1. Vooruit Kijken: God of War 3

Vooruit Kijken: God of War 3

Kleurloze gebieden, bezaait met vijanden en nergens een greintje hoop te bekennen. Dit is de favoriete vakantiebestemming van Kratos. Maar zelfs als hij niet op vakantie is mag hij door zijn favoriete bestemmingen reizen. Maar het lijkt erop dat zijn pensioen dichter en dichter bij komt en met die AOW van vandaag kan hij helemaal nergens meer heen. Dus probeert Sony hem het beste afscheidsreisje ooit te geven… op naar de Olympus!

Kratos zal voor zijn afscheidsreisje dus afreizen naar de Olympus, om daar iedereen en alles uit te moorden en voor eens en voor altijd het gevecht met de goden in zijn voordeel te beslissen. Nu kan hij dat natuurlijk niet zonder hulp! Daarom wordt jij gevraagd om mee te gaan op het reisje. En wat voor een reisje! Het is een all-inclusive reisje, met alles erop en eraan. En aan mij de taak om je op het reisje voor te bereiden!

Als eerste heb je natuurlijk de graphics van de game. Om meteen met de deur in huis te vallen, een woord: verpletterend. Je kunt echt alles in de diepte haarscherp zien, en van dichtbij is alles een en al detail. En de prachtige graphics en het detail in de omgeving slaat ook over in de vijanden. Ze zien er prachtig ontworpen uit, hebben heerlijk realistische physics en zijn daarbij ook heel erg cool. Zo zien we in de eerste trailer al skeletlegers, hordes vliegende monsters en dan ook nog een reusachtige trol.

Ze zien er stuk voor stuk geweldig uit en komen heerlijk realistisch over, maar ook de gameplay weet mij helemaal te overtuigen. Kratos hakt er met zijn Chaos Blades lustig op los en het bloed spuit er dan ook aan alle kanten uit. De camera loopt geweldig met Kratos mee en het is onvoorstelbaar hoe groots God of War 3 is. Je ziet overal vijanden lopen, trollen aangevallen worden en je ziet zo af en toe ook nog wel eens een dier voorbij komen die even een lekker oog uitpikt bij je vijanden.

Met het verhaal zit het, zoals in elke game uit de serie, gewoon weer goed. Kratos gaat dus gewoon weer verder met het uitmoorden van alle goden en zo klinkt dit verhaal natuurlijk heel standaard, maar zeg nou zelf waarom speel je God of War nou voor het verhaal? Verdere details zijn nog niet echt bekend rondom het verhaal, maar deze zullen we vast nog wel horen voor de release in 2010.

“Wat zijn de gevaren voor God of War 3?” was een vraag die ik mezelf stelde voordat ik deze impressie begon te schrijven. Conclusie: “Er zijn er geen!” Natuurlijk kan het gaan gebeuren dat de reis van Kratos pas in 2010 zal beginnen, maar dan zal de game toch juist nog beter zijn? Sommige mensen zullen nu gniffelend achter hun bureau zitten en denken: “Die komt nog voor een grote teleurstelling te staan!”, maar nee, dat geloof ik niet. Alle zeilen worden bij Sony bijgezet om Kratos een waardig einde te geven, en na een trailer lijken ze er al in geslaagd te zijn!

God of War 3 is dé afscheidsreis voor Kratos. Je hebt de prachtige graphics, het geweldige oog voor detail en natuurlijk ook de hordes legers die bestaan uit meer dan alleen standaard vijanden. Kratos en ook zijn vijanden zien er geweldig uit, en aan elk lichtdetail, elk voorwerp in de verte en elke animatie kun je gewoon zien dat Sony er megaveel werk in heeft gestopt, om alleen al klaar te zijn voor de eerste trailer. De gameplay die we zien is weergaloos, en bovenal meesterlijk. De camera loopt perfect met Kratos mee, en het bloed spuit in het rond. Het enige wat ik me kan bedenken dat fout kan gaan is dat de game heel lang op zich laten wachten. Maar zeg nou zelf, dan wordt hij toch nog beter? We zullen nog even moeten wachten op het antwoord, want God of War 3 ligt in 2010 pas in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur