1. Formula One

Formula One

Eind jaren ’90 en eigenlijk tot 2002 werden we van tijd tot tijd doodgegooid met Formule 1 spellen. En toen? Niets. Ineens was de storm voorbij en werden de fans van de koningsklasse in de autosport drooggelegd. Totdat afgelopen zomer Formula One ’04 verscheen voor de PlayStation 2. Dat spel zal dit jaar ook op de PlayStation Portable (PSP) verschijnen. Het spel heet (voorlopig) overigens Formula One. Tijd om te bekijken hoe het er uit gaat zien.

Om die vraag maar zo letterlijk mogelijk te beantwoorden: niet slecht. Op de eerste trailer is het spel in beweging te zien en zoals zoveel PSP-spellen ligt de kwaliteit ergens tussen de PsOne en de PlayStation 2 in. De trailer vertoont uiteraard geen haperingen, dat zou sowieso niet in een trailer horen, maar gezien het niveau van veel andere PSP-spellen hoeven we ons daarover waarschijnlijk geen zorgen te maken. Wel heb ik mijn twijfels bij het geluid. Gaan de speakertjes van de PSP het geluid van een Formule 1 auto echt realistisch laten klinken? Eerst horen, dan geloven.

Belangrijker dan uiterlijk vertoon is, zeker bij racespellen, de besturing. Toen ik op de E3 de PlayStation 2 versie speelde was ik daarover helemaal niet tevreden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het op de PSP ook niet goed zou zijn, maar daar kunnen we pas iets zinnigs over zeggen wanneer we het spel zelf hebben kunnen testen.

Hetzelfde spel als op de PlayStation 2, maar dan op de draagbare PSP? Nee. Behalve de naam is de inhoud voor een deel ook anders. Dat begint bij het seizoen dat in het spel zit. Formula One op de PSP zal volledig om seizoen 2005 draaien, dus met de nu nog niet geheel bekende rijders line-up, het nieuwe team Red Bull en het nieuwe circuit van de Grand Prix van Turkije. Verder is het wel zo dat je alle spelmodi van de PlayStation 2 versie op de PSP zult terugvinden. Daarbij is vooral gelet op het pick up and play karakter van de PSP. Het spel zal dus waarschijnlijk een kleine arcade ondertoon krijgen.

Behalve een singleplayer zal Formula One op de PSP ook een multiplayer versie kennen en wel via de WiFi mogelijkheden van de PSP. Spelers kunnen met maximaal acht man tegelijk via WiFi tegen elkaar racen. Een ander leuk puntje waar Formula One toch een kleine primeur mee heeft is de mogelijkheid om allerlei dingen te downloaden. Wanneer er races verreden zijn in het seizoen kan de speler daarna de starting grid en de kwalificatietijden van die race downloaden. Zo wordt het realisme in het spel nog een stukje bevorderd.

Formula One staat in de planning voor mei 2005. Tegen die tijd is het Formule 1 seizoen alweer twee maanden onderweg, dus misschien kunnen we bij de release meteen de mogelijkheden rond het downloaden uitproberen. Dat, en het gegeven dat fans hun favoriete autosport overal kunnen spelen maakt van Formula One een titel om naar uit te kijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • beterz ik kan niet wachten

 • Elke dag een PSP impressie? Wanneer komen Lumines en Wipeout? :-)

 • Kvind de beelden niet zo mooi en het spel lijkt me ook niet zo leuk. Wel veel PSP Impressie's zeg.

 • Wanneer ze beweren dan de psp de beeldkwaliteit heeft van een ps2, moet je natuurlijk niet met dit soort beelden aankomen he

 • ziet er in elk geval heel wat beter uit dan castlevania voor de DS :D

  maarja dat is ook heel iets anders natuurlijk.

 • ziet er niet slecht uit

 • Yes, een formule 1 game op de PSP. En het ziet er best wel goed uit, want de snelheid in de game moet heel hoog liggen. En Albers zit er natuurlijk ook bij, want die heeft al een contract bij Minardi getekent. Mischien komt er nog een Nederlander bij, namelijk Robert Doornbos. Allemaal duimen voor hem!!!

 • natuurlijk ziet het er niet zo goed uit als de ps2 nu…maar wel zoals de eerste generatie ps2 games 4 jaar gelede..

 • ik vind het er niet geweldig uit zien, maar goed genoeg voor een handheld.

 • eerlijk gezegd vind ik deze screens lelijker dan alle andere psp screens, maar goed ze hebben nog wel eventjes om het grapichs aspect goed te maken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren