1. Land of Frogs - 1 april

Land of Frogs - 1 april

Oké, laten we maar bekennen, Land of Frogs was een 1-aprilgrap, mocht dat nu nog niet duidelijk zijn. Hoewel InsideGamer nu niet een voorgeschreven traditie heeft met 1 april, kwam het dit jaar min of meer toevallig tot stand. Dagelijks reizen Aron, Rob en ikzelf vanuit Amsterdam richting Amersfoort terwijl we over eigenlijk niks en nog minder zitten te lullen. Tijdens één van onze treinreizen kwamen slechte game-ideeën en 1-aprilgrappen ter sprake en was het Rob die begon over een ‘card based kikker MMORPG’. Het idee voor Land of Frogs was geboren, ook al hadden we nu niet bepaald het idee om hier lekker mee aan de slag te gaan. Het was gewoon totaal onzinnig.

Het was dat Wessel op het redactieforum begon over 1 april dat ons idee een uitlaatklep vond. Op de één of andere manier vond iedereen het grappig klinken en voor iedereen was ook gelijk duidelijk dat we niet een serieus stuk wilden gaan maken om mensen te misleiden. Het was gisteren weer wat typisch om te zien hoe websites berichtten over Halo 4-boxshots, Final Fantasy VII-remakes, mensen in het ootje namen met een rickroll (kom op gasten, zóóó 2007) of hoe een Nederlandse website zelfs beweerde de grootste gamewebsite van de Benelux te zijn (en nee, dat waren wij niet die dat zeiden). Het ging ons erom dat mensen konden lachen om de grap, niet dat ze moesten ontdekken dat het een grap was. Als er iets niet onze bedoeling is geweest, dan was het wel mensen laten denken dat dit echt was.

Na de eerste brainstormsessie op het forum werd het even stil rondom Land of Frogs. Roy was nog met een neppe Slowaakse ontwikkelaar gekomen ‘Hypoteticky Games’ (Slovaaks voor niet-bestaande Games) en Joey had een te loos plaatje in elkaar gephotoshopt met daarop een paar kikkers, een menubalk met potions en een kompas met daarin de kaart van Nederland. We zaten vooral zelf te gniffelen. Totdat het weekend werd en ik het in mijn bol kreeg. Mijn laptop stond opengeklapt en eigenlijk ging het typen vanzelf. Op kantoor hadden we al zitten lullen over een uitbreiding op Land of Frogs die boomkikkers zou brengen en natuurlijk bood een Slowaakse ontwikkelaar de kans om grappen te maken over de Russische maffia. De tekst schreef zichzelf haast wel. Overigens, Buster Chaplin is uiteraard een slechte samenstelling van Buster Keaton en Charlie Chaplin, twee slapstick (mag je het zo noemen?) -grootmeesters.

Vervolgens meldde ik op het forum dat de tekst er was en vroeg ik semi-stiekem (ik ben niet zó stiekem) of er ook een trailer gemaakt kon worden. Wonderwel kon dat ook nog! Stagiair Jouk is daar lekker mee aan de slag gegaan, alhoewel over de trailer nog flink wat discussie ontstond. Ons kantoor is ingedeeld in een redactiegedeelte en videogedeelte. Bij de redactie vonden we het wel leuk om totaal onzinnige Nederlandse quotes te gebruiken in de teaser, zoals ‘Midas Dekkers: Deze game is echt teringgaaf met vette graphics en een coole setting”, terwijl het videoteam dat niet zo zag zitten en Engelse quotes wilde gebruiken. Nadat de simpele, maar doeltreffende teaser klaar was en Joey nog met een tweede screenshot was gekomen, had ik alvast de screenshots online (maar niet op de frontpage) gezet om ze te kunnen embedden in mijn artikel. Dit was rond de 22e, de dag dat inderdaad een paar Belgische sites dit hadden opgepikt en de screenshots over hadden genomen als ware het een echte game. Humor!

Op de 31e om 20:00 mochten de teaser en screenshots van Ome Jelle online en het was leuk om te zien dat er wat verwarring ontstond over de teaser en screenshots. Dat mensen begonnen te zeuren over een ‘slechte grap’, maakte ons niet uit, de tekst hoorde erbij en daar moest duidelijk uit worden dat het nep was. Na nog een snel discussierondje over welk carrouselplaatje (zie hieronder) gebruikt moest worden, kon het feest van 1 April beginnen.

De andere kandidaten voor de carrousel

In onze ogen is het een leuk grapje geweest dat door heel veel van jullie leuk is opgepikt. De videoviews liegen er in ieder geval niet om. De trailer is ondertussen al meer bekeken dan de teaser van bijvoorbeeld Battlefield Bad Company 2. Niet slecht toch? Sterker nog, als je vandaag op InsideGamer kijkt is de populairste game....Land of Frogs! Wij vonden het in ieder geval leuk om het zo in elkaar te zetten en wie weet dat we volgend jaar met de (video?)recensie komen van Land of Frogs.

Dit artikel delen

Over de auteur