1. Vooroordelen

Vooroordelen

Ja, ik kom uit Zeeland. Huh... Zeeland zul je nu misschien denken, daar wonen toch alleen maar 'boeren'? Fout dus! Hoe vaak ik wel niet te horen krijg van allerlei verschillende mensen dat ze denken dat er in Zeeland alleen maar 'boeren' wonen, dat is niet normaal meer.

Afgelopen zomer ook weer. Ik was op vakantie in het zonovergoten Frankrijk. We zaten op een behoorlijke kutcamping met veel ouwe mensen en weinig kinderen van mijn leeftijd. Totdat ik er een paar tegenkwam bij de pingpongtafel. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, totdat er aan mij gevraagd wordt waar ik vandaan kom. Vol trots zeg ik:"Ik kom uit Zeeland". Hier en daar hoor ik al weer wat gegrinnik. Dan zegt er een:"Oh dus daarom praat je zo Belgs". Weer een ander zegt:"Ik dacht dat daar alleen maar boeren woonden". Of dit nu positief is bedoeld, ik weet het niet.

Wanneer ben je dan normaal? Als je noord of zuid-Holland woont ofzo? Ik bedoel wij hebben hier ook gewoon internet en wij kennen ook de televisie. Het is echt niet zo dat we in Zeeland achterlopen ofzo. Ik hoop hiermee weer een aantal vooroordelen uit de wereld te hebben geholpen!

Dit artikel delen

Over de auteur