1. Need for Speed Underground: Rivals

Need for Speed Underground: Rivals

Need for Speed is al jaren een gesettelde racer op alle platforms. Gegroeid vanaf de simpele racespellen in de jaren ’90 tot het gelikte spektakel op de huidige generatie consoles in Underground 2 maakt de serie nu de (logische) overstap naar de nieuwe handhelds. Dit voorjaar verschijnt op de PlayStation Portable Need for Speed Underground: Rivals, het handheld broertje van de ‘normale’ Underground serie dus.

Het spel zal ongeveer tien verschillende tracks kennen. Deze tracks zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor een handheld. Daarmee kunnen we een eventuele ‘angst’ voor een simpele port wel uitsluiten: Rivals is helemaal apart van Need for Speed Underground 2 ontwikkeld. Dat is ook terug te zien in de auto’s. Zo zal de Mazda RX8 in het spel zitten, een auto die nooit eerder zijn opwachting maakte in een Need for Speed spel.

In de naam van het spel eist het woord ‘Rivals’ natuurlijk de aandacht op. Het komt op twee manieren terug in het spel. Allereerst is het een belangrijk deel van de singleplayer modus. Je speelt een jonge racer die het wil maken in de Underground scene en daar logischerwijs met veel rivaliteit te maken krijgt. Niet alleen van andere karakters in het spel, maar ook in de keuze van de auto. Je kunt namelijk kiezen tussen zwaar getunede Japanese Customs auto’s en krachtige American Muscle Cars.

‘Rivals’ komt echter niet alleen maar in de singleplayer tot uiting. Need for Speed Underground: Rivals zal namelijk ook een multiplayer modus bevatten. Wat voor spelmodi daar precies in zullen zitten is vooralsnog niet bekend, maar zeker is al wel dat het geheel Wi-Fi ondersteuning zal hebben en dat er een Head-to-Head modus zal zijn. Rivaliteit in de meest letterlijke zin van het woord dus: lekker racen tegen vrienden en kijken wie er beter is!

Over de techniek van het spel in de zin van graphics en geluid mogen we nu eigenlijk nog niet teveel concluderen. Over het geluid is ook nog niets specifieks bekend. De beelden die we tot nu toe hebben gezien spreken redelijk voor zich: het ziet er gewoon erg goed uit. De kenmerkende look die we kennen van Underground en Underground 2 is probleemloos overgezet naar de PSP en komt goed tot zijn recht. Met ongeveer dertig frames per seconde ziet het er naar uit dat deze mooie racer ook soepel gaat lopen. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan spreekt dat voor de (kracht van de) PSP.

Dat is wat er tot nog toe bekend is over Need for Speed Underground: Rivals. Het geheel klinkt in elk geval veelbelovend. Alles valt of staat natuurlijk wel bij de besturing, maar daarover valt weinig zinnigs te zeggen tot we het spel zelf gespeeld hebben. Need for Speed Underground: Rivals heeft nog geen releasedatum en staat vooralsnog gepland voor het eerste kwartaal van 2005. Eerder noemden we in dit nieuwsbericht de datum 17 februari 2005, maar die datum zal, omdat de PSP hier en in Amerika pas in maart zal verschijnen, waarschijnlijk alleen voor Japan gelden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik hoop dat deze beter wordt dan NFSU 2 (zal vast wel)

 • Lijkt weer een leuke game te worden en vooral voor de handheld Natuurlijk heel leuk een Street Racer met tunen op een handheld

 • lijkt me heel vet

 • Screenshots zien er meestal minder uit dan als je het filmpje van de game bijv ziet.

 • Lijkt me mooie game op zich…

  maar als screens er meestal minder uitzien waarom worden Nintendo games dan meestal afgekraakt voor hun screens?

 • wat moet ik kiezen.

  nfsu rivals.

  of ridge racers.

 • Omdat die er bewegend ook lelijk uit zien.

 • en dat zegt wie?een anti-ninty weer?

  maja laat maar zitte k wil t voor een keer gezellig houde :)

 • Idd. Gewoon niet op reageren :).

 • yep wel zo wijs ga ik voortaan ook doen er niet meer op reageren :)

 • wat moet ik kiezen.

  nfsu rivals.

  of ridge racers.Dat vraag ik me ook af :) Eén van die twee is samen met THUG2 het duo games dat ik bij de launch wil hebben.

 • mensen hebben jullie de filmpjes eigenlijk wel gezien van dit spel. bekijk die maar eens. op ign. en het is ingame op de psp gespeeld.

 • Mij intreseert deze titel niet echt, ridge Racers lijkt me leuker..

 • wel mooi

 • @kc50cent  Daarvoor moet je wel insider zijn…

 • Mensen net als bij de DS moeten jullie beseffen dat de screenshots vd psp bijna dubbel so groot zijn als in het echt. De screens zijn dus uitgerokken en daardoor lijkt alles zo kartelig. De enige manier om de graphics juist te beoordelen is door het in beweging te zien.

 • Ik zou voor ridge racers gaan.. Heb net deze review http://games.kikizo.com/reviews/psp/ridge_racers.asp @ kikizo gelezen en ben nu echt helemaal verkocht..  Als je deze graphics toch vergelijkt met ridge racers DS is die DS echt een lachertje vergeleken met de PSP

 • idd ridge racer ziet er mooi uit op die screens maar zo ziet het er niet uit op je psp

 • @ berserk: deze screens op insidegamer zijn helemaal niet uitgerekt.  De PSP heeft een resolutie van 480 x 272 meen ik. De eerste screen is iets van 480 x 285 zelfs MET een zwart boordje errond.  Handig trukje want verklein maar eens een scherpe jpg in Photoshop, het krijgt automatisch al wat antialiasing effect mee. Sony is een kei in gemanipuleerde screenshots, dat is gewoon een feit. Check maar eens Ace Combat 6 etc. Soms staat het er mss bij maar de meeste mensen zijn zo direct verkocht.  Al bij al denk ik dat Rivals er echt wel mooi zal uitzien hoor.
 • Eh, check de filmpjes. Het ziet er zelfs nog mooier uit dan op de screens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren