1. Character of the week: Sgt. Johnson

Character of the week: Sgt. Johnson

Een nieuwe zondag een nieuw personage om te beschrijven. Vandaag beschrijf ik Sergeant Johnson uit de Halo games. Dit is een korte versie van zijn biografie want Sgt Johnson heeft te veel meegemaakt om voor mij even te noteren. Ik richt me vandaag puur op de ontsnapping en het overleven van Johnson op de Halo ring uit Halo CE. Sergeant Johnson is een van de meeste bekende Halo personages naast Master Chief en Cortana. Johnson vecht namelijk in alle de 3 Halo spellen zij aan zij met Master Chief, Captain Keys en de Arbiter. Hij is een van de weinige Marines die echt bevriend is met de Chief, en zoals de Halo 3 game manual het omschrijft kent hij de Chief beter dan wie dan ook.

Er gaan geruchten dat Sgt.Johnson zelf ook een SPARTAN is. Hij schijnt bij het SPARTAN I project te hebben gezeten en hiervan zijn afbeeldingen te zien in de Halo 3: Graphic Novel. Dit zou misschien ook verklaren waarom Sgt.Johnson een van de weinige Marines is die bijna alles overleeft heeft. Ja bijna alles, want in Halo 3 komt de zo geliefde Johnson ter overlijden. Op Intallation 4 komen Master Chief, Johnson en de Arbiter in gevecht met Guilty Spark 343. Helaas wordt Johnson door een dodelijk schot geraakt en sterft hij in de armen van Master Chief met de woorden: "Send me out... with a bang.".

Deze laatste woorden laten zien hoe Bad-ass deze hardcore Marine was. Maar wat velen zich afvragen is hoe kan het dat Johnson in Halo 2 leeft en uiteindelijk in Halo 3 sterft terwijl hij in Halo 1 (CE) ook aan boord van The Pillar of Autum was. Er wordt namelijk verteld in de games dat Master Chief, de A.I. Cortana en de Forrunner monitor, Guilty Spark 343 de enige overlevende zijn. Het antwoord hierop ligt in de Halo novel: Halo First Strike. Hierin gaat het verhaal verder na de laatste Cutscene uit Halo CE. Naast de Longsword waar Master Chief en Cortana zich bevinden blijkt er ook nog een Pelican te zijn ontsnapt met aan boord niemand minder dan sgt.Johnson en nog enkele andere Marines. Waarom zegt Cortana dan toch op het einde: “Scanning... Just dust and echoes. Were all that’s left”. Dat komt omdat de Pelican zich op dat moment nog verborgen houdt achter een dichtbijgelegen planeet. Maar hé!? maar Johnson was daarvoor toch bij Captain Keys toen zijn crew werd overvallen door de Flood, hij was toch infected? Ja dat klopt. Johnson is aangevallen door een Flood paracite en deze heeft geprobeerd Johnson over te nemen, maar dit is niet gelukt. Johnson heeft zich de installation uitgevochten en is vervolgens op het allerlaatste moment van Halo vertrokken. Zo is Sgt.Johnson dus van de Halo ring afgekomen en samen met Master Chief weten hij een Covenant ship te kapen. Met dit Covenant ship hebben ze de reis terug naar de UNSC gehaald en na veel 5en en 6en beland je bij het gedeelte waar Halo 2 begint.

Nou dit vond ik wel weer genoeg getypt voor vandaag. Ik ga weer verder met Halo-en... tot volgende week dan ga ik het weer over een andere bekende personage houden.

Wort Wort Wort!!!

Dit artikel delen

Over de auteur

Neonice Wort wort wort!!!