1. De Geschiedenis van Sam and Max

De Geschiedenis van Sam and Max

Dit verhaal gaat ver terug in de tijd, het Disco tijdperk om precies te zijn. Toen leefde er een zekere Dave Purcell, hij bedacht een strip over een hond en konijn team van detectives, Sam & Max. Dave liet vaak niet afgemaakte strips in het huis liggen.

Om hem te plagen ging oudere broer Steve de strips afmaken als parodieën op de verhalen die Dave probeerde te vertellen. Met Sam & Max die elkaars naam verpesten, schietend op elkaar en zeurend over hoe slecht ze zijn getekend. Wat als een grap begon werd groter toen Steve zijn eigen strips ging maken. Uiteindelijk stopte Dave met de verhalen, en gaf Steve de vrijheid om Sam & Max te maken zoals wij ze vandaag kennen. In 1980 verschenen de eerste Sam & Max strips in de wekelijkse krant van de California College of Arts and Crafts, waar Steve naar school ging. Steve ging de uitdaging aan en Sam & Max Freelance Police #1 werd uitgebracht in 1987, in hun eerste full-length strip avontuur, "Monkeys Violating the Heavenly Temple." De 32-Pagina’s lange strip introduceerde het bekende Sam & Max Universum dat werd uitgebreid in de komende 20 jaar.

Steve werkte later als Animator bij Lucas Arts, waar hij bij onder andere projecten als Monkey Island en Maniac Mansion de covers tekende. Ondertussen werkte hij aan een nieuw strip boek genaamd ´´On The Road´´. Het werd zo´n groot succes op kantoor dat een van de Lucas Arts medewerkers voorstelde een Game van Sam & Max te maken.

Steve was dolbij en zij ja, het werd een enorm succes en nu nog word Sam & Max Hit The Road gerekend als een van de beste , en vooral een van de grappigste Adventure games aller tijden.

Door het grote succes kwam er ook een Cartoon Show, jamergenoeg ondergewaardeerd en amper bekeken. Hier is de intro te bekijken

Er werd ook een vervolg gemaakt genaamd Sam & Max Freelance Police, de fans waren razend enthousiast. Maar in maart 2004 kwam er roet in het eten, Sam & Max was afgelast omdat Lucas Arts geloofde dat het beter voor het bedrijf was als ze meer StarWars games zouden maken, en dat het publiek niet meer op adventure´s zat te wachten. Veel Lucas Arts medewerkers namen daarom ontslag, en een aantal richte het bedrijf Telltale op. In 2006 kwam de terug keer van het duo, met Sam & Max Season 1. Het bedrijf had zich gericht op episodische afleveringen, en dat werd weer een (cult) succes. Ondertussen hebben ze er alweer 2 seizoenen opzitten en komt in het voorjaar van 2009 seizoen 3.

Ondertussen heeft Telltale van Seizoen 1 Episode 4 - Abe Lincoln Must Die! hier gratis beschikbaar gesteld.

Telltale is ook druk bezig met de episodische games over Wallace And Grommit, waarbij ze ook de Xbox360 bij willen betreken. Nee, wij hebben gellukig nog niet alles gezien van dit prettig gestoorde duo, en hopelijk is dit pas het begin…

Bronnen: Google & Telltale Presents: The Summer of Sam & Max

Dit artikel delen

Over de auteur