1. Vriendin 1.0

Vriendin 1.0

Iedereen kent deze naturlijk al; maar ik kon al mijn mede-IG'ers die deze nog niet kenden deze toch ook niet ontnemen. En ook al ken je hem al; hij blijft leuk om nog een keer te lezen ;)

Vorig jaar heeft een kameraad van ons de update gedaan van het pakket Vriendin 1.0 naar Vrouw 1.0. Hij kwam erachter dat het een geheugenhongerig pakket is dat weinig ruimte laat voor andere dingen.

Ook is hij erachter gekomen dat Vrouw 1.0 een zich voortplantende functie heeft wat nog meer ruimte neemt.

In de brochure en programmadocumentatie stonden die opties niet vermeld, maar andere gebruikers hebben hem erop gewezen dat dit het pakket eigen is.

Niet alleen installeert Vrouw 1.0 zich zodanig dat het altijd meeloopt om de systeemactiviteiten bij te houden, hij heeft nu problemen met Pokeravond 10.3, Bierfeest 2.5 en Kroegentocht 7.0. Het starten van deze pakketten veroorzaakt crashes, ondanks dat alles voor Vrouw 1.0 goed ging. Tijdens installatie geeft Vrouw 1.0 niet de opties om de ongewenste extra's Schoonmoeder 55.8 en Zwager Betaversie niet te installeren. Ook lijkt het systeem met de dag trager te worden.

Een paar opties die we graag zouden zien in het nog uit te komen Vrouw 2.0:

� Een "Ik weet dat al" knop

� Een minimaliseer knop

� Een installatie programma dat Vrouw 2.0 kan de-installeren zonder verlies van systeembronnen en andere bestanden.

� Een optie die de netwerkdriver beter in staat stelt problemen sneller op te sporen.

Ikzelf heb besloten al deze dingen te vermijden door te blijven werken met Vriendin 2.0, hoewel ook daar enkele problemen mee zijn: Ik kan Vriendin 2.0 niet gelijktijdig installeren met Vriendin 1.0. Vriendin 1.0 moet dan eerst verwijderd worden. Volgens andere gebruikers is dit een lang bekend ongemak wat ik had kunnen weten. Ook kunnen de versies van Vriendin niet gelijktijdig gebruik maken van de communicatiepoorten. Je zou toch verwachten dat ze zo'n onbenullige bug al wel verholpen zouden hebben. Om het nog erger te maken: het de-installeer programma van Vriendin 1.0 laat ongewenste sporen na ondanks dat het programma verwijderd is.

Een ander ding wat irritant is: alle versies van Vriendin roepen dat je toe bent aan een upgrade naar Vrouw 1.0.

***** BUG WAARSCHUWING ********

Vriendin 1.0 heeft een ongedocumenteerde bug. Als je Minnares 1.1 probeert te installeren voordat je Vrouw 1.0 hebt gede-installeerd, verwijdert Vrouw 1.0 alle Msportemonnee bestanden voordat ze zichzelf de-installeerd. Vervolgens weigert Minnares 1.1 te installeren wegens te weinig mogelijkheden.

*** BUG ACHTERDEURTJES ***************

Om bovengaande bug tegen te gaan, probeer Minnares 1.1 op een ander systeem te installeren. Voer tevens nooit bestandsuitwisselingen uit tussen beide pakketten.

Kijk tevens uit voor virussen van vergelijkbare programma's. Zij kunnen Vrouw 1.0 besmetten.

Dit artikel delen

Over de auteur