1. Altered Beast

Altered Beast

Een Europeaan en een Amerikaan zitten in een café. Zegt die Europeaan tegen de Amerikaan: ‘Wij krijgen lekker Altered Beast in Europa.’ De Amerikaan haalt hier vervolgens zijn schouders voor op. En gelijk heeft hij. Altered Beast zal geen topspel worden waar je naar uit zult kijken.

Ik heb de previewcode van Altered Beast een paar uur gespeeld en moet concluderen dat het een simpel vechtspel is. Je verplaatst je al vechtend van punt A naar B, zonder dat je op enig moment echt in het spel wordt getrokken. De enige diepgang die je in het spel zult vinden is dat de speler in verschillende beesten kan veranderen, waarbij elk beest over zijn eigen specialiteit beschikt. Deze specialiteiten hebben zo zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant zorgt deze diversiteit voor wat gepuzzel. Elke hindernis moet met een andere gedaante genomen worden. Het nadeel hiervan is dat je vaak dezelfde omgeving tegenkomt, omdat er in die omgeving, doordat jij nieuwe krachten hebt gevonden, een nieuwe weg open gaat.

Het vechtsysteem is ook niet geweldig uitgewerkt. Met één knop voor slaan, één voor een speciale aanval en één om te springen heb je het wel gehad. En omdat elke kamer vol met tientallen vijanden zit, zul je in de regel alleen maar heel veel op de knoppen lopen rammen. De saaiheid slaat dus al snel toe.

De saaiheid wordt iets ingeperkt doordat de speler na verloop van tijd een combolijst kan creëren. Sommige vijanden laten namelijk stukjes DNA vallen, waarmee je elk beest nieuwe trucjes kunt leren. Zo begint de weerwolf met een combolijst van drie keer slaan, maar als je genoeg DNA hebt verzameld kun je daar sprongen en speciale aanvallen aan toevoegen. Helaas werkt de combo niet zoals het zou moeten en zal de speler zich in de praktijk alleen tot de ‘ramknop’ beperken.

Van het verhaal moet het spel het ook niet hebben. Als onderdeel van een militair project word je naar een klein dorpje gestuurd, om daar een vreemde groene mist te onderzoeken. Helaas verlies je je geheugen bij het neerstorten van jouw helikopter en zul je je moeten herinneren wat de precieze achtergrond van de missie ook alweer was.

Eigenlijk is het spel maar voor twee groepen mensen leuk. Aan de ene kant heb je de die-hard Sega fans, die alles mooi vinden dat van de legendarische ontwikkelaar komt. Aan de andere kant heb je kinderen die van veel bloed en simpele actie houden. Als je tot geen van beide groepen behoort zul je er weinig plezier uit halen. Misschien dat er voor de Europese release nog wat veranderingen worden doorgevoerd. Nog even afwachten dus hoe het uiteindelijke product zal uit pakken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Altered Beast is gewoon een 3D remake van Altered Beast op de Megadrive. Daarvoor geld eigenlijk hetzelfde. Ze willen gewoon niet alles veranderen.

  • Het is wel een game die ik gewoon in me collectie wil hebben ookal zal het niet zo'n overdreven goede game zijn :)

  • Klinkt niet egt overtuigend, maar altijd w8en op het eindproduct.

  • Lekker saai :/

  • lijkt me wel grappig… voor 1 keertje…

  • Riseeeeeeeeeeeeee from your graaaaaave!

  • Welcome to your doom!!

  • Altered Beast was echt de shiznit vroeger, als deze maar half zo strak is als de originele dan koop ik em zeker.

    Ach ik koop hem toch uit jeugd sentiment.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren