1. De dag waarop je jarig bent...

De dag waarop je jarig bent...

De dag waarop je jarig bent is meestal speciaal. Je voelt je speciaal en mensen laten je ook speciaal voelen. 's Ochtends staan je ouders en broers/zussen al aan je bed te zingen en krijg je cadeautjes. Zo ook ben ik vandaag jarig, helaas heb ik stage en ben ik pas om 17:30 uur vrij, een normale werkdag dus. Als ik naar school zou moeten was ik om 12:00 uur vrij en dat was toch wel een stuk lekkerder geweest, maarja hoort erbij.

Toch ben ik vanochtend aardig verwend en kan ik mijn collectie weer uitbereiden op InsideGamer. Op dit moment zit ook op mijn stagebedrijf en typ ik deze weblog, op een architectenbureau moet ik me vermaken met verschillende dingen, maar wat duurt deze dag verschrikkelijk lang! Ik ben al klaar met mijn opdracht en toch vraag ik niet om een nieuwe, mede omdat ik even op IG zat rond te neuzen en deze weblog aan het maken ben.

Maar wat is jarig zijn nou eigenlijk? Waarom vieren wij onze geboortedag zo uitbundig? Met al je familie en vrienden en waarom zijn al die cadeautjes nodig? Je weet toch wel dat je speciaal bent, ieder mens is immers speciaal. Toch, omdat je je nieuwe levensjaar ingaat, wordt je extra speciaal gemaakt en dat is toch wel erg leuk. De mensen hier op mijn stageadres weten niet eens dat ik jarig en hebben me dan ook niet gefeliciteerd. Waarschijnlijk ga ik zo maar even snel wat gebak halen voor ze, of mijn moeder komt het even langs brengen, haha ;).

Kortom, jarig zijn is je speciaal voelen ongeacht wat er gebeurd. Natuurlijk helpen je familie en vrienden hier aan mee. Toch kan je je op sommige momenten niet zo speciaal voelen als dat je had gedacht, zoals op mijn stageplek. Ik bedoel ze feliciteren me niet eens, sterker nog ze weten niet eens dat ik jarig ben, dat is toch raar of zit ik nou helemaal verkeerd? Het is natuurlijk niet zo erg, maar het geeft je net niet dat speciale gevoel waarop je gehoopt had, bovendien zit ik de hele dag hier op kantoor, dus ik moet me hier ook vermaken.

Op school zou je dat speciale gevoel daarentegen wel hebben, iedereen zou naar je toekomen om te feliciteren. Ik zit namelijk niet op een bijster grote school, dus vandaar dat iedereen, iedereen kent. Ook heb ik soms het gevoel dat de mensen hier niet zoveel tijd voor me hebben, ik vraag wel vaak wat maar dan krijg je een vaag antwoord en een vage uitleg waar ik niks van snap en dan moet ik zelf maar lekker uitvogelen hoe ik verder moet.

Mijn cadeaus zijn ook niet mis, eerst had ik een 360 voor mijn verjaardag gevraagd maar dit vonden mijn ouders wat overdreven omdat ik al een PS3 heb, wat zou ik in vredesnaam met twee spelcomputers moeten? Gamen natuurlijk! Iniedergeval, heb ik Killzone 2, Shellshock 2, Lost, 007: Quantum of Solace al gekregen. Vanavond zullen er vast nog meer cadeaus volgen, maarja dat is nu nog even afwachten. Ook hebben m’n ouders me nogal een aantal leuke extra dingen gegeven zoals DVD’s van m’n favoriete cabaretiers en series.

Voor iedereen die dit jaar nog jarig moet worden, ik feliciteer iedereen nu alvast! En dat jullie allemaal maar een enorm speciale dag mogen hebben, want dat is gewoon het belangrijkst. Met veel vrienden, familie en felicitaties toegewenst! :)

Dit artikel delen

Over de auteur