1. Gelukkig nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar

Allemaal lekker gegeten, gedronken en bijgekletst met familie en vrienden? Mooi, ik heb me namelijk laten vertellen dat de kerst een periode van bezinning is. En terwijl heel journalistiek Nederland terugkijkt op een ‘bewogen jaar’, lijkt me dit een geschikt moment dat ook eens met InsideGamer te doen.

De dit jaar uitgebrachte spellen waren niet verkeerd. Sterker nog: 2004 zal, wat ons betreft, de boeken in gaan als het meest vruchtbare jaar tot nu toe. Maar ja, wat wil je met titels als Doom 3, Fable, Far Cry, GTA: San Andreas, Half-Life 2, Halo 2, Killzone, Metal Gear Solid: The Twin Snakes, Metroid Prime 2: Echoes, Ninja Gaiden, Pathway to Glory, Pro Evolution Soccer 4 en Rome: Total War?

Aan alles is te zien dat de spelindustrie nog steeds een snelle groei doormaakt. Bedrijven als Ubisoft, Electronic Arts en Take Two Interactive halen werkelijk alles uit de kast om commerciële successen binnen te halen en volgens mij is er tijdens de feestdagen nog nooit zoveel reclame over computerspellen op de buis verschenen. Natuurlijk heeft deze groei ook z’n keerzijden. Zo zijn er dit jaar ook verschrikkelijk slechte titels uitgebracht, of spellen die simpelweg uitstralen op een goedkope manier te willen snoepen van een succesvolle licentie. Maar ook het uitlekken van bepaalde grote titels op internet zorgde voor problemen tussen uitgevers en pers. Dat is een tendens die we moeten proberen te stoppen, al zal dat wel erg moeilijk worden.

Niet alleen de industrie is enorm gegroeid, wij hebben als gamesite zijnde ook niet stil gezeten. Op 14 februari van 2004 hebben we de nieuwe versie van InsideGamer gelanceerd en sindsdien is er een stijgende lijn ingezet die we liever niet willen onderbreken. Uiteraard zijn er fouten gemaakt en is de discussie rond het beoordelingssysteem hoog opgelopen. Er moet dan ook nog veel gebeuren voor ook wij tevreden kunnen zijn.

Verwacht van ons in 2005 daarom weer de nodige technische en inhoudelijke verbeteringen (of: veranderingen, zoals je wilt). Wat dat precies gaat inhouden, verklap ik liever niet. Vast staat wel dat de interactiviteit beter moet, we meer originele teksten willen aanleveren en vooral willen oproepen tot discussie. Als er originele ideeën zijn, dan horen we die natuurlijk hartstikke graag. Ook andere opmerkingen over wat wij als site moeten doen in 2005 kunnen in onderstaande reageerveld geplaatst worden.

Rest mij alleen nog te melden dat ik hoop dat ook 2005 weer zo’n fantastisch jaar zal worden. De aankondigingen beloven een heleboel, met onder andere de berichten dat we dit jaar eindelijk kennis maken met de nieuwe generatie spelcomputers. Morgen lees je overigens meer van wat de InsideGamer-redactie van het jaar 2004 vond.

Ten slotte wens ik iedereen die dit leest het allerbeste voor volgend jaar, ook namens de hele redactie. Tot volgend jaar!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Happy newyear! :)

 • same

 • Jah gelukkig nieuwjaar alvast…

 • Alfast gelukkigmnietjaar dudes!

 • i wish everybody a happy new year

 • mooi topplaatje!  gelukkig nieuwjaar =]

 • ik wacht nog tot vrijdag op zaterdag voor ik jullie dit wens…

 • wromplaatse ze dit nie op 31 dec

 • * Cijfersysteem schrappen! Gewoon in een samenvattende zin de uiteindelijke conclusie plaatsen. Dat scheelt een berg aan onzinnige reacties van zeikerds en verplicht mensen om ook de review daadwerkelijk te lezen.  * Geen nieuwsberichten meer die compleet zinloos zijn, zoals "Japanse site gelanceerd van spel dat waarschijnlijk nooit in Europa uitkomt".  * Themaweken zijn leuk, houden zo.  * Weinige reclame kan ik ook wel waarderen, hou de popups en fullscreen flash banners aub buiten de deur. ;-)  * Meer interviews met developers.  * Meer columns, maar niet over onzinnige dingen als 'de fanboy deel 24'.  Verder zijn jullie heel lekker bezig, wat meer een eigen stempel drukken op het nieuws zou goed zijn i.p.v. alleen maar de feiten overnemen. Succes voor 2005 iig, keep up the good work en pas op met vuurwerk ;-)  -edit:  * Van mij mag de site ook wel naar 1024 breed gaan, wie nu nog op 800x600 loopt aan te modderen moet maar eens gaan upgraden.  * De screenshot gallery's zuigen hard. Iets met meer thumbnails wat makkelijker bladert zou mooi zijn.  * Een mogelijkheid voor lezers om content in te sturen - een guestcolumn of iets dergelijks (of zoals de reader's reviews van Eurogamer). De crap eruit filteren is weinig werk lijkt me, en wie weet wat voor waardevolle content het oplevert.


 • Bedankt k2, hier kunnen we zeker wat mee. Meer reacties als deze zijn welkom!

 • Het leuke is dat k2 op veel punten precies hetzelfde als ons denkt :)

 • Worden jullie dan ook 'fanboys!' genoemd? ;-)

 • iedereen een happy nieuw year (behalve sonifans)

 • gelukkig nieuwjaar en ik hoop dat niemand alcoholvergiftiging krijgt tijdens de jaarwisseling want dat is niet echt een goed begin van t jaar :p

 • -Ik weet niet of het mogelijk is maar als je nou bij de forums bijv. een topic over een spelletje wilt vinden dat eent tijdje geleden is uitgekomen moet je al die pagina's gaan doorbladeren, misschien dat je daarbij een soort zoekmachine kan maken(als het pure onzin is wat ik zeg: ik weet er helemaal niks over).  -Dat chat gebeuren werkt ook niet helemaal volgens mij :P  -Als ik een bericht over bijv. ea lees, dan zie je aan de linkerkant: recente games. Dan staan daar spelletjes bij die bij wijze van al al 2 jaar geleden zijn uitgekomen.

  Dit staat bijv. bij ea:

  Aliens vs. Predator: Extinction (PS2)

  Aliens vs. Predator: Extinction (XBX)

  Anno 1503: The New World (PC)

  Battle Pack (PC)

  Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII (PC)

  Niet echt recente games he :P  Ik zal wel ff kijken of ik nog meer kleine dingetjes kan vinden, voor de rest vind ik het een hele vette site. Dus ga zo door en een gelukkig nieuwjaar. • iedereen een happy new year dan maar eh

 • Ik ben niet goed met zo'n dinge te verzinnen om de site beter te maken,dus zeg ik maar gewoon gelukkig nieuwjaar everybody ;)

 • ik wens iedereen de beste wensen voor volgend jaar(en blijven gamen)

 • happy new year ;D

 • Cool, goed te horen.  Nooit opgevallen die recensies insturen. Worden die dan (als ze aan de eisen voldoen) als een gewone recensie geplaatst, dus tussen de main content?  Een newssubmit is idd handig, scheelt jullie ook weer werk ;-)  edit: net stond er toch ECHT een reactie van USSJ…
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren