1. Vooruit Kijken: X-Men Origins: Wolverine

Vooruit Kijken: X-Men Origins: Wolverine

IJzeren klauwen uit zijn handen, bovennatuurlijke zintuigen en een buitenaards goede aftershave, we hebben het hier natuurlijk over Wolverine. In de X-Men films nog een redelijke lieverd, nu een brute moordenaar, die niet vies is van een beetje bloed. En bij zo’n brute superheld hoort natuurlijk een superbrute game en Raven Software en Activision proberen deze te realiseren!

Onze fijne, harige vriend Wolverine heeft ook in deze game weer een hoop problemen. De game heet X-Men Origins: Wolverine en zoals je begrijpt zal deze game dan ook naar de origine van Wolverine gaan kijken. Wolverine is vroeger namelijk gewoon een mens geweest en geen mutant. Na zijn vader gedood te hebben pleegde zijn moeder zelfmoord en kwamen zijn mutantkrachten op. Toen hij opgepakt was werd hij naar Weapon X gebracht om daar in een experiment een adamanten skelet te krijgen.

Het experiment slaagde, maar Wolverine breekt los en wil ontsnappen. En dit is het moment waar wij de game binnenkomen. We zullen ongeveer op de rand van al deze gebeurtenissen in de game komen, om vervolgens een bloederige ontsnapping te maken uit project Weapon X. En bloederig zal hij zijn! Er wordt met bloed gegoten, door alle coole moves die Wolverine kan maken met zijn ijzeren klauwen. Zoals je begrijpt wordt X-Men Origins: Wolverine een rasechte hack’n’slash game en dat zal volledig gaan aansluiten op het personage Wolverine.

Er is nog maar weinig te zeggen over de game, Activision houdt de meeste info binnenshuis en of dat een goed of een slecht teken is zullen we zien bij de release. Maar natuurlijk valt er altijd te speculeren over wat er in de game zal zitten. Zo is een van mijn verwachtingen dat Wolverine een soort ‘Spider-Sense’ zal krijgen zoals Spiderman, maar dan op een Wolverine manier. En er doemen natuurlijk ook vragen op, zoals: ‘Wordt de game niet te eentonig of te kort?’ De film is natuurlijk niet een en al actie, maar ook deels praten.

En aangezien Activision zich hoogstwaarschijnlijk zal gaan houden aan het verloop van de gelijknamige film zal er misschien wel te weinig actie overbleven om een game van te maken. Dan krijg je weer het scenario dat het weer een slechte film rip-off gaat worden, wat we ook niet willen. Dan kan het ook nog eens gaan gebeuren dat de game te eentonig wordt, al Activision’s andere superheldengames stonden nou niet garant voor succes. Zo voltooide je in Spiderman: Web of Shadows veelvuldig bijna dezelfde opdracht en dat kan Wolverine natuurlijk niet hebben. Met name omdat hij alleen zijn klauwen heeft.

En hoe lang kunnen ze de game rekken? Na de film zal er hoogstens tien uur gameplay inzitten, en erg veel kans op een multiplayer modus, of een co-op modus is er niet. Dus wordt de game waar voor je geld? Alleen over één ding valt niet te twisten: het verhaal. Zoals in alle Marvel strips heeft ook Wolverine een ijzersterk verhaal, en dit zal dan hoogstwaarschijnlijk goed verteld worden, eventueel zelfs aan de hand van clips uit de film, zoals dat bij Quantum of Solace dat deels het geval was. Qua graphics ziet de game er tot nu toe wel mooi uit, het is nog niet een diamantje, maar het zijn zeker geen slechte graphics.

Over het algemeen dus nog steeds veel twijfel over X-Men Origins: Wolverine. Activision heeft niet altijd kunnen leveren wat het beloofde qua superheldengames, en met de timer razendsnel naar beneden zoevend geeft Activision misschien net iets te weinig info weg om er zeker van te zijn dat X-Men Origins: Wolverine een topper gaat worden.

Over het algemeen heb ik mijn twijfels nog wel staan bij X-Men Origins: Wolverine. Het verhaal blijft, zoals bij alle Marvel games, onbetwist goed, en ook de graphics zien er tot nu toe mooi uit, maar er is misschien toch iets te weinig info vrijgegeven. Zo vraag ik me af wat er met de speelduur gedaan moet worden, en of hij dus je €60 waard zal zijn. Veel kans op multiplayer of co-op is er niet, dus het blijft toch even afwachten wat onze harige vriend gaat doen in zijn eerste next-gen game. Tot nu toe ben ik verdeeld over hem, maar we zullen het snel zien, want de game komt al in mei uit!

Dit artikel delen

Over de auteur