1. Eén week later! [UPDATE: Gevonden: Eindredacteur!]

Eén week later! [UPDATE: Gevonden: Eindredacteur!]

Update 8 maart 2009: Mr.Orange is de nieuwe eindredacteur van IeGee. Een hartelijk welkom aan hem.

Update 6 maart 2009: Vormgevingsteam is inmiddels versterkt met twee nieuwe personen (Choqo en DsigN) en daarmee is die zoektocht voltooid.

De volgende op het verlanglijstje is echter een eindredacteur... Vereisten:

-Minstens middelbare school afgerond.

-Volwassen en enthousiast persoon.

-En uiteraard moet deze persoon ervaring hebben met het schrijven van teksten, of dat nou weblogs, proza, recensies, enz. zijn maakt niets uit, maar enig taalgevoel moet aanwezig zijn.

Je taak wordt het om de geschreven teksten van de redactie op spelling- en gramaticale fouten te controleren alvorens deze door ons vormgevingsteam verwerkt kunnen worden binnen IeGee. Als je zelf wilt meeschrijven aan de IeGee dan is daarvoor altijd ruimte, maar houdt daarbij in de gaten dat je werk als eindredacteur altijd voorrang heeft boven het zelf schrijven van teksten.

Aanmelden kan via aanmelden@aiiiweb.nl en daarbij graag een stukje over jezelf, dus wie je bent en wat je in het dagelijks leven doet. Enig bewijs van het laatste puntje mag ook meegestuurd worden uiteraard (zeer graag zelfs).

----

Precies één week geleden heb ik het IeGee Magazine online gezet. En jongens, jongens, wat een enthousiaste reacties. Ik had wel wat reacties verwacht, maar dat we zoveel bekijks zouden trekken -mede dankzij de frontpage post die InsideGamer ons heeft geschonken, waarvoor nogmaals veel dank- had ik echt niet verwacht.

Om precies te zijn hebben de afgelopen week ongeveer 1.500 verschillende personen de IeGee bekeken, samen waren jullie dan ook goed voor een krappe 25.000 page views. Wat inhoudt dat er gemiddeld 16 pagina's per persoon zijn bekeken. Dat lijkt weinig, als je ervan uitgaat dat de IeGee 51 pagina's had. Maar dat is een behoorlijk uitzonderlijk hoog aantal als je het vergelijkt met een gemiddelde website.

Jullie positieve reacties waren overweldigend voor mijzelf en de rest van de redactie. Daarvoor dank. Verschillende internetwebsites hebben mij benaderd om IeGee onderdeel te maken van hun website, maar die heb ik (ik zou bijna zeggen uiteraard) niet aangenomen. Nog veel leuker dan dat, was een mail van een uitgever van videogames die de redactie uitnodigde voor een hands-on sessie op hun kantoor, iets waar we uiteraard graag op ingaan.

Uiteraard waren er ook de nodig opmerkingen. Onder het motto "everyone's a critic" -en terecht, zonder kritiek geen verbetering- kwamen er opmerkingen over van alles en nog wat. Tekstueel, visueel, de naam, het logo, de manier van vormgeven, de manier van aanbieden, de leeftijd van de inhoud en noem maar op. Niet alles kunnen of willen we uiteraard corrigeren, maar, trust me, al jullie opmerkingen zitten in de grijze massa in mijn bovenkamer en worden meegenomen voor het volgende nummer. De eerste stap is al gezet, ik ga in ieder geval mijzelf vervangen als vormgever (3 weken photoshop op een vierjarige opleiding maakt mij een echte amateur :)) en als eerste stap heeft Triforcehero alvast aangeboden ons te gaan helpen met het vormgeven van IeGee als echt internetmagazine. Iets waar ik persoonlijk al ontzettend blij van wordt.

De zoektocht gaat nu verder naar ten minste twee vormgevers die straks met de opzet van Triforcehero aan de slag kunnen en daadwerkelijk de pagina's kunnen gaan ontwerpen. Mits iemand dit leest en zich geroepen voelt, aanmelden kan via aanmelden@aiiiweb.nl en daarbij dan uiteraard enkele voorbeelden van je werk.

Het volgende nummer van de IeGee wordt dus radicaal anders dan het eerste nummer en dat is allemaal dankzij jullie commentaar, nogmaals hartelijk dank daarvoor. Het houd echter ook in dat het nog wel eventjes kan duren voordat het volgende nummer van IeGee verschijnt. Wie mooi wil zijn, moet immers pijn lijden, daarvoor excuses.

Maar laat dat de pret niet drukken. Wij bij de redactie zijn in ieder geval hoog gemotiveerd om jullie te blijven voorzien van een interessant magazine en ik hoop dat jullie enthousiasme niet afneemt bij het zien van de toekomstige nummers. Maar dat kan ik me dan ook haast niet voorstellen.

InsideGamer.nl en bezoekers, hartelijk bedankt!

Dit artikel delen

Over de auteur