1. ESPN Videogames

ESPN Videogames

Het jaar 2005 is inmiddels weer op gang gekomen en de eerste spellen komen weer binnen gedruppeld na de feestdagen. Deze week staat InsideGamer in het teken van de Sega Sports/ESPN spelreeks, met de drie titels ESPN NBA 2k5, ESPN NHL 2k5 en ESPN NFL 2k5.

Naast de drie recensies volgen deze week onder andere nog een prijsvraag en een terugblik op de sportreeks van Sega. Kijk tot die tijd eens op de productpagina's voor meer informatie en beeldmateriaal:

ESPN NBA 2k5

ESPN NHL 2k5

ESPN NFL 2k5

Over ESPN Videogames:

Sega komt sinds 1999 elk jaar met nieuwe versies van enkele sporttitels. Sinds de 2003-versies zijn die titels voorzien van de officiële ESPN-licentie. Inclusief de licentie is de sportreeks een nieuwe weg ingeslagen om Electronic Arts van de troon te stoten. Dit jaar brengt Take Two Interactive ESPN NBA 2k5, ESPN NHL 2k5 en ESPN NFL 2k5 naar Nederland. En dat allemaal voor een adviesprijs van slechts €29,99.

Alle drie de titels geven een enorm realistisch beeld van de betreffende sport weer. Dit komt ondermeer door de visuele kwaliteiten; de spellen ogen echt ultrarealistisch. Door de samenwerking met sportzender ESPN wordt dit realisme alleen maar hoger, met betere statistieken en achtergrondinformatie. Overigens viert ESPN dit jaar haar 25-jarige bestaan en om die reden heeft het bonusmateriaal op de schijfjes geplaatst. Hier zijn onder andere speciale momenten uit de geschiedenis van ESPN te vinden. Erg leuk voor de echte liefhebber.

Het bovenstaande is natuurlijk niet alles. Zo zijn alle drie de titels voorzien van nieuwe bewegingen, verschrikkelijk veel (multiplayer)mini-games, extra visuele effecten en heeft de NHL-versie zelfs een nieuwe engine voor de gevechten die wel eens plaats vinden in het ijshockey. Verder is het ESPN-commentaar natuurlijk het beste dat je kunt krijgen. Helaas zijn de online mogelijkheden uit de PAL-versies gehaald wegens tijdgebrek.

ESPN NBA 2k5, ESPN NHL 2k5 en ESPN NFL 2k5 zijn vanaf 14 januari verkrijgbaar voor de eerder genoemde adviesprijs van €29,99.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dus er zit in geen van de drie een online mode?

  Dat is voor mij al gelijk een stuk minder reden om er een aan te schaffen:(

  Jammer want sega sport spellen zijn altijd wel erg goed.

 • enig verschil zal het maken maarja downloaden kan altijd nog!!!

 • Ik haal ze alle 3, zijn echt super games:D:D:D….

 • NBA 2k5 voor moi

 • ESPN is echt mooi op dreef!! eindelijk geen madden NFL maar ESPN NFL! dat het dit jaar voor me is. 2004 kwam er goed bij in de buurt maar ESPN NFL 2005 is gewoon zoveel beter dan madden 2005!!!! en het beste nog de prijs!!!!!

 • Ik vind het alleen zoooo nep dat ze de ESPN Major League Baseball hier niet uitbrengen, de honkbal versie van de ESPN, die wel in Amerika uit is.

 • Ja, dat is inderdaad zeer jammer. Die College Hoops titel lijkt me ook wel wat. Morgen meer over die spellen op InsideGamer.:)

 • Nu is die prijsvraag wel erg makkelijk geworden!

  Laat de IG-bezoeker zelf het antwoord vinden op de prijsvraag (op het grote internet!).

  Die sporten zijn niet echt mijn ding, maar ik zou graag wel eens een ESPN titel willen spelen om het te vergelijken met de gelijksoortige (uitgemolken) EA titel.

 • Mja College Hoops heeft hier geen markt, net als NCAA Live 2005 of hoe hij in Amerika ook heet (jullie snappen wel wat ik bedoel).  Komt gewoon omdat het school basketbal in Amerika hier helemaal niet bekend is en de NBA nog enigszins.

 • NFL en NHL is saai, NBA gaat nog wel. NBA Street is leuker.

 • dat vind jij… ik nfl super!, nhl ook maar vind nba ook super…. en dan voor budgetprijsen.

 • H@ppy_Gam3r beetje trieste reactie, NFL NHL saai lol nooit er naar gekeken waarschijnlijk.

  Laat staan het live mee gemaakt.

  Ik loop toch ook niet te verkondigen dat voetbal zuigt, wat schiet de rest op met die overbodige mening.  anywayz back on topic.

  Heb net NFL en NBA 2K5 gechecked spelen echt heerlijk weg, en realisme is ook voor EA een sleutelwoord bij hun sportgames.

  EA heeft zichzelf te kort gedaan over de jaren nu worden ze voor hun klote geschopt voor de waanzinnige luiheid van de afgelopen 2/3jaar met hun sportsgames.
 • lol NBA 2k5 heb ik al een maand

 • Tja, de Dollar - Euro koers is voor ons erg negatief.  Mja, dit is ruim 50% goedkoper dan de 'normale' prijs en deze spelen zijn meestal ook beter dan die van EA.

 • zowel Xbox als PS2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren