1. Grapjes rond 1 april

Grapjes rond 1 april

Eergisteren was het 1 april. Het was een dag om nooit te vergeten. Ik bedoel; Nederland wint niet elke dag van Macedonië. En natuurlijk was er nog het prachtige nieuws dat we Land of Frogs hadden gespeeld en uiteraard ging het hier om een grap. We waren ook daadwerkelijk niet de enige die dachten grappig te zijn op deze dag. Hieronder is een lijst met de ‘geslaagde’ 1-april grappen en de grappen die niet grappig waren.

De eerste is het filmpje van IGN dat het verhaal vertelt hoe het leven op Helghan daadwerkelijk is en dat het net zoals hier is. Alles draait immers om liefde in Killzone.

Gelukkig was dit niet het enige dat we tegen kwamen. Blizzard kon het niet laten om zich toch met deze dag bezig te houden. Waar anderen het bij een grapje hielden, doen de mannen achter Blizzard het altijd wat anders. Ditmaal hadden ze maarliefst vier grappen in petto. De eerste viel wat tegen en was misschien een beetje uit de tijd. Op de Europese site van World of Warcraft was er namelijk een onderdeel Pimp My Mount toegevoegd waarin het mogelijk was om je vervoer wat op te vrolijken.

De tweede grap komt van de site van Diablo III. Hierop was namelijk te zien dat er nieuw personage, Archivist, te zien. Deze oude man heeft de kracht van kennis vecht daarmee. Op de screenshot is duidelijk te zien dat deze grijze man aardig wat zinnige uitspraken op zak heeft.

Daarbij hadden ze het kunnen laten, maar nee. Op de pagina van StarCraft 2 verscheen er namelijk een sterkste Terran-unit die ooit is gemaakt. Het gaat hier om de zogenaamde Terra-Tron. Het gaat hier om een hele grote basis die net als een Transformer verandert in één grote robot.

Zelfs dat was nog niet genoeg voor de mannen van Blizzard. Op de pagina van World of WarCraft in de Verenigde Staten verscheen er namelijk een nieuw PVP Dance Battle systeem compleet met een interface en crew-toernooien waarbij je het dus tegen andere crews kunt opnemen en daarmee punten kunt verdienen.

We sluiten de goede grappen af met de introductie van de Ostrich Hammer in Red Faction: Guerrilla.

Maar het waren natuurlijk niet alleen maar lollige berichten die voorbij kwamen. Zo waren er ook een paar ‘mislukte’ grappen bij. Zo dachten sommige sites dat het grappig zou zijn als ze zouden aankondigen dat de PlayStation 3 in prijs verlaagd wordt. Nadat er in het nieuwe jaar al honderden/miljoenen berichten over zijn geplaatst hadden mensen dit vrij snel door en baalde eigenlijk iedereen wel. Veel mensen willen namelijk wel dat de PlayStation goedkoper wordt.

Nog zo’n grap waar wel veel tijd in is gaan zitten, maar waar de grap eigenlijk direct zichtbaar was, is de dat de volgende Grand Theft Auto in Sydney zou plaatsvinden. Aan de titel alleen al zagen mensen dat het hier om een grap ging. Toch hebben de makers er best veel tijd erin gestoken. Zo hebben ze een heel conceptboek gemaakt en net als Land of Frogs een heel verhaal bedacht. De grap was alleen net ietsjes te flauw omdat iedereen gewoon razend nieuwsgierig is waar de volgende GTA zich wél zal afspelen.

En rode lantaarndrager is toch wel het bericht over dat Microsoft te kennen heeft gegeven dat ze geen nieuwe console gaan maken maar alle winst investeren in jam. Ja, erg logisch ook. Op deze site is dit nieuwtje te lezen. Vooral de eerste paar regels denk je nog: oké dat kan. Maar daarna is de grap niet echt geweldig meer te noemen. Het stuk waarin ze de zogenaamde Microsoft-woordvoerder aan het woord laten is gewoon te flauw.

Dit artikel delen

Over de auteur