1. Nederland-Schotland

Nederland-Schotland

28 maart ben ik met Gamegangstah naar Nederland-Schotland geweest. Het was een leuk dagje. Het begon met het NK bowlen wat ik moest spelen. Daarna ging ik weer naar huis, om vervolgens weer terug naar Amsterdam te gaan. Eenmaal daar liepen we ergens heen wat jullie verder in deze log nog van lezen en zien. Daarna zagen we dat het in OnsOranjepark nogal druk was, dat hebben we dus maar overgeslagen. We zijn de Mediamarkt binnengegaan. Het was er redelijk druk, maar je kon er nog wel fatsoenlijk rond lopen. Na wat te hebben gegeten gingen we het stadion binnen. We zaten op de bovenste rij, maar het waren nog best mooie plekken.

Dan de wedstrijd, het begon met de beide volksliederen. Hier volgt een filmpje van mij van het Wilhelmus, met mijn geweldige zangkunsten ^^

De wedstrijd begon. Nederland liet Schotland komen, om er vervolgens bij balverovering weer snel naar voren te kunnen. Dit werkte, want dit resulteerde in de dertigste minuut tot de 1-0 door Klaas-Jan Huntelaar!

Nederland ging vrolijk door met aanvallen. In de vijfenveertigste minuut kreeg Nederland een corner, waaruit Robin van Persie de 2-0 binnen kopte.

Toen was het rust, tussenstand 2-0. Iedereen was vrolijk, behalve dan de Schotten die schuin voor ons zaten. Er werd gezellige muziek gedraaid, lekker met de vlaggetjes zwaaien enzovoort. De 2e helft deed Nederland wat rustiger aan. Snel was er en kans voor Kuyt, maar hij schoot de bal net naast. In de 77ste minuut verzond Wesley Sneijder een geweldig mooie steekpass op Huntelaar, maar hij werd in het strafschop neergehaald en Nederland kreeg een penalty. 3-0 door Dirk Kuyt.

Nu willen jullie natuurlijk nog weten wat we hebben gedaan voor de wedstrijd. We zijn naar het kantoor van Insidegamer gegaan, wat we hadden opgezocht op internet. We hebben een brief met leuke inhoud door de schuifdeur naar binnen geschoven, want er was geen brievenbus. Ik weet dus niet of hij ooit bij IG is aangekomen, want er zitten meer dingen in dat gebouw. Ook hebben we een voetbalplaatje van Paul de Lange op de deur geplakt. Hier foto’s van dit gebeuren:

Dit artikel delen

Over de auteur