1. The man with the golden IYAAAAH!!

The man with the golden IYAAAAH!!

Elk jaar wordt er in Bakkum een toernooi georganiseerd voor jonge getalenteerde tennissers uit de hele wereld, het Biesterbos Open. Elk jaar moeten al die tennissers natuurlijk ook ergens ondergebracht worden en er is niet genoeg plaats in de hotels, dus wordt de hulp van gastgezinnen ingeroepen. Wij zijn al sinds 1998 een gastgezin en hebben heel wat tennissers in ons huis gehad, van knappe Russische meisjes, tot gebruinde, gespierde mannen uit Spanje.

In 2003 kwam er een lange, zeg maar gerust enorme, zwarte jongen uit Frankrijk is ons huis bivakkeren, naam: Gaël Monfils. Hij was toentertijd achttien jaren jong en speels, met shoenmaat 50, zo gebruikt hij bij elke wedstrijd wel een nieuwe kreun. Vond je de kreun van die ene Russische tennisster leuke, dat op het erotische afging (wie oh wie zal ik bedoelen?), dan lig je in een deuk bij een plotselinge IYAAAH (ezel) of MMHHHUUUHH (paard). Zijn speelse tennisstijl zorgde er ook voor dat hij al snel het publieklievelingetje werd op het toernooi en er vele mensen naar zijn wedstrijden toegingen, waarna hij bij ons ging eten en slapen in mijn bed, waardoor ik weer naar zolder moest verhuizen.

Op dag vijf (het toernooi duurt zeven dagen) stond hij in de halve finale van het dubbelspel, die hij jammer genoeg verloor door toedoen van zijn Franse medespeler, die nogal klungelig de ballen in het net sloeg. Maar gelukkig won hij diezelfde dag wel de kwartfinale van een Indiër die een makkelijke winst weggaf met 6-1, 6-4, 6-2. Hij kon nu al zijn pijlen richten op de halve finale en, indien mogelijk, de grand finale. Een goede maaltijd van gehakt, water, melk, kruiden, kaas en deegbladen (lees: Lasagne) deed hem goed, eigenhandig door deze toentertijd kleine dreumes bereid.

De halve finale won hij ook vrij gemakkelijk, maar hij kreeg wel flinke kramp in zijn kuit, een indicatie voor wat er in de finale zou afspelen. De volgende dag stond hij in de finale, met tegenover hem een Duitser, en heel Bakkum en Castricum (Bakkum behoort tot Castricum) waren uitgelopen voor deze titanenstrijd die heel wat beloofde. En het maakte haar belofte waar, maar met een zeer spijtige afloop. De wedstrijd ging namelijk vrijwel gelijk op, met een 7-5 winst voor Mofils als eerste set, de tweede set moest hij echter inleveren aan de duister, die een 6-4 winst boekte. Alles was dus gericht op de allerlaatste set, die uitkwam op een 4-3 voor Monfils, met al dik twee en een half uur spelen op de klok. Monfils had een punt om de Duitser te breaken en dat zou dan vrijwel uitlopen op een winst voor Monfils, maar de Duitser speelde een slinkse bal, net achter het net. Monfils moest dus flink sprinten om de bal te halen, maar in plaats daarvan speelde hij gevaarlijk spel, wat hij al het hele toernooi deed. Hij maakte een snoekduik naar de bal en om nog dat ene centimetertje te halen gooide hij zijn racket naar de bal, die wonderbaarlijk over het net heen ging en de winst was dus in zicht voor Monfils. Toen sloeg echter het noodlot toe, want tijdens die snoekduik beland hij verkeerd op zijn been en raakte hij flink geblesseerd, waardoor hij moest stoppen en de Duitser een onverdiende winst moest geven.

Het leuke van al dit is echter dat wie een beetje tennis volgt, dat Gaël Monfils ten tijde van schrijven speelt in het ABN-AMRO tennistoernooi, nadat hij terugkomt van het Australian Open, want… Gaël Monfils staat op het moment nummer dertien op de wereldranglijst. Die heeft dus wel mooi in mijn bed geslapen (nooit meer gewassen), in ons huis voor zeven dagen gebivakkeerd en van mijn overheerlijke Lasagne (*kuch*) gegeten. Nu nog iemand vinden die dat heeft gedaan met Nadal…

Nadat hij weg was kwamen we er achter dat zijn, enorme, sportbroek nog bij ons in de badkamer hing, kunnen we vandaag mooi terug geven bij de Meet & Greet in Rotterdam!

Dit artikel delen

Over de auteur