1. Halo Wars Hero abilities

Halo Wars Hero abilities

Zoals jullie waarschijnlijk wel na het spelen van de Demo van Halo Wars doorhebben zitten hebben alle heroes/Leaders verschillende abilities om te gebruiken tijdens de gevechten. Wat misschien nog niet voor iedereen bekend was, is dat de verschillende Leaders ook verschillende Units met zich meebrengen. Sommige Leaders hebben namelijk verschillende unieke units ter beschikking die de gevechten tussen Covenant VS Covenant of UNSC VS UNSC toch interessant houden. Voor die genen die zich nog niet verdiept hebben in Halo wars: Hier wat info over deze unieke Units.

Leaders in Halo Wars

Captain Cutter

Professor Anders

Sergeant Forge

Een Arbiter

Een Brute Chieftain

Prophet of Regret

In de demo zijn de Leader: Captain Cutter en the Prophet of Regret speelbaar het is daarom ook logisch om eerst deze leaders te bespreken.

Captain Cutter

Captain Cutter is een kapitein van de UNSC hij is zelf niet letterlijk speelbaar maar hij is tijdens het spelen aan boord van het ruimteschip: The Spirit of Fire. Wel brengt de kapitein enige leuke trucjes naar het slachtveld. Hij heeft 2 unieke abilities namelijk: hij kan zijn schip Mac blasts laten afvuren op de vijand om zo hun leger flink uit te dunnen. Daarnaast heeft hij hij Elephants ter beschikking. Deze Elephants komen ook in het Halo 3 level Sandtrap voor. Ook biedt Cutter 2 upgrades waar je met andere heroes ook niet van kan profiteren. Zo hoeft je bijvoorbeeld je basis niet meer te upgraden als Cutter, want deze begint standaard als Fortress. Tenslotte heeft hij als laatste trucje de mogelijkheid om zijn Marines te laten upgraden tot ODST’s en ze zo een grote kans op overleven te geven.

The Prophet of Regret

The Prophet of Reget is een van de Leaders van de Covenant. The Prophets leiden de Hunters, Elites, Jackels en Grunts aan en daarom maakt hij het ook mogelijk dat Elite Honor guards kunnen worden gebouwd. In tegenstelling tot Captain Cutter verschijnt Regret zelf wel op het slachtveld maar ook Regret kan een Covenantschip oproepen dat met een laserstraal de planeet kan vernietigen. Dit word ook wel ”Glassing” genoemd. Daarnaast kan Regret zijn eigen wapens en stoel upgraden zodat hij Fuel rod canons heeft, kan vliegen en uit eindelijk 2 mini Sentinels om zich heen heeft die hem verdedigen.

Professor Anders

Ook professor Anders verschijnt zelf niet op het slachtveld. Ze is een onderzoeker en geen militair. Anders maakt dus ook voornamelijk technische snufjes voor het leger, onder andere de Cyrobomb. Dit is een bom die afgevuurd kan worden en een groep vijanden tijdelijk kan bevriezen. Ook kan ze het unieke voertuig, de Gremlin het veld op sturen. De Gremlin is geen aanval voertuig maar is puur voor het support van je leger. Tenslotte heeft anders net als de andere Leaders enkele unieke upgrades zo kan anders ervoor zorgen dar je kosten en bouwtijd gehalveerd kunnen worden en als laatste heeft ze de mogelijkheid een nieuwe upgrade aan de hornets toe te voegen: “De Hawk”

Een Brute Chieftain

Het is nog onbekend om welke Brute Chieftain het hier gaat, maar er is al wel heel wat bekend over deze toffe Leader. Zo zal het Covenant leger onder zijn leiding geen elites meer hebben (Elites en Brutes haten elkaar namelijk) dus zullen de elites vervangen worden door de gevreesde Brutes. Uiteraard zal de Ghost ook verdwijnen zodra de Brutes er komen en dus zal de Chopper op het slachtveld verschijnen. Ook zal de Chieftain zelf bestuurbaar worden en hij zal een gevaarlijke pion in het gevecht worden door zijn Gravity hammer.

Sergeant John Forge

Sergeant Forge is vrijwel de hoofdrolspeler uit Halo Wars en natuurlijk moet deze ook verscheidene abilities tot zijn beschikking hebben. Ten eerste heeft Forge een Carpet bomb als hero abillity. Hierbij roept hij een groep Shortsword’s op die een tapijt aan bommen uit de lucht droppen.

Ook Sergeant Forge heeft net als de meeste Leaders een unieke unit namelijk: De Cyclops. Dit zijn Marines in grote robot pakken die je doen denken aan Mini Gundams of de robots uit Armored Core. Uiteindelijk biedt Forge ook een ultra upgrade voor de Scorpion tanks zodat deze veranderen in [Grizzly’s en beginnen alle Supplypads op je basis automatisch als Heavy Supply Pads

Een Arbiter

De laatste Hero is niet de Arbiter zoals wij deze kennen uit Halo 2 of 3, maar dit is een van de andere Arbiters. (zijn echte naam is nog onbekend) De arbiter heeft 3 upgrades voor zichzelf: Defiant Rage: dit zorgt ervoor dat hij extra health krijgt voor de schade die hij uitdeelt. Spiteful Rage:Hij kost minder resources Blinding Rage Vergroot de Arbiter en de Covenant’s aanvalskracht. Daarnaast kan de Arbiter onzichtbaar worden, Kamikaza Grunts oproepen en een gedeelte van de schade die hem wordt gegeven terugdoen aan de vijand. Misschien is het ook wel makkelijk om te weten dat de Arbiter voor de rest het zelfde leger leidt als Regret.

Nou dit zijn zo’n beetje de Hero ability’s uit Halo Wars ik hoop dat het zo voor mensen die zich nog niet verdiept hadden, toch duidelijk is geworden. Ik weet niet hoe het met jullie zit... maar ik kan niet wachten op Halo Wars!!!

Wort Wort Wort!!!!

Dit artikel delen

Over de auteur

Neonice Wort wort wort!!!