1. Buma/Stemra STEL GELDWOLVEN! Waar gaat het heen met Nederland!?

Buma/Stemra STEL GELDWOLVEN! Waar gaat het heen met Nederland!?

23-03-2009: Luisteren naar Ipod verboden binnen het GLU!

Na 31 maart is het NIET langer toegestaan om je IPod te beluisteren binnen en rondom het terrein van het Grafisch Lyceum Utrecht! Dit is bepaald door Buma/Stemra en geldt voor zowel student als docent/medewerker. Je mag je IPod nog wel bij je dragen, maar de IPod mag absoluut niet aan staan. Bij overtreding van deze nieuwe regel, wordt de IPod in beslag genomen door het Grafisch Lyceum.

Het Grafisch Lyceum heeft een brief ontvangen van rechtenorganisatie Buma/Stemra, waarin staat dat we de auteurswet schenden door werknemers en studenten in openbare ruimtes te laten luisteren naar IPods en andere mp3-spelers.

Wettelijk gezien maakt het niet uit op wélke manier er muziek geluisterd wordt; Een ieder die muziek openbaar wenst te maken waarvan het auteursrecht ter exploitatie aan Buma is overgedragen, dient daarvoor toestemming van Buma te hebben. Binnen het Grafisch Lyceum Utrecht is er dus sprake van schending van de Auteurswet volgens Buma/Stemra

Sancties

Bij overtreding zal de rechter besluiten dat het Grafisch Lyceum Utrecht royalty’s is verschuldigd aan rechtenorganisatie Buma/Stemra. Boetes kunnen in dat geval oplopen tot extreem hoge bedragen, daarom is het van belang dat we ons allemaal houden aan het verbod! Voor studenten geldt: Bij de eerste keer dat je betrapt wordt, neemt het GLU de IPod in beslag voor een maand. Bij de tweede keer betaalt de student een boete van €50, -. Er volgen binnenkort verdere instructies wat te doen in geval van overtreding en de sancties voor medewerkers van het Grafisch Lyceum.

watdefak! las ik dit goed dacht ik bij mezelf. Ons wordt de vrijheid ontnomen, om muziek te luisteren op het terrein van onze school. Mijn school kan hier niks aan doen. Maar die azijnpissers van het buma/stemra willen weer eens geld verdienen. Het rare is dat ze eigenlijk wel bijna iedereen met een MP3/MP4 speler of mobieltje met muziek erop kunnen gaan bestraffen! Mijn school wordt dus tegen hun zin gewoon gedwongen om maatregelen te nemen, Anders volgen er torenhoge boetes!

BUMA/STEMRA OPPLEUREN!

Dit artikel delen

Over de auteur