1. Onbewust Idioot Gedrag

Onbewust Idioot Gedrag

Ik irriteer en stoor me de laatste tijd erg aan onbewust asociaal gedrag. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat bijna iedereen dagelijks onbewust asociaal bezig is, maar niemand spreekt die mensen meestal aan. Maar bij mij ligt het geval toch echt ietsjes anders. Want al zit ik in de trein met oordopjes in mijn laptop en ik heb geen muziek of what so ever aan, dan krijg ik zelfs nog heel vaak de volgende reacties:

“Jongeman, mag die takkeherrie eens uit!”

“Ik kan mijn boek zo niet lezen, wilt je wel eens die muziek zachter zetten!”

“Ik ga de conducteur erbij halen heur!”

Hoe kan ik in godsnaam mijn muziek zachter zetten of zelfs uit als ik het niet eens aan heb staan, soms heb ik die oordopjes gewoon in omdat ik niet tegen het gekwetter in telefoons kan. Die mensen gaan er gewoon van uit dat ik takkeherrie draai omdat ik jong ben en omdat ik oordopjes in heb moet mijn muziek wel aanstaan, niet dus. En al zeg ik dan dat ik niet eens muziek aan heb staan en of ze misschien wel even wilt luisteren krijg ik negen van de tien keer een reactie als “Ja ja, die heb je zeker net uitgezet, schoft.” Nou als hun takkeherrie willen dan kunnen ze het krijgen!

Daarom als iemand gaat klagen zet ik juist expres mijn muziek aan, ertegenin gaan helpt toch niet, en dan héél per ongeluk mijn oordopjes uit mijn laptop ‘rekken’. Als er iets goed is waar mensen in trappen dan is het wel de rektechniek, je zet je schouders en armen eens goed naar achter, je borst naar voren en… je oordopjes liggen eruit, wat resulteert in een direct geluid uit de laptop die op het allerhoogste geluid staat! ROCK ON, BIATCHES!!

Zo zie je maar weer dat mensen, vooral ouderen, zulke vooroordelen hebben over muziek en de jeugd dat ze bij voorbaat als conclusies trekken, dat noem ik nou onbewust asociaal gedrag, volgende keer haal ik zelf de conducteur erbij. Ik laat me niet zomaar een schoft noemen! Nu vraag ik me af, hebben jullie ook wel eens van dit soort idiote conflicten gehad met wildvreemde mensen die het bloed onder je nagels vandaan halen?

Dit artikel delen

Over de auteur