1. You Are My Hero

You Are My Hero

Iedereen op IG die mij een beetje kent, weet wel dat ik een groot fan ben van de Foo Fighters, en dan voornamelijk van frontman Dave Grohl. Ik breng hem dan ook vaak in connectie met hun nummer My Hero, omdat hij simpelweg mijn idool en grote voorbeeld is. Ik ben echter niet zo te spreken over die weduwe van Kurt Cobain, may he rest in peace, die teef die Dave (he dat rijmt!) in een kwaad daglicht probeert te stellen. The bitch you all know and hate, Courtney Love. Niet erg geslaagd, want wie gelooft er nu iemand die zegt dat Dave en Kurt totaal niet over konden, terwijl Kurt en Dave in verschillende interviews hebben beweerd elkaar als grote vrienden te beschouwen. Komt ook nog eens bij dat Courtney Hate… eh Love al tijdens de hoogtij dagen van Nirvana totaal niet kon opschieten met Dave, nogal raar dat als Kurt sterft ineens de haat tussen Dave en Kurt boven komt… juist. Courtney, You Are My Zero!

Maar ik dwaal af, want daar wil ik het helemaal niet over hebben, maar waar wil ik het dan wel over hebben? Ik wil het hebben over de awesomeness die Dave Grohl heet, hij is namelijk niet zo als Britney Spears en andere overrated sterren zo… sterrig. Hij wilt niet telkens in de schijnwerpers staan en verkondigen dat hij zijn haar heeft afgeschoren, of omdat hij met die en die in bed heeft gelegen. Hij is gewoon down to earth en zo lekker gewoon. Bijvoorbeeld, hij komt na concerten altijd naar de fans toe om met hun te praten, of hun het vet vonden of niet (Ja, natuurlijk vonden ze het vet, jullie zijn de freakin’ Foo Fighters!!) en loopt lekker met hun te dollen. Zo pakte hij bijvoorbeeld van een dude zijn camera af om zichzelf ermee te filmen en er lekker gek mee te doen, om de camera erna gewoon weer terug te geven, zonder het kapot te gooien of simpelweg mee te nemen.

Ook de God zelf maakt wel eens foutjes op het podium, maar ze zijn zo zeldzaam dat ze ook weer goed laten zien dat hij ook een mens van vlees en bloed is. Al geloof ik toch iets anders, hoe kan iemand anders een zeer succesvolle drummer zijn in een van de grootste en meest invloedvolle band aller tijden en daarna ook nog eens zelf de grootste en beste band ooit oprichten, nota bene als zanger en gitarist!? Zo maakt hij tijdens een optreden een vrij grappige blunder, maar maakt dan zo een gruwelijke comeback dat het gewoon vetter was dan als hij was blijven staan. Hij ging namelijk rennen naar Taylor Hawkins, de drummer, om weer terug te gaan naar zijn plek, maar daar lagen wat snoeren en kabels. Dus struikelde hij erover tezamen met een gelach uit het publiek, maar staat daarna doodnormaal op, gooit zijn gitaar metershoog in de lucht, om het met een smak op te grond te laten crashen. Daarna loopt hij naar de microfoon en zingt hij het nummer spectaculair uit onder een daverend applaus en bewondering. Vrijwel elke andere band of zanger zou namelijk op een Peter 'Family Guy' McGriffin methode gaan liggen, hij ging namelijk flink op z’n smoe… excuus, mond.

Dave Grohl is kortom niet zoals andere sterren, hij is gewoon een mens, met maar een paar gebreken die hij episch oplost. Hij praat met zijn fans en de pers en gaat niet als een mongool met zijn hoofd en armen bedekt weer terug naar de limousine. En Courtney Love moet serieus haar achternaam veranderen, het is namelijk vrij ironisch dat iemand met de achternaam Liefde nog nooit in haar leven een vorm van liefde heeft geuit.

Amen.

Dit artikel delen

Over de auteur