1. Desert Rats vs Afrika Korps

Desert Rats vs Afrika Korps

Als je de feiten en screenshots van dit spel bekijkt lijkt het niet meer dan een gewoon strategie spel met zeer gelikte visuele beelden. Als je iets verder kijkt zie je dat Desert Rats vs Afrika Korps heel wat meer belooft te worden.

Desert Rats vs Afrika Korps speelt zich in de Tweede Wereldoorlog af, in Afrika om precies te zijn. Je mengt je in de strijd tussen Montgomery en Rommel; twee echte generaals uit de Tweede Wereldoorlog. Montgomery was de bevelhebber van de Engelsen, en Rommel voor de Duitsers. De gevechten en locaties uit het spel komen allemaal uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Het is vreemd dat dit het eerste spel is waarin de tactische elementen uit spellen als Commando’s goed samengevoegd worden met strategie games als Command & Conquer Generals. Je zult niet hoeven bouwen maar je zult wel met een echt leger aan het werk zijn in plaats van met een paar soldaten. Nadat je een briefing hebt gehad over wat voor missie je moet uitvoeren mag jezelf kiezen wat voor oorlogsgeweld je daarvoor gaat inzetten. Je krijgt een bepaald aantal punten voorafgaand aan elke missie. Hoe meer punten je krijgt, hoe meer eenheden je kunt meenemen. Zo moet je keuzes maken of je bijvoorbeeld meer manschappen meeneemt, of toch voor een extra tank gaat.

Elke missie kent unieke situaties waarvoor elke keer andere eenheden gebruikt moeten worden. De indeling van je eenheden zal dus essentieel zijn voor het succesvol uitvoeren van de opdrachten. Je zult soms op een tactische manier ergens moeten binnendringen met één of twee soldaten, maar soms zal er ook keihard gevochten moeten worden met alles wat je bij je hebt. In het totaal zullen er zeventig verschillende eenheden beschikbaar zijn. Sommige eenheden zullen echter eerst nog wel gehaald moeten worden. Alle eenheden (behalve je manschappen) zullen na elke succesvolle missie ervaringspunten krijgen. Door meer soldaten in een voertuig te zetten zal dit voertuig ook sterker worden. Een nadeel hiervan is echter dat wanneer het voertuig vernietigd wordt ook je soldaten verleden tijd zullen zijn.

Visueel is Desert Rats vs Afrika Korps een lust voor het oog. Zowel de werelden als alles wat er in beweegt zijn volledig 3D. Als speler heb je de mogelijkheid om de camera zo te draaien dat hij voor jou het gunstigst is. Je zult kunnen inzoomen zodat je de kleinste details goed kan zien en de strijd op schitterende wijze kunt volgen. Je kunt echter ook willekeurig uitzoomen zodat je een goed overzicht van alles hebt. Alles is tot de kleinste details uitgewerkt; reflecties van de zon, schaduwen, opwaaiend zand; noem het maar op. De mappen zijn voornamelijk woestijnomgevingen, en regelmatig zal er ook gevochten worden in de kleine dorpjes. Alles is heel natuurlijk vormgegeven, geen enkele heuvel zal bijvoorbeeld hetzelfde zijn. Overal zie je kleine details als hekjes, struiken en verlaten gebouwen. Een rit door de woestijn is op die manier een stuk vermakelijker.

Het spel zal een story mode kennen waarin je kunt kiezen voor Montgomery of Rommel. Beide hebben ze hun eigen missies. De beide verhalen zullen elkaar wel de hele tijd overlappen. De tactieken voor beide personages zullen ook verschillen omdat ze beide hun eigen soorten eenheden hebben. Ook zal Desert Rats vs Afrika Korps een multi player kennen voor 4 personen, er kan zowel online als over LAN gespeeld kunnen worden in drie speelmodi.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Rommel roelt! Dit spel ook, eindelijk die wanker Montgomery klop geven.

  • Rommel was een klootzak.

  • Ga nu niet over zaken praten waar je geen verstand van hebt.

  • Alleen die naam al Desert Rats :|

  • Rommel was niet voor niets 'Le Renard du Desert'! :)

  • Dude, Rommel was een Duitser (zal geen termen als mof in de mond nemen, want dan breekt de oorlog hier los). Hij mag dan wel een genie geweest zijn (true), maar hij was tevens de 'bad guy' :)

  • Daan heeft moeite om fictie van werkelijkheid te scheiden.

  • Het waren beide zeer goede strategen.

  • Rommel was juist bekend om zn goede gedrag tegenover krijgsgevangenen etc. hij is aan zn einde gekomen door hitler zelf omdat hij aan een complot tegen hitler mee had gewerkt en hij was a-politiek dus heeft ook nooit aandeel gehad in jodenvervolging etc. Rommel was dus geen bad guy en Megaman moet maar eerst eens netjes discovery kijken en boeken lezen voor die een briljant strateeg als Rommel the desert fox een klootzak noemt.

  • Amen to that. Ook Leuk dat je weer eens komt kijken trouwens :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren