1. Joepiedepoepie Carnaval!

Joepiedepoepie Carnaval!

Joepiedepoepie het is weer vakantie en dat betekent in het geval van deze vakantie dagen lang zuipen, plezier maken en naar vreselijk slechte/goede muziek luisteren, heerlijk gewoon! Bij ons in Bergen op Zoom gaat het er echter wel heel anders aan toe. Zo heet het bij ons geen Carnaval, maar Vastenavend. Wij verkleden ons ook niet als een teletubbie, maar trekken gewoon een boerenkiel of allemaal andere hippe jassen aan. Deze versieren we dan met allerlei gekke dingen, de meeste doen gordijnen op of allerlei andere dingen. Zo blijft iedereen toch heel uniek.

De eerste keer dat wij onze leutige Vastenavend toeters en kledij mogen aantrekken is op de elfde van de elfde (dat is in dit jaargan dus 11/11/08). Het begint echter al echt op 31 Januari, vanaf dan is het elk weekend raak en staat heel de stad op zijn kop. Voor mensen die hier voor de eerste keer Vastenavend komen vieren krijgen een cultuurschok van hier tot Tokyo. Je loopt voor gek wanneer je in normale kleren door de stad loopt met de Carnaval. Mensen kijken je dan echt na en je voelt je niet gelukkig, schijnt.

Vandaag is het ook weer Vastenavend en morgen begint het dan echt. Met een intocht en nog veel meer. Er hang een hele goede, leutige sfeer en ik vind het echt het leukste carnaval dat er is. We hebben hele grote wagens met den optocht, bier, gezellige mensen, muziek, bier, bier en bier. Wat is het leven toch heerlijk!

Bij de Vastenavend heb je ook allerlei personages, een thema en daar rond omheen een heel verhaal. Hier boven zie je de Peperbus een hele kerk die is verkleed!

Dit artikel delen

Over de auteur