1. Mario Kart Super Circuit

Mario Kart Super Circuit

Het gebeurt maar al te vaak; er staat een lange reis voor de boeg, maar wegens ruimtegebrek kan ik slechts één spel meenemen voor m’n Game Boy Advance. Dat past nog net in m’n jaszak. De kans is dan groot dat Mario en zijn kartende vriendjes meegaan op reis. Een race in Mario Kart: Super Circuit staat namelijk altijd garant voor enig vermaak.

En dat is best verwonderlijk. Mario Kart was namelijk het eerste spel dat ik aanschafte bij mijn splinternieuwe Game Boy Advance. Het was eigenlijk ook het spel waarvoor ik Nintendo’s handheld speciaal gekocht had. En terecht, nu ik er bijna twee jaar later op terugkijk.

Want wat is het toch leuk om met een Grand Prix een nog hogere ranking te behalen. Daarvoor zullen veel muntjes verzameld moeten worden en zal er overal gewonnen moeten worden, hetgeen niet eens zo gemakkelijk is in de 150CC klasse. Hier ben je gewoon lang mee bezig, aangezien er naast twintig totaal nieuwe banen ook twintig oude banen van de Super NES versie aanwezig zijn. In totaal zijn er dus tien Grand Prix’ met veertig banen, en dat met drie moeilijkheidsgraden en acht karakters. Zelfs Double Dash!! op de GameCube bevat minder circuits.

Maar dat is niet alles. Ik ben misschien nog wel vaker bezig met de Time Trial, waar ik naar hartelust scherpe tijden kan neerzetten op al die parkoersen. Hiermee heb ik zelfs al een paar bescheiden records. Zo heb ik in Europa nog niemand gezien, die op Cheese Land sneller dan mijn vier seconden was, uiteraard met dank aan een slinkse bug. Gelukkig kan ik ook gewoon racen en doe ik over Bowser’s Castle niet langer dan 45 seconden. En dan zijn er dus veertig banen. Die Time Trial is gewoon tijdloos.

Ik wacht echt met smart op de volgende Mario Kart voor een handheld van Nintendo. Alleen dan zal Mario Kart: Super Circuit uit mijn Game Boy Advance verdwijnen. Want dát zie ik voorlopig nog niet gebeuren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • *pakt zakdoek erbij* How f*cking touching :'(  Maareh, dude, chill man. Er is meer op de wereld dan Mario Kart. Mario Party bv. ;)

 • Ja… of Mario Kart Double Dash…

 • Ghe, Super Circuit was inderdaad erg cool. IS erg cool zelfs :P  Het lukt me trouwens niet om overal 3 sterren te krijgen… Dan moet je niet alleen 150 + muntjes halen, en overal 1e worden, maar ook nog eens zorgen dat de nummer 2 een keer 3e wordt.  En 4 seconden op Cheesland :D Ik zal eens kijken of ik die bug ook kan vinden :D Ik denk ook wel dat je dan de reuze sprongen op Rainbow Road kent, zodat je superrondjes kan rijden?


 • op rainbow road kan je 2 grote jumps nemen geloof ik.  Ik vind dit spel ook fantastisch, nu heb ik een flashcard, maar eerst nog niet en zat hij er altijd in. Ga hem maar weer eens erin doen:)

 • ik wist niks van die 20 oude banen :-o

  hoe unlock je die ?

 • Ik geloof gewoon uitspelen (op 150 cc).

  Ik had nog een leuke tijd op RR: 46;34 of zoiets.

 • in het keuze scherm van de circuits op L of R drukken :D.

  idd dit spel is echt tijdloos. Speel ehm ook nog vaak.

 • Rainbow Road ben ik niet zo goed in, maar is me wel eens gelukt, zo'n rondje. Die bug bij Cheese Land vind je niet, ik zal eens kijken of ik een filmpje kan vinden of zo :P.

 • laat die jongen toch mario is nou eenmaal zijn held :p

 • deze game is een van de weinjig goeie games op de GBA!!!!!

  logisch dat het zo'n hoge replay heeft………domme gasten

 • Ik denk dat ik hier de enige ben die MK weinig aan vond. Ik had het spel ook weer meteen verkocht. Met de GBA erbij :P  Ik vond MK op de N64 ook al weinig aan, zal wel aan het genre liggen denk ik dan.

 • Ik denk dat ik hier de enige ben die MK weinig aan vond. Ik had het spel ook weer meteen verkocht. Met de GBA erbij :PHeette hij toevallig Kevin? =P  Sinds ik MKDD heb gespeeld en na een lange tijd ineens MKSC weer speelde, speelt die time trial echt 'raar' ineens, met mochten nemen en springen ed.

  Zal wel aan mij liggen, omdat ik MKDD nu gewend ben, maar toch ;).

 • Waarom zetten jullie niet een pagina op de site waar je allemaal records voor games kan vinden zodat je een beetje met elkaar kunt concureren.

  Zou toch wel cool zijn.

 • Ja daar heb ik ook al over nagedacht. Weet alleen niet of dat kan hiero, zal eens kijken ;).

 • Mario Kart is al sinds jaar en dag het enige spel dat ik heb op mn GBA :P, aan de time trial alleen al heb ik meer dan genoeg :D

 • Helemaal mee eens… Mario Kart CC is superverslavend, en ookal heb ik het allang uitgespeeld, ik rij vaak nog ff een track gewoon voor de fun ^^ Rainbow Road is m'n favoriet.. Prachtig spel!

 • Leuk spel lijkt me!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren