1. Nieuw vs. Oud (DSi hands-on!)

Nieuw vs. Oud (DSi hands-on!)

Dag heren. Ik heb vandaag in de winkel alhier de nieuwe Nintendo DSi mogen aanschaffen en ik wilde jullie toch enige vergelijkende shots en informatie niet onthouden. Voor de mensen die nog twijfelen, kijk hier naar wat vergelijkend materiaal en overige info.

De features van de nieuwe DS zoeken jullie vast zelf wel even op, maar ik ga het over een paar daarvan toch even hebben, de eerste is de camera functie, de DSi heeft twee 0,3 megapixels camera. dat is niets waard als echte camera, maar wel een leuk speelgoed zo blijkt. De DSi heeft namelijk een erg leuk bewerkingsprogramma ingebouwd, tijdens het foto maken kun je met verschillende "lenzen" en het touchscreen al wat leuke bewerkingen doen, zoals distortion (lachspiegel effect) en wat nog meer. Na het maken van de foto kun je zelfs nog meer bewerkingen uitvoeren. Met als resultaat foto's als deze:

Al met al zullen hier in de loop der tijd complete volksstammen mee aan de slag gaan en verwacht ik complete forumtopics volgepost met grappige bewerkte foto's van mensen.

Daarnaast heeft de nieuwe DSi een memorecorder functie waarmee je via de microfoon geluidjes op kunt nemen, die geluiden kun je later afspelen en ook weer bewerken. Zo kun je het geluid versnellen of langzamer maken en hoger en lager zetten. En ook hier kun je weer erg grappige dingen mee maken.

Maar goed, het gaat dus om de games. Ik ben even op bezoek gegaan bij een maat met een NDS en heb daar enkele games geleend die we allebei hebben om jullie een vergelijk te kunnen geven. Mijn bevindingen, de games worden niet lelijker dankzij het grotere scherm (toch een angst bij sommigen merkte ik zo), de NDS Lite heeft een feller scherm, maar de DSi heeft veel natuurlijker ogende kleuren. Het touchscreen van de DSi reageert beter op je duim dan de DS Lite (stylus respons is gelijk). Bij de DSi kun je eenvoudig terug naar het menu en je kan terwijl de DSi aanstaat games wisselen. De schouderknoppen steken bij de DSi iets uit en zijn daarom wat fijner te bedienen en ten slotte is het geluid van de DSi velen malen beter en harder dan de DS Lite.

Of het systeem de moeite waard is laat ik aan iedereen zelf over, hier de vergelijkende screens. Voor wie het niet duidelijk is (lijkt me sterk, maar goed), de linkse schermen zijn van de DSi.

(En ja de kwaliteit kon beter, maar aangezien ik moet gamen moeten jullie het hiermee doen. Bovendien had ik een zwarte DSi moeten kopen, aangezien de zwarte iets minder gekloot heeft met de camera qua schermkleuren, daardoor lijkt de oude DS iets mooiere kleuren te hebben dan in werkelijkheid)

Another Code:

Chono Trigger

Dragon Ball: Origins

GTA: Chinatown Wars

Mario 64 DS

Dit artikel delen

Over de auteur