergelijking waarmee ik laat zien wat er in zes jaar (2002/2008) kan veranderen.

Nas - 2nd Childhood. Probeer op de teksten te letten, die zijn (naar mijn mening) fénóménaal!

Soulja Boy - Crank That. Wat tegenwoordig HipHop zou zijn. Hoor jij het verschil? Ik wel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad