1. Reggie Fils-Aime over Revolution

Reggie Fils-Aime over Revolution

Reggie Fils-Aime, de Executive Vice President of Sales and Marketing van Nintendo of America heeft in een interview met het magazine EGM enkele dingen losgelaten over de opvolger van de GameCube, de Revolution.

Fils-Aime begint het gesprek met de mededeling dat Nintendo tot aan de E3 beurs niets concreets zal zeggen over hun nieuwe spelcomputer, omdat ze de concurentie (Sony en Microsoft) niet wijzer willen maken.

De spelcomputers die we nu kennen, worden met een kabel aan de TV bevestigd, en er wordt een joypad op aangesloten. Volgens Fils-Aime gaat dit bekende beeld veranderen. Nintendo is van mening dat spelers van videogames toe zijn aan deze innovatieve stap. Twee dingen blijven bij Nintendo hoog in het vaandel staan, dat zijn de typische Nintendo gameplay en een sterke community. Of dit een online community is, wil Reggie nog niet zeggen. Hij wil eerst een gesprek met Satoru Iwata en Shigeru Miyamoto. Misschien kan hij er daarna in de komende maanden iets meer over zeggen.

Over de E3 plannen van Nintendo met betrekking tot de "Revolution" zegt Files-Aime, dat het vergelijkbaar zal zijn met de E3 beurs van 2004, waar Nintendo haar DS voorstelde aan het publiek. De bezoekers hebben destijds de Nintendo DS kunnen zien, ze hebben er mee kunnen spelen, en men heeft een goede indruk van het apparaat kunnen krijgen. Zo zal het dit jaar ook met de Revolution gaan.

Nintendo weet volgens Reggie goed wat ervoor nodig is om Sony te verslaan in de volgende generatie. Hij geeft hiervoor drie sleutelpunten.

De speler moet een nieuwe innovatieve manier van spelen voorgeschoteld krijgen.

De nieuwe spelcomputer moet gelijktijdig met de concurentie op de markt gezet worden.

Het is belangrijk om de beste third party ontwikkelaars aan boord te halen, om spellen voor de Revolution te ontwikkelen.

Als Nintendo aan al deze drie punten voldoet, weet Fils-Aime zeker dat het nieuwe systeem een groot succes zal worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Van Sony winnen ze niet denk ik maar wie weet kunnen ze wat goed maken.

  Vooral punt 3 is belangrijk, de eerste 2 hoeft geen groot voordeel te zijn.

 • Ze hebben er wel veel vertrouwen in.

  Wat zullen we verast worden!

 • Ik ben erg benieuwd naar de NR… Ik hoop echt dat de NR online gaat, zou erg balen zijn als dat niet gebeurt.

 • Goh. Dat had ik Reggie nog kunnen vertellen :D  Ze moeten eens komen met een nieuwe mascotte.

 • Reggie met zn grote bek…. laat toch eens wat zien!!

 • Hopelijk krijgen ze het laatste voor elkaar(denk het niet)

 • Ten zij dit echt iets fantastisch gaat worden, gaat de NR als hij echt heel anders is dan normale spelcomputers massaal niet verkocht worden. Lijkt mij dat ze ook een reserve console design wat gewoon traditioneel is, achter de hand moeten hebben, als de NR negatief ontvangen wordt op de E3

 • Hehehe, niet zo zeuren joh. Nintendo komt echt met iets heel bijzonders, als ik al die verhalen moet geloven. Ik ben echt benieuwd.

 • Dat zeiden ze ook van de Gamecube, dat die de Ps2 even zou wegvagen. ik dnek dat je de 3 niet kan vergelijken, iedere console is zijn zelf.

 • Nou, ik hoef geen stemherkenningshandafdrukscancameratrommelhologram onzinding dus ik koop gewoon de ps3, ik ken die zogenaamde inventieve shit van nintendo nu wel:s t is meestal alleen maar irritant, de DS is een uitzondering maar nintendo is ook vooral kut op consolegebied(geworden)

 • Met al dat geheimzinnige gedoe eromheen kan het uiteindelijk eigenlijk alleen maar tegenvallen. Maar ik ben wel *heel* benieuwd.

 • wat ik me afvraag is hoe ik dan moet spelen… nu ik ds heb, merk ik dat de minigames bijna mario echt niks aan zijn, en ik speel veel liever mario 64 en dat het liefst met de D-pad. Ik moet eerlijk zeggen, toen ik metroid speelde met de strap, kreeg ik een WOW gevoel, maar volgens mij is de PSP toch meer iets voor mij. Ik heb geen spijt van de DS, in tegenstelling, maar iets zegt mij dat de PSP beter zeker ik de game titels heb gezien, die bij CES te spelen zijn: nba street, fifa soccer, nfs underground, wipeout pure. dit zijn toch vettere games dan feel the magic.

 • Kan iemand mij uitleggen of het ZEKER is dat de nieuwe Zeld aop de gamcube komt en niet opm de rev……WWant dat is eigenlijk het enigste waar ik een fuck om geef want ik ben niet van plan om Nog een fucking console te kopen,,,,,Arme student he :(

 • ja het komt voor de gamecube niet voor de revolution als het voor revolution was dan zou de graphic 100keer beter zijn en daar boven heb je search zoek daar the legen of zelda op dan zul je wel zien of het voor cube is of niet

 • He bah, hebben we die vieze Amerikaan met z'n grote muil weer… Een karikatuur van zichelf als je het mij vraagt. En alles om de ''Extremistische Nintendo Clan" een hart onder de riem te steken…  *Gaap…  Dát is juist één van dingen die ze fout doen. Die grote bek, want ze maken het maar bar weinig waar. De arrogante houding waarmee Nintendo mee blijft lopen, alsof ze nog altijd vooraan staan op het gebied van games ontwikkeling. Die tijd is allang passé. En innovatie en een paar bekende characters zijn niet meer genoeg om aan de top te staan jongens!  Innovatie, nog zo'n woord waar ik van kots, bijna net zo erg al op die kwal van een Reggie. Innovatie = de link tussen Cube en GBA? Ow..please. Of nee wacht, het is het draadloos uitwisselen van Pokémon binnen een afstand van 5 meter? Wow… Ik ben benieuwd of ze die grote beloftes met de DS en Revolution wél waar maken, want tot nu toe is het niets anders dan grootspraak.  *Slaapt verder…


 • ze moeten met een nieuwe mascotte komen, eentje die de insidegamer leden kan vermaken. Ik stel voor een geile half naakte hoer met een shotgun die ouwe opa's en oma's neerknalt en om de 5 minuten haar tieten laat zien!

 • Het komt van Nintendo, dus het zal wel goed te doen zijn ;)

 • hahahhahahahaha jullie zijn kk erg ik ben een fanboy maar jullie zijn grappig he kookie je bent 100procent pornmonster

 • mooi hotrod ga zo door echt een nintendo fan

 • kijk Reggie is nu niet bepaald de mooiste persoon op aarde, maar hij weet wel wat Nintendo nodig heeft. Ik bedoel, Nintendo heeft in de tijd met de NES en SNES maar weinig problemen gehad, en jah, als je daar nog eens het succes met de GB bijtelt, that's easy shit:P!! En iedereen zeiken jah, Nintendo heeft een imago probleem. Klopt maar kijk even naar wat voor'n community ze hebben?? En de meeste, zoals ik, zijn fan van Nintendo vanaf het eerste uur. En dan heb je ook nog Sony en Microsoft fanboy's. Geloof mij, die schreeuwen net zo hard, ik ben fan vanaf het eerste uur. Maar hallo!! Wakker worden!! Toen de PS op de markt kwam was iedereen razend enthousiast, dat snap ik, het is een wonderlijk apparaat, voor toen dan :P, maar Nintendo kwam ook met iets en dat was de N64 :D!!En zij kwamen met topgames als Super Mario 64, Legend of Zelda: OoT, SSB, Mario Kart, Mario Golf, Mario Tennis, en dan heb ik het niet over games die bijv, Namco of RareWare ook nog maakten. Daar kregen we Ridge Racer 64, Conker BFD, Goldeneye, Perfect Dark, etc!! En ik vond dat Nintendo het meest mooie apparaat had, weet je waarom?? Nintendo loopt al zo lang mee, en zij kwamen met de eerste echte huis console. Het is hun gelukt om vanaf 8-bit, door te bouwen naar 128 bits:P!! En ze lopen nog steeds mee!! Wat ik nu denk is dat de tijd dat de controller het middelpunt was voor het gamen, het nu compleet anders gaat worden. En dat de NDS slechts een voorproefje is. Het gamen gaat compleet anders worden, op de Revolution dan tenminste. Ik denk ook, dat Nintendo eindelijk de weg heeft gevonden die marketing heet!! Ze maken nu niet zomaar pareltjes en zetten ze in de winkel. Ze maken nu pareltjes en maken reclame in tijdschriften, tv, radio, en dan zetten ze het in de winkel. Ik bedoel, laatst zette ik het Journaal aan, en wat zag ik; de release in Japan van de PSP. Ik bedoel, dit is wat Nintendo tegenzit. Sony heeft een naam van multiconcern. En dat is ook het probleem. Je zegt Sony, dan zeg je Walkman, Discman, radio's, tv's, en natuurlijk Playstation. Maar zeg je Nintendo, ooh, is dat niet de maker van de Gameboy. JAH NATUURLIJK!! MAAR ZE MAKEN MEER!! Ik was laatst aan 't surfen en ik zag een mooie NDS reclame. En dat gevoel heb ik nu, Nintendo heeft zijn draai gevonden en gaat helemaal de goede kant op!! En als de Revolution al op de E3 speelbaar is dat wel een vroeg stadium!! Maar ik geloof in Nintendo zoals ik altijd al in Nintendo heb gelooft. Tot in de eeuwigheid, amen!!:P  Oh jah, «no offence tegen Sony of Microsoft fanboys:P»

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren