1. Een middagje Madworld...

Een middagje Madworld...

Eindelijk heb ik een iets gewonnen op Insidegamer! Als je het al 'winnen' mag noemen. Ik vind in ieder geval dat ik een toffe middag heb gewonnen. Ik had namelijk een plekje gewonnen naar het MadWorld preview event in Amsterdam. Heerlijk, dat komt mooi uit, want mijn portemonnee vind dat ik niet zo lievvvvv ben tegen hem laatste tijd. Kan ik mooi even kijken of deze game echt zo leuk is als ik dacht, keuzes, keuzes... Op vrijdag de 13e ging ik richting Amsterdam centraal om een paar members van het IG forum te ontmoeten, om vanaf daar naar onze bestemming te lopen. Als eerste stond daar Ralphieboy, met zijn makkelijk te herkennen groene jas. Al snel kwam ook Sadist bij de groep, en ook Shutny, Zelda Master, "Agent J Fox" (insider grapje hihi ^^), deftones en nog twee members die ik niet meer bij IG naam ken. We gingen op weg naar het pondje, waarmee we verder zouden gaan.

Nadat we over het water zijn gevaren, hebben we ongeveer 10 minuten moeten lopen door één straat (wat een debiel lange straten zeg... >.>) zagen we de bestemming; het hoofdkwartier van Sega Benelux. Het was een groot gebouw met héél veel andere bedrijven onder één dak, maargoed... Het was wel een leuk gebouw met een leuk design van binnen, iedereen keek (mede daarom) ook nieuwsgierig om zich heen om alles op te nemen wat ze zagen. Na een 4-tal trappen en gangen te hebben doorlopen, waren we bij een grote deur met een klein raampje. Jelle stelde zich voor en gaf iedereen een hand, waarna we naar binnen mochten gaan. Jelle vertelde binnen dat hij een beetje verbaasd was dat er zoveel mensen aanwezig waren, we waren in totaal met 9 personen gekomen (meestal laten meer mensen het afweten op het laatste moment, in totaal waren er (dacht ik) 14 mensen uitgenodigd).

Er werd aan ons uitgelegd wat de bedoeling was. Er zouden twee Wii's worden aangesloten, één op een breedbeeld TV, de ander op een Beamer. We werden op een héle lekkere bank neergezet (echt zo'n bank voor een vrijdag, onderuitgezakt, maar niet pijnlijk voor de rug na een tijd) en de game werd gestart, nadat er een update op de Wii werd geïnstalleerd. Eindelijk was alles gereed om te beginnen met spelen. Sadist stak als eerst zijn hand op, dus hij mocht als eerste spelen. sadist moest alleen weer een spelbreker zijn door het eerste verhaal over te slaan, maar dat boeide ons niet echt, wij kwamen voor één ding: GEWELD in MADWORLD!!! Na een paar eenvoudige klapjes te hebben gegeven en voorwerpen te hebben gegooid begon het spel pas écht.

De eerste ledematen vlogen eraf, met gepaste "OHHHHH!!!!!!!!!! AAHHHHHH!!!!!!!!!!!!! NASTY!!!!!!!!!! HAHAHAHA!!!!!" van de kantlijn te hebben geroepen. Het geweld werd steeds erger, en ik begon me seeds beter te realiseren dat dit spel dan ook écht een 18+ rating verdiend. Verkeersborden door hoofden heen slaan, armen eraf zagen, mensen als stukken vlees aan haken en spijlen hangen, het is allemaal niet ziek genoeg in MadWorld. Al snel werden er dingen geroepen naar sadist van de bank af om uit te proberen. "Probeer hem in een brandende ton te stoppen en dán op te hangen aan een spies." Dit alles werd eigenlijk met geen enkel greintje agressie gedaan of geroepen (voordat ene Jack Thompson of aanhang deze blog leest), maar puur met brede glimlachen. Ik ga niet de ziekste moves opnoemen, dat zou het spel een beetje bederven voor degene die het nog moeten spelen en/of willen kopen. Geloof me maar, MadWorld is ziek, persoonlijk het meest grove spel wat ik ooit heb gedaan. En dat is leuk. =D

Ik heb ook nog kort met Jelle gesproken, iedereen werd gevraagd of hij zijn mening wilde vertellen over Madworld. Ik had al een vermoeden, maar na het spelen van de game wist ik het zeker. "MadWorld is voor mij de volwassen versie van Crash Bandicoot." Ik heb het dan over de oude Crash Bandicoot, die ontplofte door bergen TNT waarna je een roze onderbroekje smeulend op de grond zag zweven. Het is niet serieus te nemen, maar daarom wel òh zo grappig. Het resultaat zal je binnenkort wel op Insidegamer zien. Na afloop, en na 400 digitale sadistische moorden te hebben gepleegd, kregen we allemaal nog een T-shirt van Madworld, een Wii-skin en een keycoard. Het laatste medium T-shirt heb ik gewonnen door met Zelda Master 'rock-paper-scissors' te spelen. Zelf heb ik ook nog een mooie Sega Sleutelhanger weten te krijgen. We hebben met de hele groep nog even snel op A'dam centraal een patatje gegeten bij de Smullers.

Ik heb in ieder geval een hele gezellige middag gehad. Insidegamer, Sega, bedankt!

Dit artikel delen

Over de auteur