1. Gamen is tijdverdrijf?

Gamen is tijdverdrijf?

Een tijdje geleden hoorde ik van iemand uit mijn klas dat hij zijn PS 3 verkocht, omdat hij er twee had. Aangezien ik al lang veel belangstelling had voor dat apparaat, toonde ik mijn interesse en gingen we onderhandelen.

Er was gelukkig geen concurentie en uiteindelijk mocht ik hem meenemen voor 200 euro! Ik helemaal blij en wij gingen allemaal afspraken maken over het ophalen ervan en dergelijken. 'Maar', zei ik, 'ik moet het nog wel ff aan mijn moeder vragen'. Kom ik thuis, vraag ik het, er eigenlijk al van uitgaand dat het mag, omdat het gewoon míjn geld is, dat ík door te werken heb verdient. Maar dan mag het inneens niet! Een heftige ruzie! 'Ja, want gamen is tijdverdrijf, je hebt er niks aan! Geen verstandig mens boven de 17 heeft zo'n ding!' Zei ze toen. Ik helemaal boos op haar, maarja het heeft niet veel zin, ik heb nog steeds geen ps 3! Zijn er mensen die hetzelfde hebben? En misschien tips hebben om haar te overtuigen?

Ik heb er al een paar gebruikt, zoals dat ik er Engels van leer(dat is ook echt zo, zonder games kon ik nu echt niet zo goed Engels, vooral Pokémon heeft me geholpen!). En dan zou je films kijken ook net zo goed tijdverdrijf kunnen noemen, toch?

Ze vind het trouwens ook nog is te duur. Grappig om ter vergelijking ff te zeggen dat zij een prullebak heeft gekocht voor 150 euro! Omdat je daar 'altijd plezier van hebt'. Vertel mij maar is hoe je plezier kunt hebben van een prullebak! En een prullebak kopen kan voor veel minder geld, een PS 3 niet!!

Dit artikel delen

Over de auteur