1. De strijd tussen Microsoft en Sony

De strijd tussen Microsoft en Sony

Volgens mij spreek ik niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik het gezeur en de strijd een beetje zat ben tussen de grote spelcomputer fabrikanten: Mircosoft en Sony. Welke verantwoordelijk zijn voor de XBOX 360 en de PlayStation 3. Elke week zie je wel weer dat een medewerker van Microsoft iets heeft gezegd over Sony en dat is natuurlijk altijd negatief. Daarnaast prijzen ze zichzelf altijd de hemel in en vind ik het domste wat je kunt doen.

Mircosoft begint altijd met berichten dat hun XBOX 360 zo veel beter verkoopt dan de PlayStation 3. Nu beweren ze zelfs dat PlayStation 2 gebruikers overstappen naar de 360 omdat de PS3 te duur zou zijn. Ik denk dan bij mezelf: so what!? Willen jullie hiermee duidelijk maken dat PlayStation klanten verliest ofzo, en daarmee ook het marktaandeel? En dat de volgens jullie o zo goede 360 volgens de cosument ook echt beter is? Nou ik denk het niet, ik denk dat meeste mensen dolgraag een PlayStation zouden willen hebben maar daar het geld niet voor hebben. Daarom kopen ze dan maar de goedkopere XBOX 360. Toegegeven, zijn ze wel tevreden met hun aangeschafte 360 maar diep in hun hartje zit nog steeds de ware liefde voor de PlayStation 3. Niet dat ik nu een fanboy ben van PlayStation, integendeel want ik heb zelf allebei de spelcomputers op m'n kamer staan. Daarnaast gaat het volgens mij ook om winst maken in deze wereld en niet om de verkoopcijfers.

Nogmaals, de 360-bezitters zijn tevreden met hun spelcomputer maar zouden toch liever een PlayStation willen hebben. Daarnaast heb ik, zoals ik net al zei, zelf ook een XBOX 360 even als een PlayStation 3. Toch zit ik vaker op m'n PlayStation, en dit komt vooral door de kwaliteit. Qua graphics verschillen ze niet zo heel veel van elkaar, soms is de één scherper en dan de andere keer weer de ander. Maar het ware verschil tussen deze twee spelcomputers (en ik denk dat de PlayStation daarom ook duurder is) is de kwaliteit. Jullie moeten maar eens voelen hoe je PlayStation-controller aanvoelt en in je handen ligt tegenover de XBOX-controller. Kwalitatief is die van Sony gewoon beter. Ook zit Microsoft altijd te pronken met hun goedkope prijzen voor de 360, maar is dit wel zo? Naar mijn mening niet, als je namelijk ook maar iets meer uit je 360 wil halen moet je daarvoor betalen.

Zo is bijvoorbeeld online gamen bij PlayStation Network gratis, bij XBOX LIVE moet je daar lekker voor betalen en als je alles bij elkaar optelt wat je daaraan uitgeeft is dat een heel bedrag. Ook zit er in de Sony PlayStation 3 een draadloze internet router ingebouwd, bij Microsofts XBOX betaal je daar tachtig euro voor! Als je al deze prijzen bij elkaar optelt is de XBOX uiteindelijk een stuk duurdere spelcomputer. En nu, op het moment dat ik deze weblog typ, voel ik me zelf net een Sony fanboy, maar voordat ik allemaal rare reacties krijg, nogmaals ik ben geen fanboy.

Dus alles even op een rijte. Microsoft beweerd met hun 360 een enorm goede spelcomputer te hebben, die een zeer goede prijs heeft. Ik durf ook niet te beweren dat de prijs van de 360 niet goed is, maar hij is niet laag te noemen aangezien alle extra's die je erbij moet halen, terwijl dit bij PlayStation al bij de aankoop van de spelcomputer zelf zit. Daarnaast is de kwaliteit van de PlayStation stukken beter en ik denk dat hij daarom duurder is. Ook zul je moeten toegeven dat de PlayStation 3 er fantastisch uitziet, daar is geen twijfel over mogelijk. Wél wil ik er nog bij vertellen dat Microsoft niet dom bezig is, door haar XBOX 360 voor een goedkopere prijs aan te bieden lijkt hij een stuk aantrekkelijker waardoor mensen hem eerder kopen dan de PS3.

Toch ben ik het gezeik van Microsoft helemaal zat, elke keer te vertellen dat ze zulke goed verkoopcijfers hebben tegenover de PS3 die steeds verder omlaag gaat. Zelfs als Killzone 2 in de schappen ligt, waarna ze zichzelf de hemel in prijzen. Ik vind dat je dat als fabrikant niet kan maken, zo schrik je naar mijn mening klanten af. Inclusief mij, want ik ben het nogmaals helemaal zat met ze. Daarnaast vind ik dat Sony altijd uiterest coulant reageerd, en vaak ook nog eens met een zeer goede reactie.

Als laatste wil ik nog even zeggen, bovenstaande is mijn mening. Uiteraard ben ik ook benieuwd wat jullie ervan vinden?

Dit artikel delen

Over de auteur