1. Hardcore wii-titels 2009

Hardcore wii-titels 2009

Hardcore wii-titels 2009

Het afgelopen jaar is er nogal wat gezeikt over de wii. Er zouden te weinig hardcore titels uitkomen. Nintendo zou zich te veel op ‘casual gamers’ richten.

Nintendo had zich meer moeten bezighouden met de graphics dan met de besturing die volgens sommige ook nog niet goed werkt (waarom nu pas wii-motion plus). Enfin ik ga eens effe kijken welke hardcore titels er in 2009 voor de wii verschijnen.

Eerst even Nintendo’s releaselijst bespreken. Hierin staan nogal wat New Play Control! spellen. Hoewel de meeste goede gamecube spellen waren, had ik toch gehoopt op wat meer niewe spellen. Maar toch, Mario Power Tennis met de wii-mote lijkt me erg tof en ook bij Pikmin zou de wii-mote voor het eerst kunnen laten zien dat hij een goed alternatief is voor de muis in strategie games. Overigens is New Play Control! Pikmin al uit en komt 6 Maart New Play Control! Mario Power Tennis uit. Van de andere spellen Punch-Out, Wii Sports Resort, Sin & Punishment 2, Another Code R en Endless Ocean 2 weet ik niet veel en die interesseren mij niet heel erg. Miyamoto heeft gezegd dat Nintendo aan Zelda, Mario en Pikmin projecten werkt en heeft ook Pikmin 3 aangekondigd, maar daar hebben wij nog niks van gezien of gehoord.

Gelukkig zijn er ook nog third pary ontwikkelaars. Tenchu: Shadow Assassins is in Amerika al uit en kreeg bij IGN een 8,0 ook Deadly creatures kreeg een 8,0 bij IGN en The House Of The Dead: Overkill kreeg bij IGN een 8,3

Rockband 2 voor de Wii kreeg op IGN net als de 360 en PS3 versie een 9,0 en komt binnenkort ook in Nederland uit. Verder zijn er door EA Dead Space en Boom Blox Bash Party aangekondigd. Hoewel de 2e misschien geen super hardcore titel is, komen er wel online mogelijkheden om levels te delen. Er is ook al een vervolg op No More Heroes aangekondigd namelijk: No More Heroes 2: Desperate Struggle. Dan hebben we nog Capcom met een Resident Evil poort, Dead Rising: Chop Till You Drop en Monster hunter 3. Sega komt met The Conduit, Madworld en Sonic and the Black Knight. THQ heeft ook al een vervolg op De Blob aangekondigd.

Verder nog wat games als TMNT: Smash Up die gemaakt wordt door de makers van Super Smash Brothers Brawl. Need for Speed: Nitro die een ‘aparte graphische stijl’ gaat krijgen. Ook gaan er geruchten over Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen, die dan waarschijnlijk eind 2009 of begin 2010 uitkomt. Ubisoft heeft de studio Action Pants overgenomen die aan een sportgame voor de wii (een vervolg op Shaun White Snowboarding) gaat werken en wellicht komt er een vervolg op Skate it. Ook Tales of Symphonia is in Amerika al uit en kreeg een 6.7 bij IGN en een 7,9 bij Gametrailers.

Elk jaar zijn er natuurlijk terugkerende franchises, hiervan wil ik graag nog een paar wii titels noemen: Madden Nfl 2010, misschien voor ons nederlanders niet zo interessant, maar de vorige Madden kreeg op IGN een 8,6. Ook komt er een nieuwe Tiger Woods die op de wii net iets beter is door de besturing. Ook komt binnenkort waarschijnlijk PES 2009 op de Wii. Verder wil ik even zeggen dat Harry Potter en de Halfbloed Prins dit jaar uitkomt, misschien niet geweldig hardcore maar bij de vorige had je een grote open spelwereld. Ook komt Guitar Hero: Metallica uit en waarschijnlijk Guitar Hero V.

Mijn conclusie is: ja, er komen ook in 2009 nog hardcore-wii games uit, echter vind ik dat Nintendo te weinig nieuwe titels heeft aangekondigd en lijkt het erop dat steeds meer third party ontwikkelaars goede hardcore wii-titels gaan maken.

Dit artikel delen

Over de auteur