1. [:.THUD.:] The Dark Ages Return

[:.THUD.:] The Dark Ages Return

Weer een thudlog, ditmaal over de fire emblem game op de DS: Shadow Dragon. Dit is alweer het elfde spel in de fire emblem reeks en is een remake van de allereerste fire emblem game met in de hoofdrol Marth. Deze japanse gozert kennen we natuurlijk al van super smash bros. melee en super smash bros. brawl, maar europa en amerika mochten voelen hoe marth is in zijn eigen thuisfront. Meer hierover ga je hieronder lezen.

Shadow Dragon

Fire emblem is een tactische RPG die zich afspeelt in de Middeleeuwen. Fans van Advance Wars/Fire Emblem weten hoe het werkt. Je hebt bepaalde units ter beschikking. Nu moet je met deze units de vijand, meestal een boss, verslaan. Je verplaats een aantal vakjes per unit en als alle units van jou bewogen zijn, gaat de beurt naar de computer. Het is een lekkere turnbased game. Maar dat is meestal niet de kracht van een fire emblem game, die moet het meer hebben van een verhaal. In shadow dragon is marth de prins van Altea in de wereld van Akaneia.Dit land heeft wel eerder problemen gehad met Medeus The Shadow Dragon. Anri, een held die Altea heeft ontdekt, versloeg hem met het machtige zwaard Falchion. Akaneia was weer aan het herstellen ..... totdat Medeus weer terugkeerde na een eeuw. Ditmaal met Gharnef, een legendarische dark sorcerer. Het land is opnieuw in duisternis. Marth's vader nam het recht in eigen handen met het zwaard Falchion om zijn bloodline te vervullen. Marth bleef thuis, maar het duurde niet lang voordat marth het slechte nieuws hoorde, zijn vader is dood. Een buurland verraadde Altea en Marth moeten vluchten uit zijn rijk...

Dan moet jij marth en zijn bodyguards besturen en zo door de verschillende chapters heen gaan. Er zijn 25 chapters met een proloog, zodat iedereen begrijpt de hoe en wat van het spel. Shadow Dragon is een mooie remake van de eerste fire emblem game, maar er ontbreken zoveel dingen die beter hadden gekund. Zo is het verhaal maar magertjes, je hebt weinig conversaties en als je fire emblem 7 of Path of Radiance bent gewend dan is dat teleurstellend. Voor de nieuwe FE gamers is dit misschien wat prettiger. In shadow dragon hebben ze wel de classes aangepast op een wat in een beter perspectief. Ook is de reclass optie, om je units van classe te laten wisselen, ingevoerd. Maar deze is in het eerste deel van het spel nutteloos. Het spel mist ook de luxe van rescue(hiermee kan je een units redden) en rout/escape/defend missies. Het is alleen maar defeat boss. Dit maakt opzich niet uit en door geen rescue, ga je een andere tactiek spelen. Op normal is dit spel makkelijk te doen, wat ook een punt is. In een FE game moet je janken van moeilijkheid of naaierigheid, zoals in Radiant Dawn. Als normal kiest kan je er makkelijk doorheen dus. Dit betekent echter niet dat je geen units gaat missen, er zitten een aantaal chapters bij maar je door nood iemand gaat achterlaten. In de prologue moet je zelf een unit gewoon achterlaten en deze kan je dus nooit meer gebruiken. Sadistische fire emblem. Maar als je het goed doet wordt je beloond met een leuke gameplay en decent verhaal, en je kan zeggen ik heb met marth gespeeld. Marth is eigenlijk een hele stille jongen, die contact gestoord is, maar het wel lief bedoeld. Helaas zit hij in een opeenhoping van pech. Gelukkig een happy ending voor ieder die hem uitspeelt.

PS: Hard mode is niet te doen

Dit artikel delen

Over de auteur