1. Bijbels denken

Bijbels denken

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een bijdrage heb geleverd aan mijn eigen site. De tijd vliegt en sleurt ons mee: het ogenblik waarop ik spreek is al weer voorbij (M. Boileau-Despreaux). De laatste paar weken heb ik echter weer een aantal zaken voorbij zien komen waar ik op wil reageren. Het lijkt namelijk niet goed te gaan met het religieuze instituut. Wellicht is het einde der tijden nabij want zelfs Andries Knevel heeft openlijk toegegeven dat hij in de evolutieleer gelooft. Wellicht dat de huis aan huis brochure Evolutie of schepping van Creatie.info hem toch over de streep heeft getrokken.

Het begon allemaal met de Britse bisschop Richard Williamson. Deze man heeft een nogal vreemde mening betreffende de holocaust. ‘Het is geen kwestie van emotie of onderbuik, maar van gezond verstand: er is geen bewijs voor de gaskamers.’ ‘Ze noemen me een antisemiet, maar dat is niet juist. Het is gewoon een probleem van historische waarheid: er zijn geen bewijzen voor het bestaan van gaskamers. Ik ben niet de enige die dat zegt,’ aldus Williamson. Helaas heeft hij gelijk. In Iran beland je namelijk in de cel wanneer je beweert dat Joden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, systematisch zijn vervolgd. In Teheran kun je elk weekend een lezing bezoeken waarin ‘bewezen’ wordt dat de holocaust nooit heeft plaatsgevonden en dat het een Joods complot is. Het wordt echter een ander verhaal wanneer een Britse bisschop de jodenvervolging ontkent. Voor ons gevoel is dit iets te dicht bij huis. De rol van de katholieke kerk in de Tweede Wereld oorlog is op zijn minst duister te noemen maar het instituut heeft hier, 40 jaar te laat en met pijn en moeite, zijn excuus voor aangeboden. Het feit dat de katholieke kerk dergelijke figuren in hun midden houdt, blijft naar mijn mening een smet op een toch al bebloed bisschopskleed.

Gisteren las ik een nieuwsbericht op nu.nl dat er in Rio De Janeiro abortus was gepleegd bij een negenjarige Braziliaanse die zwanger was van een tweeling. Ze was verkracht door haar stiefvader. Nu ben ik sowieso pro-abortus maar ik kan me simpelweg niet voorstellen dat er in dit specifieke geval iemand is, die hier bezwaar maakt. De Braziliaanse autoriteiten verklaarden dat het leven van het kind in gevaar was. Om het verhaal nog schokkender te maken heeft de katholieke kerk een aanklacht tegen de moeder van het meisje ingediend wegens moord. ‘Het kind had de tweeling gewoon ter wereld moeten brengen’, stelde de advocaat van de duiv…kerk. Er wordt nu, met goedkeuring van het Vaticaan, door het Braziliaanse aartsbisdom strafrechtelijk geprocedeerd tegen de verantwoordelijken voor deze abortus, die zij blijkbaar sterker afkeurt dan een kinderverkrachting, wat logisch is omdat dit soort beroepsleugenaars, celibatair als ze zijn, elke buitenechtelijke vorm van seks als een zonde zien, waarbij ze geen moreel onderscheid maken tussen volwassen die kinderen verkrachten en volwassenen die ongetrouwd, maar uit eigen wil, met andere volwassenen naar bed gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur