1. De battle of the Aspiranten Omroepen!

De battle of the Aspiranten Omroepen!

Het is vol aan de gang! PWNED van Geen Stijl is een van de aspiranten omroepen. Eentje die steeds sneller groet en de 50.000 leden wellicht lijkt te gaan halen?

Toch wordt ik er een beetje moedeloos van. Ik kijk vrijwel elke avond naar DWDD(De Wereld Draait Door). En we worden nu volgegooid met kandidaten voor aspiranten omroepen. Met als dieptepunt zojuist die van Peter Jan Rens ''Doe! Gewooon mee TV'' Over zorg groepen in Nederlands zoals die van Zorggroep Gelderland die volgens Peter Jan Rens nu ook op tv willen komen.

Om even een beeld te geven wat er allemaal bereikt moet worden als aspirant omroep:

50.000 leden dan heb je recht op 2 uur TV per week en aantal uur radio per week. Voorbeelden hiervan nu zijn omroep Link of Max.

150.000 leden meer uitzend tijd en radiotijd en dan ben je een C omroep

200.000 leden B omroep

300.000 leden A omroep en dan moet je denken aan omroepen als Kro, NCRV, Avro

En alle omroepen samen heb je de NPO(Nederlandse Publieke Omroep)

Ik ben benieuwd hoe groot Geen Stijl of Wakker Nederland(van de telegraaf) over 5 jaar is.

Het grote probleem is nu! Van welke aspirante omroep moet ik lid worden? Het aanbod is nu in overvloed. Bij wijze van spreken wil er een Brandweerman een omroep beginnen over het redden van katten uit bomen. Oh nee wacht daar hebben we Hart van Nederland al voor :')

Maar er zitten voor mij wel aardige keuze's bij naar mijn idee. PWNED, Wakker Nederland en de Omroep over Cultuur van Jeroen Krabbé.

Ik vind het alleen zo jammer dat er zo gejankt wordt af en toe dat men met omroepen komt over dingen die te weinig op tv komen. Natuurlijk is bij sommigen ook wel zo. Maar ja dan moeten ze wel de 50.000 leden halen om mee te beginnen. Zo niet dan wordt ook gelijk duidelijk waar Nederland geen behoefte aan heeft!

Eigenlijk mogelijk ze al blij zijn met deze kans! Er is geen land ter wereld waar een soortgelijke Publiek Omroep is als in Nederland. Dus laten we met zn allen een biertje gaan drinken en hopen dat Omroep Max er uit vliegt.

Op dit moment bestaat het publieke bestel uit 22 omroeporganisaties, van grote verenigingen als de EO en de KRO tot kleinere als de twee moslimomroepen en de Humanistische Omroep. Naast GeenStijl.tv zouden in elk geval acht andere organisaties in 2010 willen toe treden tot het publieke bestel. Aspirant-omroepen hebben recht op circa honderd uur televisie en 450 uur radio per jaar.

Het hele artikel is te lezen op:

http://www.nrc.nl/media/article2115210.ece/Hagoort_aantal_omroepen_beperken

Alle aspirante omroepen proberen zoveel mogelijk media aandacht te krijgen. Gaat het ze lukken of zullen ze hopeloos falen?

Dit artikel delen

Over de auteur