1. Azijnpissers en idioten

Azijnpissers en idioten

Ik heb me de laatste jaren menigeen verbaasd over de reacties en inlevingsvermogen van sommige mensen. Aan de ene kant heb je de zuurpruimen, de azijnpissers en heilige boontjes en aan de andere kant heb je de idioten die niet het verschil kunnen maken tussen realiteit en fantasie. Ik heb begrip voor een heleboel mensen, maar deze twee categorieën zitten daar niet bij. Waarom niet, vraag je je af? Omdat ze niet het vermogen hebben om buiten hun kleine, eenzijdige wereldje te kijken, daarom.

We hebben ten eerste de mensen die alles afzeiken wat ook maar (positief) over games gaat, als het een negatief bericht is kunnen ze er niet mee stoppen om hun beaming mee te delen, alsof ze verslaafd zijn. En als er junkies daarvan bestaan, dan is Jack Thompson wel de grootste, die kan niet gewoon zijn mond dichthouden als er ook maar iets over games gezegd wordt, vooral niet als het over Rockstar gaat. Het verbaasde me zelfs nog dat hij niks zei over Rockstar’s Table Tennis, dat er witte balletjes inzitten die jongeren aanmoedigen om coke te snuiven of bolletjes te slikken, iets in die richting. Of die agressie waarmee de sporters tegen die onschuldige witte balletjes slaan, alsof ze ze enorm haten, dat het aanzet tot zinloos geweld.

Wat ook zo’n groot struikelblok is is het woordje ‘sex’, 32 pixels die met elkaar liggen te rollebollen, in combinatie met games. Iedere schijnheilige Amerikaan kan zijn mond niet dichthouden en strooit met het verbieden van games of het straffen van ontwikkelaars. Heb ik iets gemist? Bestaat er niet zo iets als internet, waar je gratis en voor niets al jarenlang je behoefte kan doen, zelfs als je op de verkeerde link klikt? Of de honderden zenders op de televisie die ongestoord bekeken kunnen worden door minderjarigen? Waarschijnlijk hebben die mensen daar nog nóóit van gehoord en gaan ze lekker verder met het flamen op games.

Aan de andere zijde hebben we natuurlijk ook nog de mensen die dit veroorzaken, en dan bedoel ik niet die ‘schuldige’ ontwikkelaars. Nee, dan heb ik het over de idioten die taxichauffeurs doodsteken, omdat ze dat ook hebben gedaan in GTA IV. Of de mensen zonder gezond alarmsysteem in hun lichaam die zegt dat het na 28 uur gamen wel eens tijd wordt om een slokje water te gaan drinken of een hapje te eten. Zelfs die ouders merken niets als hun telg zo lang niet uit zijn donkere kamertje komt om bij het ontbijt aan te schuiven of op komt dagen bij het diner. Niks aan de hand hoor, hij is een spellekke aan het spelen, hij komt straks wel iets eten. Ik merk het wel als ik er te lang achter zit en pak ik een fles Cola en een zak chips, niet het gezondste eten, maar gezonder dan langzaam in een anorexia monster veranderen. Ik moedig nu niemand aan als een Cartmen te gaan WoW-en om met een intercom je moeder te laten komen, nee ik bedoel dat het best wel eens goed is om even te gaan skaten in de buitenlucht. Of welke andere hobby of sport te ook doet.

Maar misschien is dit alles wel gewoon een groot complot, gesponsord door de muziek- en filmindustrie. Want wie is de grootste concurrent? Inderdaad, de game-industrie, de snelste groeiende en meest populair industrie. 90% van de jongeren speelt namelijk dagelijks een game, neemt niet weg dat een deel daarvan illegaal is. Het illegaal downloaden is echter voor de muziekindustrie een vele malen groter probleem, als ook voor de filmwereld, want dat is veel makkelijker en sneller te downloaden. Een nummer van tien minuten haal je er binnen luttele seconden van het internet af, maar een game duurt als snel twee à drie dagen. Heb je de game eindelijk binnen, moet je ook nog eens een crack installeren en in veel gevallen een CD-key bemachtigen.

Al met al staan de games tegenwoordig in een kwaad daglicht, het is voor een heel klein deel gegrond, gericht aan dat groepje idioten die niet de betekenis van energie kennen. Maar grotendeels, vooral het ‘sex’-gedeelte is totaal ongegrond, daarbovenop komt ook nog eens dat de ouders hun kroost doodleuk een 18+ game laten kopen en dan later zeggen dat het hun gezondheid schaadt. Vind je het gek? Weet iemand trouwens waar Jack Thompson de laatste tijd uithangt, volgens mij ligt hij namelijk in een goot te rotten.

My 2 Cents.

Dit artikel delen

Over de auteur