1. Metal Gear Acid

Metal Gear Acid

We bevinden ons in het jaar 2016. Een vliegtuig, met daarin 517 burgers en de vermoedelijke nieuwe president van de Verenigde Staten, is door een terroristische groep gekaapt. Zij hebben maar één eis en dat is de overhandiging van de 'Pythagoras'.

Al snel komt de regering van de Verenigde Staten er achter dat de 'Pythagoras' een codenaam is voor een geheim project waar in het Afrikaanse Tejan aan wordt gewerkt. Helaas wil de regering van Tejan niets kwijt over het project en dus sturen de Verenigde Staten er een groep commando's op af. Helaas wordt het contact met deze groep al snel verloren en begint de tijd te dringen. De enige oplossing die rest is het inschakelen van de legendarische Solid Snake. Zo gezegd, zo gedaan.

Inmiddels mag het duidelijk zijn dat de Metal Gear Solid-titel voor de PlayStation Portable niet zo speelt als we gewend zijn. We verplaatsen ons niet meer real-time en er is geen specifieke knop voor bijvoorbeeld schieten. Metal Gear Acid brengt ons het universum van Solid Snake in een turn-based jasje. Vergelijkbaar met Advance Wars verplaats je nu dus omstebeurt de eenheden. In dit geval bestuurt de speler alleen maar Snake en de computer de vijanden.

Helemaal nieuw voor de meester spion zijn ook de speelkaarten. Er is simpelweg geen knop meer om te schieten. Je doet dat nu door het ‘opleggen’ van een speelkaart. Er zijn kaarten om te schieten, granaten te werpen maar bijvoorbeeld ook om Snake te laten verplaatsen in zijn kartonnen doos. Je zou het vechten dus kunnen vergelijken met het Pokémon-kaartspel of het nu heel populaire Yu-Gi-Oh.

De manier van spelen en de speelkaarten zorgen er overigens niet voor dat er niet meer geslopen hoeft te worden. Metal Gear-fans kunnen gerust hun hart ophalen want het is nog steeds de bedoeling om sneaky te werk te gaan. Zo moet je vijanden van achteren besluipen, zo min mogelijk schieten en aan het einde van elke beurt knielen om minder op te vallen. Het spel ademt, gezien de screenshots, toch nog dat typische Metal Gear Solid sfeertje uit. De omgevingen bestaan uit basissen en jungles, en de vijanden lijken zelfs precies op die uit de spelcomputer-versies.

Wel is inmiddels bekend geworden dat er geen directe actie in het spel zit. De ervaring bestaat uit het kiezen van kaarten en acties uit verschillende menu’s. Wel zijn er diverse dialogen en tussenfilmpjes in verwerkt waardoor er wel een echt verhaal aanwezig is.

In Japan is Metal Gear Acid goed ontvangen. De vraag is echter of het Europese publiek zich kan vermaken met het misschien toch wel wat saaie concept. Het zal gaan afhangen van de snelheid. Als er een beetje vaart in het spel zit, kan het heel leuk zijn. Als de computer zijn karakters echter heel sloom verplaatst, wordt het voor de meesten al snel saai. Even afwachten dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ziet er wel goed uit

 • Jep ziet er wel goed uit alleen spreekt de gameplay mij niet zo aan. Heb liever de gewone MGS.

 • Tja, ik waag het er wel op lijkt me wel is leuk om zo te spelen met snake :P

 • ziet er leuk uit maar ik ben benieuwt hoe de gameplay is ik verwacht er wel wat van

 • Veel positieve dingen over gelezen, ik ben er wel benieuwd naar. Turn based hoeft een spel niet minder te maken, kijk maar naar bv Advance Wars.

 • mwha, denk dat het wel leuk gaat worden maar messchien was gewoon schien was "gewoon" schieten wel leuker geweest

 • zo erg is dit spel

 • Lijkt me redelijk boring. Maar mischien zit ik er wel helemaal naast.

 • Kijk dit is een origineel concept.  Solid Snake besturen door te kaarten :D  Nog afwachten of het wat wordt…


 • ik heb het gespeeld en ik vind het veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel saaier dan de 'normale' metal gear solids…

 • Het ligt er ook een beetje aan of je de 'gewone' MGS titels leuk vind denk ik. Dit spel is op zichzelf misschien wat saai/traag maar voor de MGS toch wel heel erg leuk (denk ik) omdat het spel heel erg MGS uitstraalt.

 • Nee het straalt niet veel uit, het is wel grappig maar meer niet. En zelf vind ik normale metal gears heel leuk maar hierbij viel ik toch echt bijna in slaap.

 • eem beetje yu-gi-oh-achtig, ben ik niet zo fan van

 • Het is leuk als je houdt van het feit: Daar is een vijand, als ik nu me sluipt kaart inzet en vervolgens mijn pak hem van achter en snij zn keel door kaart gebruik dan moet ik winnen, kortom teletubbies strikes back…imo

 • mij lijkt het niet zo geweldig, ik denk dat ik liever splinter cell heb…

 • Lijkt me niet zo, maar eerst proberen dan oordelen.

 • Ziet er mooi uit maar of het wat word?

  De tijd zal eht leren.

 • Het ziet er goed uit, en de intentie is ook best goed, vraag me alleen af iemand die de MGS's op de console's hebben gespeeld als dit met de turnbased elementen en kaarten wel zal bevallen.

 • Ik heb het spel dus zelf en op zich ziet het er wel aardig uit (had alleen wat meer verwacht) maar wat me vooral tegenvalt is dat dit allemaal gewoon niet iets metal gear achtigs heeft. Het is allemaal saai gedoe met die kaarten en het is gewoon niet leuk, je hebt zelfs kaarten om aan relings te hangen en je zit de hele tijd maar in een menu. Zoiezo ben ik trouwens niet zo onder de indruk van de psp want bij mij kraken de toetsen een beetje en aan de standaard 32 mb stick heb je niks als je iets met mp3's en filmpjes wilt doen. Je bent eerst een boel geld kwijt voor je wat hebt helaas. Ik ben ook meer onder de indruk van de Nintendo DS en ik heb ze allebei en ben echt geen fanboy.

 • @Muyato: Wat cool, is het een beetje te volgen of spreek/lees je ook Japans? En welke spellen heb je nog meer?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren