1. December

December

Een nieuw jaar dat begint met buikpijn van de vette oliebollen en hoofdpijn van de champagne. Ach ja, hadden we gister maar allemaal wat rustiger aan moeten doen. Om een beetje bij te komen, kijken we terug naar de maand december. Een maand waarin niet al te veel uit kwam en vooral in het teken stond van de toppers van de maanden daarvoor. Het kiezen van de spel van de maand was deze keer een stuk makkelijker.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

Prince of Persia: Warrior Within


Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2237.jpgMotivatie: Alhoewel het spel al in november in de verschillende winkels werd ontdekt, was 3 december de officiële releasedatum. En omdat het spel de vereiste kwaliteit uitademt, hebben we het tot spel van de maand gekroond.

Warrior Within heeft die titel grotendeels aan zijn nieuwe vechtsysteem te danken. Je kunt werkelijk tientallen verschillende combinaties uitvoeren, waardoor het afslachten van de vijanden leuk blijft. Bovendien zorgt de sfeer in het spel er voor dat je er helemaal in gezogen wordt. Tel daarbij de verbeterde puzzels en de toevoeging van eindbazen op en je hebt een topspel. Ik kan niet wachten op het derde deel, die er vast wel zou komen.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Square Enix
Releasedatum: 10 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2536.jpgMotivatie: De Game Boy Advance markt geeft een triest aanzicht. Veel ontwikkelaars laten de handheld links liggen en concentreren zich op de PlayStation Portable en de Dual Screen. Gelukkig zorgt Nintendo er voor dat er elke maand één topspel uit komt. En deze maand werden we getracteerd op Final Fantasy I & II: Dawn of Souls.

Het spel is een compilatie van de eerste twee Final Fantasy delen. De graphics zijn wat opgepoetst, zodat het in deze tijd nog best mee kan. Daarnaast zijn er wat extra's toegevoegd om het nog interessanter te maken. Final Fantasy is een RPG waar je je velen uren mee kunt vermaken, ideaal voor de koude wintermaanden.


GameCube Spel van de maand
Door Daniël de Keizer

Prince of Persia: Warrior Within
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2237.jpgMotivatie: December was een maand waarin er geen exclusieve titels verschenen voor de GameCube; vandaar dat we het multiplatform spel Prince of Persia: Warriors Within in december als spel van de maand hebben gekozen.

Warriors Within is een heel stuk duisterder dan zijn voorganger, Sands of Time. Mede door een sterk verbeterd vechtsysteem zijn vooral de gevechten met uiteenlopende tegenstanders enorm leuk om te doen. Daarnaast zijn als vanouds de puzzels aanwezig, waarbij de prins zijn uiterste best moet doen om vallen te ontwijken en over grote gaten heen moet springen.

Warriors Within staat weer gegarandeerd voor vele uren speelplezier, vandaar dat we het ook tot spel van de maand hebben gekroond.


PC Spel van de maand
Door Jurian Ubachs

The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA LA
Releasedatum: 9 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/753.jpgMotivatie: Deze maand verschenen er twee spellen die voor PC gamers de moeite waard waren om aan te schaffen: Pirates! en The Battle for Middle Earth. Uiteindelijk hebben we het strategiespel gebaseerd op de Lord of the Rings films uitgekozen als spel van de maand. Het gaat hier echter puur om een persoonlijke voorkeur, aangezien beide spellen binnen hun genre net zo goed genietbaar zijn.

The Battle for Middle Earth weet de Lord of the Rings sfeer heel goed neer te zetten. Hoewel er maar enkele honderden eenheden in beeld verschijnen, wordt er toch nog best een grootschalige sfeer geschapen. Ook audiovisueel gezien mag het spel er zeker zijn. Stampende Mumakil en enorme trollen zien er al even indrukwekkend uit als in de films. Alle conflicten uit de films komen ook aan bod in het spel. Door te vechten kunnen er krachtpunten worden verdient, waardoor je zomaar de Balrog of het Leger der Doden op het slagveld op kunt roepen.

Strategisch gezien is het spel interessant genoeg om er vele uurtjes aan te besteden. Toch is het de sfeer die je in de lange campagnes van beide partijen (Goed en Kwaad) aan het beeldscherm houdt gekluisterd. Absoluut de beste Lord of the Rings game.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

Killzone
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Guerrilla
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1632.jpgMotivatie: De echt grote PlayStation 2 titels verschenen al in oktober en november. Toch was er in december nog een spel dat mij een aardige tijd kon boeien. Ik heb het hier natuurlijk over Guerrilla's Killzone!

Vele keken er al lange tijd naar uit. Sommige noemde het spel de Halo-killer, de ander Neerlands trots. De verwachtingen lagen in ieder geval erg hoog, misschien zelfs wel té hoog. In mijn ogen was Killzone een zeer aardig spelletje geworden dat op een prachtige manier gepresenteerd werd. Minder waren de lineaire levels en het aantal bugs dat het spel rijk was. Killzone was daarnaast wel online speelbaar, alleen lijkt het erop dat het spel online niet lang blijft boeien. Wees niet bang, er zijn altijd nog wel mensen online om tegen te spelen.

December was achteraf gezien een beetje een karig maandje. Niet dat dit erg was, want deze maand kon je goed gebruiken om de vele toppers uit de maand november uit te spelen. Op Killzone ben ik inmiddels wel uitgekeken, maar heb er vorige maand toch een groot aantal uurtjes aan besteed. Ben benieuwd wat Guerrilla dit nieuwe jaar voor ons in petto hebben.


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

Blinx 2: Masters of Time & Space
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Artoon
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2050.jpgMotivatie: Deze maand was het voor de Xbox behoorlijk karig, vooral voor de tijd van het jaar. Je zou toch verwachten dat je tussen al die feestdagen door beladen wordt met toptitels. Dat viel tegen en eigenlijk was Prince of Persia: Warrior Within de enige uitschieter. Als Xbox-spel van de maand kies ik echter voor Blinx 2: Masters of Time & Space. Deze platformer is exclusief voor de Xbox en lijkt een beetje ondergewaardeerd.

Toegegeven, het spel is niet briljant en kent z'n minpunten, maar dat mag de pret niet drukken. Leuk is dat er twee types gameplay zijn. De ene keer moet je met de katers aan de slag en de andere keer met de varkens. Dit zorgt voor een aangenaame afwisseling. Grappig is ook dat je zelf deze hoofdrolspelers kunt maken. Mede hierdoor speelt Blinx eigenlijk geen enkele rol van betekenis in het verhaal. Maar ook zonder de hulp van Blinx kan je wereld van de ondergang redden. Opnieuw wordt het spel gekenmerkt door de tijdspuzzels. Voorbeeld? De tijd pauzeren om een kogelregen uit de weg te gaan, achteruitspoelen om een bruggetje te repareren... en vooruitspoelen om de kater van oud & nieuw sneller te laten verdwijnen...

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Prince of Persia was inderdaad heel erg gaaf. Waarschijnlijk mijn game van 2004, maar ik heb dan ook games zoals GTA:SA, Jak 3 en Ratchet & Clank 3 nog niet gespeeld :)

 • Ik vind ook dat Prince of Persia 2 de game van de maand december is maar de game van 2004 is GTA SA

 • neej, ik vind duidelijk dat dat HF2 moet zijn!! en Ryukage, houden zo dat je geen Jak3 en R&C3 hebt gespeeld

 • Ryukage, houden zo dat je geen Jak3 en R&C3 hebt gespeeld

  Omdat? Ratchet 3 is vrij briljant, en Jak 3 mag er ook best wezen.

 • En dat zegt iemand die Zeldalord heet  Toch ben ik wel enigszins jaloers op de Box bezitters, Blinx is een game die ik graag uit had willen proberen

 • Spel van de maand

  Prince of Persia: Warrior Within  Helemaal mee eens, zeker top 3 beste spel van 't jaar.

 • jah pop is vet, ik heb hem voor kerst gekregen en ben er helemaal aan verslaafd (net als bfme)

 • die is van november.

 • Blinx 2, spel van de maand? Dat spel zuigt enorm zwaar

 • The Legend of Zelda Four Swords is de game van de maand voor de GameCube! Want die is toevallig toch echt uitgekomen in december!

 • @tade Half-Live is geen spel. Het is Half-Life 8D. En die kwam zoals Vice al zegt al op 16 november ofzow uit.  @happy gamer Zoals word uitgelegd in het stukje tekst van de Xbox was er in december bijna nix voor de Xbox. Daarom word een 'slecht' spel als Blinx dan spel van de maand.  @Alpha Black Four Swords is leuk maar kwalitatief is PoP toch wel wat beter denk ik zo. Ach ja. Het blijven altijd maar meningen he…


 • Wat bedoelen ze met Neerlands trots, foutje eh…  Maar PoP Warrior Within is zeker dè game van december 2004, maar de game van het jaar 2004??? nou dat denk ik dus niet. Waarschijnlijk zal dat ook uit de enquete blijken, want GTA SA heeft wel erg veel positieve reacties gekregen en in mijn ogen ook terecht.

 • @Terminator  Het is waar dat zo'n stukje altijd iemands persoonlijke mening weergeeft, maar dan moet er niet gezegd worden:  'December was een maand waarin er geen exclusieve titels verschenen voor de GameCube;'  Het had dus net als bij de Xbox 'gewoon' het enige exclusieve spel, dus Four Swordws moeten zijn.
 • jep daar heb je een goed punt Rossi.

 • Four Swords staat officieel nog voor 7 januari. Dat hij nu verkocht is, daar kunnen we weinig aan doen, we houden ons aan de release data :)

 • Ik vond LOTR;The Battle For Middle Earth echt helemaal te gek zo'n goeie gameplay en dan praat ik nog niet ens over die grapics!  P.s:Ik ben geen fanboy:)

 • altijd leuk

 • ik vond prince of persia echt de game van het jaar, san andreas was tof maar niks kon op tegen prince of persia

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren