1. De Kerk van Het Vliegende Spaghetti Monster!

De Kerk van Het Vliegende Spaghetti Monster!

Wat begon met een huis-aan-huisflyer vol met halve- en onwaarheden gaat nu verder met een burgerinitiatief. De Urker organisatie achter de website creatie.info wil het nu graag zo hebben dat er op scholen les wordt gegeven in het feitelijk en wetenschappelijk onbewezen verhaal uit de bijbel over het ontstaan van de aarde. Met een mooi woord Inteligent Design genoemd.

Leuk, maar zoals altijd lopen we in Nederland weer wat achter de feiten aan. In de Verenigde Staten is al langer zoiets aan de hand. Zo was het daar in 2005 in de staat Kansas bijna zover dat er daar op scholen ook Creationisme geleerd moest worden aan kinderen. In respons daarop werd er door één slimme meneer (Bobby Henderson) een open brief gestuurd aan de Kansas State Board of Education.

Meneer Henderson drukte in zijn open brief een zorg uit dat er tijdens de lessen Intelligent Design te zeer de nadruk zou worden gelegd op het Bijbelse verhaal en dat er ook rekening moest worden gehouden met de theorie van de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster. Immers, als de Bijbelse Intelligent Design theorie niet geloof als basis had, maar een wetenschappelijke theorie was, zoals geclaimed door de Educational Board, dan moest deze theorie ook als les worden aangeboden. Voor het Vliegende Spaghetti Monster gelde immers hetzelfde.

Je moet namelijk weten dat het Vliegende Spaghetti Monster het universum heeft gemaakt. Uiteraard waren geen van ons daarbij aanwezig, maar er zijn wel geschreven verslagen van. Hij heeft de aarde gemaakt om ouder te lijken dan dat hij werkelijk is. Neem nu “Carbon Dating.” Een wetenschapper mag misschien deze techniek toepassen op een object en bepalen dat het object zo’n 10.000 jaar oud is, maar wat deze wetenschapper niet weet is dat het Vliegende Spaghetti Monster stiekem de resultaten van zijn Carbon Dating manipuleert, zodat de aarde ouder lijkt dan hij is. Uiteraard kan hij dit stiekem doen, hij is immers onzichtbaar en kan ook door vaste materie bewegen.

Uiteraard moet de les gegeven worden in de klassieke kledij van de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster. Volledige piraten kledij, om precies te zijn. Als je dat niet draagt zal zijn woede oneindig zijn. Bovendien zijn het broeikaseffect, orkanen, tsunami’s en meer van dergelijke natuurverwoestingen een direct resultaat van de afname van piraten op de wereld. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek en je zult zien dat het bewijs onomstotelijk is!

Het is dus overduidelijk. Ik stap af van mijn Atheïstische gedachten. De aarde kan alleen maar gemaakt zijn door het Vliegende Spaghetti Monster. Morgen ga ik een piratenpak kopen en de Octavia ombouwen to slagschip. Als de mensen achter creatie.info hun zin krijgen zal ik niet rusten tot iedereen zich aansluit bij mijn geloof!

Heil het Vliegende Spaghetti Monster!

Dit artikel delen

Over de auteur