1. Video game quotes..

Video game quotes..

‘Thank you Mario! But out Princes is in another castle’. Een quote die de meesten van jullie direct zal laten terugdenken aan die heerlijke memorabele Mario game voor op de NES. Bij mij was het zelfs zo dat ik delen van het spel in mijn hoofd ging naspelen. Zoals bijvoorbeeld dat ik voor de zoveelste keer over Bowser heen sprong naar het sleuteltje aan het einde van het level, dat ervoor zorgde dat de brug van onder zijn voeten ineens verdween!

Dat je aan de hand van één zin, of soms zelfs één woord, al direct moet terugdenken aan een game is wel iets grappigs om even bij stil te staan. Als ik één van mijn vrienden al “It’sa me” hoor zeggen, dan komt er van mijn kant nog steeds een harde “MARIOO, WOHOOOO” uit. Hoe oud je ook wordt... sommige habbits verleer je niet zo makkelijk en zeker niet in de comfortzone van een vriendenkring. Meestal is het dan ook nog eens zo, dat ik terug zit te denken aan alle games van Mario die ik heb gespeeld. En als het even kan, tover ik dan die oude NES of SNES te voorschijn en ga ik er heerlijk weer mee aan de slag!

Een misschien ietwat minder bekende quote is de volgende: "Its time to kick ass and chew bubble gum, but I’m all outta gum" of een “Suck my boomstick”.

De echte kenners zullen direct weten van welke game deze afkomstig zijn. Duke Nukem natuurlijk! Dit was dan toch ook een geniale game om naar terug te kijken! Eén van de betere eerste First-person 3D-shooters, waar ik mij een geruime tijd mee heb vermaakt. Maar ook vooral een game waar ik echt om heb zitten lachen met al die zoutzure opmerkingen, als een “I'll rip your head off and shit down your neck!” of een “Oooooooooh, that's gotta hurt!”.

Eén van mijn persoonlijke favorieten is afkomstig van een game, die nog niet eens zo lang geleden uit is gekomen. Afkomsting uit de mond van Solid Snake in Metal Gear Solid 4: “I’m no hero... Never was, never will be… I’m just an old killer hired to do some wet work”.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik serieus gewoon weer zin om die hele serie vanaf deel één weer uit te gaan spelen! Wat een geweldige game is dat zeg! Vaak is het ook zo dat je na het horven van een quote, ook direct andere quotes erbij gaat halen in gedachten. Zeker bij deze quote van Snake moet ik direct denken aan Liquid en die heerlijke manier waarop hij “Brother!... uitkraamd.

Eigenlijk zijn er te veel goede quotes om op te noemen, sinds er te veel goede games om deze uit te halen. Het is zo wel eens grappig om hier over na te denken. Dat je bij het horen van één woord of zin, een hele game in je hoofd gaat afspelen, omdat je die game zo geweldig vond!

Nog ééntje dan om mee af te sluiten: “Well, I see that the President has equipped his daughter with ballistics too!”

Weet iemand van wie deze is? Hint.. Hij is niet afkomstig uit de mond van een hoofdrolspeler...

Andere mensen nog leuke citaten/quotes, die hen doet denken aan gespeelde games?

Dit artikel delen

Over de auteur